-->

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΕΜΠΟΛΑ 3: Η ΛΑΣΠΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ!

   Τελικά η υποκρισία δεν έχει τέλος και η λάσπη ποτέ δεν είναι αρκετή! 

<<...Γιατί αυτό που "παίζεται" δεν έχει και τόση σχέση με την επιδημία. Έχει σχέση με τις κλινικές, τα Ιατρεία, τα εργαστήρια, την Μον. Τεχνητού Νεφρού,το Κέντρο Αιμοδοσίας, την οστική πυκνότητα, τα 120 χειρουργεία το μήνα, τα κρεβάτια νοσηλείας και τους χιλιάδες ανθρώπους που λαμβάνουν υπηρεσίες από το ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ, στο οποίο θέλουν να βάλουν λουκέτο!...>>

   Με αφορμή όλη αυτή την ιστορία με τον ΕΜΠΟΛΑ και την επιλογή του Φλέμιγκ ως κέντρο υποδοχής πιθανού κρούσματος, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε το γενικότερο ζήτημα της λειτουργίας του Νοσοκομείου και διατυπώσαμε ένα εύλογο ερώτημα: Πως είναι δυνατό από τη μια να αναθέτουν στο Αμαλία Φλέμιγκ αυτό το σοβαρό καθήκον και από την άλλη  - το ίδιο χρονικό διάστημα - να ανακοινώνουν σχέδια κλεισίματός του. Ήταν τόσο προφανές το ερώτημα που "πέρασε" αυτόματα σ' όλα τα ΜΜΕ, ακόμα και αυτά που αποφεύγουν την κριτική στην Κυβερνητική πολιτική (ή την κάνουν κάπως...αλλήθωρα!) 
 Ήταν λοιπόν αναμενόμενο να ταρακουνηθούν.
 Ταυτόχρονα άρχισαν να διαρρέουν, με αφορμή την πολυδιαφημισμένη "άσκηση" φωτογραφίες και πληροφορίες που δεν συμφωνούσαν με όσα υπερφίαλα και εξωπραγματικά είχαν διαδώσει μερικές μέρες πριν, προκειμένου να αποδείξουν πόσο ΔΕΝ έχουν διαλύσει την παροχή περίθαλψης και πόσο καλά θωρακίζουν τη Δημόσια Υγεία. (Ο Υπουργός μάλιστα έκανε μέχρι και εξαγωγή τεχνογνωσίας στη Γερμανία!) Αυτό τους έφερε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση, από την οποία εύκολα θα μπορούσαν βγουν αρκεί να έκαναν το αυτονόητο: Να έλεγαν απλώς την αλήθεια και να έβαζαν τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.
   Αυτό θα ήταν το σωστό σ' 'ο,τι αφορά στον ΕΜΠΟΛΑ. Δεν τους εξυπηρετούσε όμως στο ζήτημα του Φλέμιγκ, δεν απαντούσε στο ερώτημα που διατυπώσαμε παραπάνω και φιγουράριζε σ' όλα τα ΜΜΕ. Πόσο μάλλον που θέλουν να προχωρήσουν στο σχέδιο διάλυσής του.Έτσι αποφάσισαν να αφήσουν (αν δεν υποκίνησαν κι' όλας) αναπάντητα ένα σωρό δημοσιεύματα γεμάτα ανακρίβειες  - έως ανοησίες -  συκοφαντικές για το Νοσοκομείο.  Για παράδειγμα, μέγας ντόρος έγινε για την μη ύπαρξη ΜΕΘ  (υπάρχει μόνο Καρδιολογική Μονάδα), θαλάμων αρνητικής πίεσης κλπ.Και κανένας "αρμόδιος" δεν βγήκε να ενημερώσει αν όλα αυτά απαιτούνται για τη διαδικασία της καραντίνας σύμφωνα με τα διεθνή standars. Περιορίστηκαν μόνο να ανακοινώσουν την προετοιμασία και άλλου Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση του ιού. Να εφαρμόσουν δηλαδή το αρχικό σχέδιο! Το οποίο ήδη θα έπρεπε να είχαν ολοκληρώσει σύμφωνα με όσα είχαν προαναγγείλει. 
Εμείς προτρέπουμε κάθε έναν που ενδιαφέρεται, ιδιαίτερα τους εκπροσώπους του τύπου, τουλάχιστον όσους έχουν τη διάθεση να ενημερώσουν υπεύθυνα τον κόσμο, να απευθυνθούν στους ειδικούς, αλλά και στις οδηγίες των διεθνών οργανισμών σχετικά με το τι απαιτείται τόσο για την εφαρμογή απομόνωσης όσο και για τη νοσηλεία καθ' εαυτή όταν πρόκειται για ασθενή με ΕΜΠΟΛΑ. Τότε θα βγει αβίαστα συμπέρασμα σχετικά με την ετοιμότητα ή μη του Α. Φλέμιγκ. 
   Σ' 'οτι μας αφορά θεωρούμε πως είναι ξεκάθαρα δυο πράγματα: 1ο. Η Πολιτική ηγεσία, υπεύθυνη καθ' ολοκληρία γα τη σύγχυση που επικράτησε, αποφάσισε να συντηρήσει τη δυσφήμηση, άμεση ή έμμεση του Νοσοκομείου καθώς εξυπηρετεί την προοπτική του κλεισίματός του.
2ο: Επιμένουμε, και θέλουμε να ξεκαθαριστεί πως το Φλέμιγκ ορίστηκε (με ταρατατζούμ από το Υπουργείο κλπ) και προετοιμάστηκε (με αυτοθυσία, κούραση και υπευθυνότητα από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό...τους γνωστούς τεμπέληδες!) Για καραντίνα ασθενών, μέχρι να διαπιστωθεί αν είναι φορείς του ιού, ώστε να μεταφερθούν σε άλλο Νοσοκομείο για νοσηλεία.
    Κατά τα λοιπά παραπέμπουμε στο Δελτίο Τύπου του Σωματείου μας που θέτει, κατά τη γνώμη μας, το ζήτημα στη σωστή του διάσταση και επικεντρώνει πως το Νοσοκομείο χρειάζεται να μείνει ανοιχτό είτε με ΕΜΠΟΛΑ είτε χωρίς αυτόν. 
Γιατί αυτό που "παίζεται" δεν έχει και τόση σχέση με την επιδημία. Έχει σχέση με τις κλινικές, τα Ιατρεία, τα εργαστήρια, την οστική πυκνότητα, τα 120 χειρουργεία το μήνα, τα κρεβάτια νοσηλείας και τους χιλιάδες ανθρώπους που λαμβάνουν υπηρεσίες από το ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ, στο οποίο θέλουν να βάλουν λουκέτο!


ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!
ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ! 





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.