-->

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ- ΦΛΕΜΙΓΚ: ΟΙΧΙ ΣΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ!

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» & «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ»


ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ Α.ΦΛΕΜΙΓΚ -
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ
ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΣΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 30/10/14

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ 
ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/10/14

  Οι  εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο και Αμαλία Φλέμιγκ, εδώ και πολύ καιρό ερχόμαστε αντιμέτωποι με την υλοποίηση της πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ για το ξεπούλημα και το κλείσιμο των Δημόσιων Νοσοκομείων.  Αυτό το σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή με αποτέλεσμα  το οριστικό του κλείσιμο του νοσοκομείου Α. Φλέμιγκ, καθορίζοντας μάλιστα  συγκεκριμένες οδηγίες και χρονοδιάγραμμα (βλ. πίσω σελίδα απόφαση Υποδιοικητή της 1ης  ΥΠΕ κ. Ζώτο).
Με πρόσχημα το νοικοκύρεμα και επικαλούμενοι  υποκριτικά διάφορες δικαιολογίες, όπως η υποχρέωση καταβολής ενοικίου για το κεντρικό κτίριο του Φλέμιγκ – ξεχνώντας, τάχα, πως τα χρήματα από το Υπουργείο Υγείας στο Υπουργείο Παιδείας καταλήγουν πίσω στον κρατικό κορβανά - κλείνουν το Νοσοκομείο!  
Θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό του κέρδους.  Σχεδιάζουν συγχώνευση (κατάργηση δηλαδή)  κλινικών, Αιμοδοσίας, Μονάδας Νεφρού κλπ στο ήδη κορεσμένο Σισμανόγλειο ενώ στην πολύ μικρότερη Πτ. Μπόμπολα μεταφέρουν  τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του Σισμανογλείου, κάποια (;)  ιατρεία του ΠΕΔΥ και μερικά κρεβάτια νοσηλείας. Προωθούν με συνοπτικές διαδικασίες νέο οργανισμό που εκτός  από τις δομές  θα καταργήσει και τις οργανικές  θέσεις του προσωπικού. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που το Φλέμιγκ είναι επιλεγμένο ως κέντρο υποδοχής πιθανών κρουσμάτων ΕΜΠΟΛΑ!  
  Ο λαός, όχι μόνο της Βορειοανατολικής Αττικής αλλά και ευρύτερα, στερήθηκε, μόνο τα τελευταία χρόνια, ένα ολόκληρο Νοσοκομείο («Παπαδημητρίου»)  , ενώ από το «Αμαλία Φλέμιγκ» απόμειναν σχεδόν  οι μισές υπηρεσίες που παρείχε και αυτές με ελάχιστο προσωπικό. Το «Σισμανόγλειο» , με λιγοστά μέσα, και  δυναμικό, με ράντζα στην εφημερία, με ατέλειωτες ώρες αναμονής και ταλαιπωρίας για τους ασθενείς αναγκάζεται  να σηκώσει το βάρος των αναγκών, ουσιαστικά της μισής Αττικής και την ίδια ώρα οι ασθενείς να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη (απογευματινά ιατρεία, χειρουργεία, κλπ.)
   Το Α. ΦΛΕΜΙΓΚ, είναι το μόνο από την ομάδα των Νοσοκομείων  που είχε σχεδιάσει να κλείσει  η  συγκυβέρνηση  που στέκει ακόμα στα πόδια του. Χάρη στους αγώνες των εργαζομένων και των κατοίκων  συνεχίζει να εξυπηρετεί  και να νοσηλεύει  εκατοντάδες πολίτες κάθε μήνα.  
  Στην πραγματικότητα, το μόνο που επιδιώκουν είναι η κατάργηση ενός ακόμα νοσοκομείου.  Με την υλοποίηση του  ΄΄σχεδίου΄΄ χαρίζουν  εκτάσεις – φιλέτα στους ¨επενδυτές¨ κερδοσκόπους.
  Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε. στην πραγματοποίηση αυτών των σχεδίων. Καλούμε: 
Τους εργαζόμενους των νοσοκομείων Σισμανόγλειο και Φλέμιγκ σε Συνέλευση τη Πέμπτη 30/10/14 ώρα 11πμ στο Αμφιθέατρο του Σισμανογλείου  
Όλους τους μαζικούς φορείς του Βορειοανατολικού άξονα της Αττικής, Την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους και Δημοτικές Παρατάξεις, Τα πολιτικά κόμματα, επιτροπές  πολιτών, τις συλλογικότητες και κάθε πολίτη ξεχωριστά σε συγκέντρωση – ενημέρωση την Παρασκευή 13μμ στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Α. Φλέμιγκ.
Φίλοι και φίλες,  Τα Νοσοκομεία της περιοχής μας κλείνουν και η υγεία θα αφορά μόνος αυτούς που έχουν χρήματα να πληρώσουν.
Να τους σταματήσουμε και να απαιτήσουμε: 

Δωρεάν δημόσια υγεία για όλους.
Κανένα νοσοκομείο κλειστό. 
Καμιά απόλυση εργαζόμενου.
Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.