-->

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ,

   Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση - ενημέρωση των εργαζομένων στο Α. Φλέμιγκ μετά από πρόσκληση του Σωματείου.

    Μετά και την δικαιολογημένη ανησυχία που προκλήθηκε στους εργαζόμενους με την έκδοση της απόφασης Βορίδη περί "μεταστέγασης" υπηρεσιών και προσωπικού στο Σισμανόγλειο, που σαφώς σημαίνει το κλείσιμο του Νοσοκομείου, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που οξύνονται, το Σωματείο επιδίωξε να συναντηθεί με τη Διοίκηση, να θέσει τα ζητήματα και να πάρει απαντήσεις.
Μετά από μεγάλη πίεση και συνεχείς αναβολές πραγματοποιήσαμε συνάντηση τόσο με τον Διοικητή της ΥΠΕ (δες εδώ) όσο και (χτές 30/9) με την διοικήτρια κ. Τσαγδή.
   Η συνάντηση που έγινε "μετ' εμποδίων" και κάτω από το βαρύ κλίμα λόγω του θανάτου του συναδέλφου νοσηλευτή στην ψυχιατρική δομή του Σισμανογλείου, στην πραγματικότητα επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις που έχουμε διατυπώσει από καιρό. Συγκεκριμένα:

  1. Παρ' ότι δεν αμφισβητήθηκε η ουσία της απόφασης Βορίδη, μετά μάλιστα και την ουσιαστική επιβεβαίωση με "διευκρινιστικό" έγγραφο του κ. Κοντοζαμάνη (αφήνοντας, είναι αλήθεια, κάποια περιθώρια ελιγμών), ενημερωθήκαμε πως προς το παρόν δεν μπορεί να εφαρμοστεί και η κατάσταση θα παραμείνει "ως έχει".
  2. Για το προσωπικό δεν δόθηκε καμία απάντηση. Δεχτήκαμε μάλιστα και κριτική πως δεν πρέπει να φωνάζουμε και πρέπει να φροντίσουμε να τα βγάλουμε πέρα με ότι έχουμε. Έγινε επίσης απόπειρα να συντηρηθεί και το κλίμα πως η πολλή δουλειά είναι στο Σισμανόγλειο και όλα θα λυθούν με ενοποίηση υπηρεσιών! Μια στο καρφί και μια στο πέταλο λοιπόν! Από τη μία "Τι να κάνουμε; Δεν γίνονται προσλήψεις!" και από την άλλη αντί να τα βάλετε μαζί μας που είμαστε πρακτικά και ηθικά υπεύθυνοι φαγωθείτε καλύτερα οι εργαζόμενοι μεταξύ! Εν τέλει δόθηκε μια αόριστη απάντηση πως θα εξεταστεί το ζήτημα.
  3. Σχετικά με το μηχάνημα Οστικής Πυκνότητας, το οποίο με τόση επιμονή έγινε προσπάθεια να φύγει από το Νοσοκομείο, διαπιστώσαμε μια προσπάθεια αντίστοιχη με του Διοικητή της ΥΠΕ του τύπου δεν ήξερα, νόμιζα ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το κορυφαίο: Γιατί δεν το λειτουργείτε τόσο καιρό; Βεβαίως η υπαναχώρηση αυτή είναι αποτέλεσμα της αντίδρασή μας, μαζί με τους κατοίκους της περιοχής στο ξεπούλημα της περιουσίας του Νοσοκομείου. Εμείς να θυμίσουμε πως δεν είναι ένα και δύο τα έγγραφα της Διευθύντριας του αρμόδιου Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος που απευθύνονται στην κ. Τσαγδή και ζητούν την λειτουργία του μηχανήματος. Επίσης να θυμίσουμε και την απόφαση του προηγούμενου Διοικητή που εγκρίνει την μεταφορά και λειτουργία του αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ από τη Διοικήτρια. Ακόμα δεν είναι και λίγα τα έγγραφα που έχουν τη δική της υπογραφή και "ρυθμίζουν" την παράδοσή του σε άλλο νοσοκομείο. Πάντως δόθηκε η διαβεβαίωση, παρουσία και της Αναπληρ. Διοικήτριας κ. Ρακοπούλου, πως θα γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να λειτουργήσει το μηχάνημα στο Φλέμιγκ και να εξυπηρετείται επιτέλους ο κόσμος.
