-->

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Στη Βουλή η τροπολογία για την αξιολόγηση. Άνθρακες ο θησαυρός.! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ!

Η ρύθμιση που εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα Τετάρτη.

Στην τροπολογία προβλέπονται τα εξής:
Οι εκθέσεις αξιολόγησης του έτους 2013 δεν επιφέρουν καμία δυσμενή έννομη συνέπεια μισθολογικού, υπηρεσιακού ή άλλου χαρακτήρα για τους αξιολογούμενους υπαλλήλους.
Το ισχύον σύστημα αξιολόγησης υπαλλήλων εφαρμόζεται αποκλειστικά για το έτος αξιολόγησης 2013.Το σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) καθορίζεται με προεδρικό διάταγμα.
Σε περίπτωση που το αρμόδιο όργανο για την έκδοση της απόφασης αξιολόγησης δεν άσκησε τα καθήκοντα του, η απόφαση εκδίδεται από το όργανο που υπηρετεί κατά το χρόνο έκδοσης της απόφασης κατόπιν πρότασης των προϊσταμένων.
Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας η αυτοαξιολόγηση των υπαλλήλων, η περαιτέρω διαδικασία, της εισήγησης και αξιολόγησης των υπαλλήλων, δεν αναστέλλεται.
(Πήραμε τις πληροφορίες από thetoc)
Αυτά τα ολίγα. λοιπόν. 
Πραγματικά , έχει ενδιαφέρον να διαβάσει κανείς αναδρομικά, όλες τις αναρτήσεις μας σχετικά με την αξιολόγηση. Η εξέλιξη της υπόθεσης βεβαιώνει την ορθότητα και σωστή ανάγνωση της κατάστασης όπως διαμορφώθηκε τελικά.
Χωρίς εκπλήξεις η διόρθωση της Κυβέρνησης. Πρόκειται για σκέτη κοροϊδία και απόπειρα παραπλάνησης των εργαζομένων προκειμένου να "περάσει" η αξιολόγηση ως διαδικασία. .

Διαβάστε μία από τις αναρτήσεις μας με σχόλια για την κατάσταση όπως διαμορφώθηκε ως σήμερα.

<< Όσο για μας, ας μην τρέφουμε αυταπάτες για δύο πράγματα: 

1. Ότι η αξιολόγηση, τουλάχιστον η τρέχουσα (για το '13), δεν πρόκειται να μετρήσει πουθενά, είναι ανώδυνη κλπ., ενώ από του χρόνου, όπως λένε επισήμως, θα φτιάξουν "άλλο" σύστημα!  Αν είναι έτσι τότε γιατί δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω προκειμένου να μην έχουν και προβλήματα; Σίγουρο είναι πως εκείνο που τους ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να δημιουργήσουν βάση δεδομένων και κυρίως να "περάσουν" την διαδικασία στον κόσμο. Ακόμα και καμία άλλη πρόθεση να μην έχουν, η επόμενη "αξιολόγηση δεν απέχει παρά μόλις λίγους μήνες".


 2. Οι λεγόμενες παραχωρήσεις που διαρρέουν ότι είναι διατεθειμένοι να κάνουν και δίνουν την εντύπωση πως κάνουν πίσω και λαμβάνουν υπ' όψη τις αντιδράσεις των εργαζομένων είναι σκέτη επικοινωνιακή φούσκα που εμφανίζεται τις τελευταίες μέρες στα κυρίαρχα ΜΜΕ. (Πράγματι, εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε πως δεν έκαναν ουδεμία υποχώρηση!)
Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά θα διαπιστώσει πως πίσω από τις βαρύγδουπες δηλώσεις δεν υπάρχει όχι μόνο καμία δέσμευση αλλά και τίποτα καινούργιο. Θα βάλουν, για παράδειγμα, σημείωση στο νόμο (Το μόνο που τελικά έκαναν) πως δεν θα επέλθει βλαπτική μεταβολή από την εφαρμογή του ν. 4250. Μα αυτό δεν είναι καινούργιο, αναφέρεται από την αρχή ότι δεν θα ληφθεί υπόψη η αξιολόγηση του '13, δεν δεσμεύονται όμως ότι δεν θα υπάρξει βλαπτική μεταβολή, απολύσεις, κινητικότητα κλπ από την "αξιολόγηση" γενικά. Αφού του χρόνου θα έχουμε καινούργιο νόμο.Δεν έκαναν την παραμικρή υποχώρηση ούτε σε σχέση με την κατάργηση της υποχρεωτικής ποσόστωσης, (και του 15%). Να μη μας διαφεύγει επίσης πως δεν είναι ανάγκη αυτός ή ο επόμενος νόμος "αξιολόγησης" να προβλέπει οποιεσδήποτε κυρώσεις καθώς αυτές θα εξειδικευτούν με Υπουργικές αποφάσεις κατά το σύνηθες.>>

ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ:
1. Τίποτα δεν άλλαξε στο νόμο για την αξιολόγηση. Το μόνο που επιβεβαιώθηκε είναι η σκληρή γραμμή της Κυβέρνησης που προσπαθεί με τη σημερινή νομοθετική της (παραπλανητική) πρωτοβουλία να κλείσει το ζήτημα.
2. Αναγκαστικά  πρέπει και οι εργαζόμενοι να σκληρύνουν την αντίστασή τους και να ξεδιπλωθούν μαζικοί αγώνες και κινητοποιήσεις στην πραγματική ζωή και όχι επί χάρτου.
Είναι θετική η μέχρι τώρα στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων που αρνούνται να συμμετέχουν στην αξιολόγηση, αλλά αυτή η στάση πρέπει να πάρει κινηματικά χαρακτηριστικά ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΡΥΦΩΘΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΙΚΗΣ.
3. Στο επόμενο διάστημα πρέπει να ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ακόμα μεγαλύτερη πίεση στους εργαζόμενους, ψυχολογική βία, εκβιασμούς και εκφοβισμό σ' όλες τις Υπηρεσίες. 
Η "5η Φάλαγγα", (στο Νοσοκομείο μας ήδη το κάνει) θα δουλέψει ακόμα πιο εντατικά. Πιέσεις αναμένεται να ασκηθούν και στους αξιολογητές (Προϊστάμενους και ανωτέρους γενικά). Είναι σαφές πως αυτή η κατηγορία είναι και ο αδύναμος κρίκος, καθώς τους ασκείται τρομοκρατία ΆΜΕΣΑ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΟΊΚΗΣΗ (ΚΑΙ ΤΟ "ΚΌΜΜΑ") ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ. Άλλωστε σ' όλες τις Υπηρεσίες, η τοποθέτησή τους, στην μεγάλη πλειοψηφία, έχει γίνει με κομματικά και ρουσφετολογικά κριτήρια. Χωρίς να έχουν τηρηθεί ούτε καν τα τυπικά ,για τα μάτια του κόσμου, δεν είναι παράξενο λοιπόν που είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στην υποταγή. 
ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ, ΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ  ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ! 

ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΧΑ ΟΛΟΙ ΑΞΙΟΙ, ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ, ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ,  ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΨΕΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΛΑΣΠΟΛΟΓΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ "ΤΟ ΦΊΛΟ"...

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΕΙΤΕ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΊΗΣΗ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΜΕ ΤΗ "ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ" ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΡΟΚΑΜΜΑΤΟ ΘΑ ΠΕΤΣΟΚΟΠΕΙ ΑΥΡΙΟ. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ! 
ΝΑ ΜΗ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΘΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΑΣ. 
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.