-->

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Κινητοποίηση των πολιτών της Φλώρινας για τη στήριξη του Νοσοκομείου της πόλης.

   ΦΩΤΟ από την κινητοποίηση των κατοίκων της Φλώρινας για την στήριξη του Νοσοκομείου της Πόλης. Ίσως οι λεπτομέρειες δεν έχουν και μεγάλη σημασία. Η κατάσταση είναι το ίδιο τραγική για όλα τα Νοσοκομεία και για εκείνα που αγωνίζονται να γλυτώσουν το λουκέτο αλλά και για τα άλλα που υποτίθεται θα μείνουν.
   Εκείνο που σίγουρα πρέπει να εκτιμήσουμε και να έχουμε στον προσανατολισμό μας είναι πως και στη Φλώρινα όπως και σε άλλες περιπτώσεις η τοπική κοινωνία όλο και περισσότερο αναλαμβάνει μαζί με τους εργαζόμενους ενεργό ρόλο στην υπεράσπιση των δομών υγείας που απειλούνται. Είναι προφανές πως όλο και περισσότερο, ο κόσμος αντιλαμβάνεται, αναγκαστικά πολλές φορές,  πως οφείλει να υπερασπιστεί τη δημόσια περίθαλψη η οποία είναι και η μόνη ελπίδα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού στις σημερινές  συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης.
  Επίσης, από τα πράγματα, αποδεικνύεται σωστή και η δική μας απεύθυνση στον κόσμο της περιοχής και ο συντονισμός με τα άλλα νοσοκομεία. Όποτε απευθυνθήκαμε στους κατοίκους, όποτε βγήκαμε απ' το καβούκι μας και ζητήσαμε στήριξη και κοινή διεκδίκηση, ο λαός μας στήριξε. Ταυτόχρονα αναγκάστηκαν να πάρουν θέση και οι τοπικοί παράγοντες. Αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε. Αργά ή γρήγορα, ανάλογα και με το δικό μας αγώνα, η ανάγκη θα ξεπεράσει την τηλεοπτική αποβλάκωση και ο κόσμος θα υπερασπιστεί τη ζωή του. Καταλύτης πάντως δεν μπορεί παρά να είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι που πρέπει να βγούμε μπροστά.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.