  4. Επαναβεβαιώθηκε η άποψη της Διοικήτριας η οποία απ' ότι φαίνεται είναι και η ισχυρότερη σε ΔΥΠΕ και Υπουργείο πως μόλις γίνει δυνατό (δεν είναι βέβαια τόσο εύκολο) θα επιχειρηθεί η μεταφορά του Χειρ/κου Τομέα (δηλαδή διάλυσή του) στο Σισμανόγλειο.
  5. Υπάρχει η πρόθεση για μεταφορά ψυχιατρικών δομών στο Φλέμιγκ από το Ψ.Ν.Α. ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΤ.ΜΠΟΜΠΟΛΑ (Μάλλον το αντίθετο ισχύει).
Στη συγκέντρωση εργαζομένων που έγινε προκειμένου να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και να εκτιμηθούν οι περαιτέρω κινήσεις μας, πέρα από τα παραπάνω, έγινε αναφορά και στην πορεία των αξιολογήσεων, την υπόθεση με την ΕΣΑΝ ΑΕ και τις επιπτώσεις της, το γενικότερο κλίμα στο χώρο των εργαζομένων και τη βεβαιότητα πως θα επιχειρηθούν νέες απολύσεις στο Δημόσιο καθώς και στην ανάγκη να αντισταθούμε σ΄αυτή τη βαρβαρότητα.
   Παρά το λίγο χρόνο προετοιμασίας η συγκέντρωση ήταν μαζική και η συζήτηση παραγωγική.
Τα συμπεράσματα λίγο πολύ μας βρήκαν όλους σύμφωνους. Σχετίζονται με την πεποίθησή μας πως το σχέδιο που ως τώρα έχουμε αποτρέψει και προέβλεπε το κλείσιμο του Νοσοκομείου παραμένει σε ισχύ. Είναι η πολιτική βούληση των κυβερνώντων παρά το γεγονός πως ακόμα σκοντάφτει εκτός από την αντίδραση των εργαζομένων και της κοινωνίας σε εσωτερικές "δικές τους" δυσκολίες και συγκρουόμενα συμφέροντα αλλά επηρεάζεται και από το γενικότερο πολιτικό κλίμα..
   Το παράδειγμα της αντίστασής μας στην αρπαγή της Οστικής πυκνότητας και τα αποτελέσματά που είχαμε κατέδειξαν πως ο μόνος δρόμος είναι να αντισταθούμε αν θέλουμε να υπερασπιστούμε το Νοσοκομείο αλλά και την ίδια τη δουλειά μας. Πως η αλληλεγγύη και συσπείρωση των συναδέλφων αλλά και του κόσμου της ευρύτερης περιοχής είναι πολύτιμη και απαραίτητη. Και για τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία της περιοχής αλλά και για τον κόσμο.
   Εκτιμήσαμε πως σκόπιμα καλλιεργείται μεταξύ των εργαζομένων αντιπαλότητα, σαν να είναι οι εργαζόμενοι στο Φλέμιγκ υπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση του προσωπικού και των υπηρεσιών στο Σισμανόγλειο και αντίστροφα. Είναι ξεκάθαρο πως υπεύθυνοι για τη διάλυση των Νοσοκομείων είναι η πολιτική της Κυβέρνησης και των Τροϊκανών απαιτήσεων που συνειδητά εφαρμόζουν οι Διοικήσεις. Οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους οφείλουν να αντιληφθούν τον πραγματικό αντίπαλο και υπεύθυνο για την κατάστασή τους και να πετύχουν τη μεγαλύτερη ενότητα, αλλυλεγγύη και κοινή δράση προκειμένου να αντισταθούν στην καταστροφή τους. 
   Συμφωνήσαμε τέλος να ανοίξουμε τα ζητήματα στην κοινωνία και να οργανώσουμε την αντίστασή μας μέσα από το Σωματείο.

ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 2/10 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙς 12 μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.