-->

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ο ΙΣΑ αντιτίθεται στην αφαίμαξη του Γ.Ν. Αμαλία Φλέμιγκ που θα οδηγήσει ουσιαστικά στο κλείσιμό του

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΙΣΑ)


Προς τον κο. Μάκη Βορίδη

Υπουργό Υγείας

Κοιν: 1) κο. Σταύρο Πεντέα

Διοικητή της 1ης Διοίκησης

Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής

2) κ. Δ. Τσαγδή Διοικήτρια

Του ΓΝΑ Σισμανόγλειο- Α. Φλέμιγκ

Αθήνα, 30.10.2014

ΑΠ 47813

ΘΕΜΑ: «Ο ΙΣΑ αντιτίθεται στην αφαίμαξη του Γ.Ν. Αμαλία Φλέμιγκ που θα οδηγήσει ουσιαστικά στο κλείσιμό του»

Το ΓΝ Μελισσίων Α. Φλέμιγκ μέσα από την πολυετή και αδιάλειπτη λειτουργία του, παρέχει ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες καλύπτοντας τις υγειονομικές ανάγκες μεγάλου μέρους του πληθυσμού των Βορειοανατολικών προαστίων.

Παρά το γεγονός ότι το Νοσοκομείο δέχθηκε ισχυρό πλήγμα, καθώς εντάχθηκε σε καθεστώς διαθεσιμότητας και απώλεσε κάποιες κλίνες εξακολουθεί να λειτουργεί εύρυθμα χάρης τις υπεράνθρωπές προσπάθειες του εναπομείναντος προσωπικού του.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συμπαραστέκεται στους αγώνες των ιατρών, του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου και της τριμελής επιτροπής της ΕΙΝΑΠ και εκφράζει την έντονη αντίθεση του στο υπ. αριθμ. 3286/14-10-2014 έγγραφο του Υποδιοικητή της ΥΠΕ κ. Ζώτου, με το οποίο οριστικοποιείται το κλείσιμο της ορθοπαιδικής και χειρουργικής κλινικής , ξεκινώντας κατ’ αυτό τον τρόπο το κλείσιμο όλου του Νοσοκομείου. Είναι ιατρικώς εσφαλμένη η λειτουργία ενός νοσοκομείου που εφημερεύει ως Νοσοκομείου πόλεως, εάν δεν διαθέτει χειρουργικό τομέα πάρα μόνο παθολογικό. Η αφαίμαξη αυτή θα οδηγήσει εν τοις πράγμασι στο οριστικό κλείσιμο του Α. Φλέμιγκ, καθότι δεν θα είναι ασφαλής η εφημερία χωρίς την ύπαρξη χειρουργικού τομέα.

Περαιτέρω είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, ενώ προ λίγων ημερών το εν λόγω Νοσοκομείο είχε επιλεχθεί από το Υπουργείο σας, ως νοσοκομείο αναφοράς για τον επικίνδυνο ιό Έμπολα, τονίζοντας μάλιστα ότι είναι πανέτοιμο για την αντιμετώπιση τυχόν ύποπτου κρούσματος, λίγο αργότερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας δίδει εντολή στον Υποδιοικητή της 1ης ΥΠΕ να ξεκινήσει η διαδικασία πλήρους ένταξής του στο ΠΓΝ Σισμανόγλειο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει δημιουργήσει με δεκατρείς δήμους Υγειονομικό Μπλοκ στα Βορειοανατολικά Προάστια, με σκοπό την διασύνδεση των ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών μεταξύ των Νοσοκομείων, ΓΝ Σισμανογλείου, του ΓΝ Παίδων Αγία Σοφία και του ΓΝ Παίδων Πεντέλης, για να εξυπηρετούνται οι ανάγκες παιδιών και ενηλίκων των δεκατριών δήμων, ώστε να επιτευχθεί η διάσωση των έγκριτων κλινικών αυτών των Νοσοκομείων σε επίπεδο γρήγορης και ποιοτικής πρόσβασης των ασθενών σε αυτές.

Κύριε Υπουργέ,

Δυνάμει των ανωτέρω λεχθέντων προσβλέπουμε στις άμεσες ενέργειες σας, προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο των ως άνω κλινικών πόσω δε μάλλον το κλείσιμο ενός Νοσοκομείου ζωτικής σημασίας το οποίο παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, ιδιαιτέρως χρήσιμες για τις ανάγκες μεγάλου πληθυσμού της Αττικής.



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.