-->

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Το φάντασμα του ιού της ανασφάλειας

   ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
   Γ.Ν.Μ. Α. ΦΛΕΜΙΓΚ                                                                           Μελίσσια 21/10/2014

                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                    Το φάντασμα του ιού της ανασφάλειας

  Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από το Νοσοκομείο Α.Φλέμιγκ. 
  Όχι, δεν εννοούμε τον ιό του  Ebola· οι εργαζόμενοι άλλωστε δίνουν δείγματα γραφής πολλά χρόνια τώρα και έχουν αποδείξει πως μπορούν να ανταποκριθούν στα δύσκολα. Ο πραγματικός κίνδυνος είναι η παρατεταμένη κατάσταση ανασφάλειας και αβεβαιότητας σχετικά με το μέλλον, την προοπτική, την ταυτότητα και το ρόλο του πολύπαθου Νοσοκομείου στο οποίο εργάζονται όλα αυτά τα χρόνια.

  Η κατάσταση αυτή των εργαζομένων έχει ενταθεί περαιτέρω παρακολουθώντας τα αλλοπρόσαλλα  σενάρια, που εξυφαίνονται τόσο στο Υπ. Υγείας όσο και στα διάφορα κέντρα και παράκεντρα λήψης αποφάσεων.

  Σενάριο 1ο: Στο Νοσοκομείο Α. Φλέμιγκ, στην Πτέρυγα Τσαγκάρη, διαμορφώνεται ένα απομονωμένο κτήριο,  το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος υποδοχής των ύποπτων περιστατικών του ιού Ebola, όπως επίσης «…προγραμματίζεται δημιουργία δυο ψυχιατρικών κλινικών, και πιθανόν δημιουργία κλινικής νοσηλείας καρκινοπαθών τελικού σταδίου, με μεταφορά των χειρουργικών κλινικών στο Σισμανόγλειο…»(Δηλώσεις του Διοικητή 1ης ΥΠΕ στο Έθνος 12/10/2014).

  Σενάριο 2ο: Στο Νοσοκομείο Α. Φλέμιγκ, η Πτέρυγα Τσαγκάρη, που είναι η μεγαλύτερη και περιλαμβάνει και το κτήριο του Ebola, εκκενώνεται  με το πρόσχημα της καταβολής ενοικίου
 (κλείνει δηλαδή), γίνεται μετεγκατάσταση κλινικών στο ήδη κορεσμένο Σισμανόγλειο και στην πολύ μικρότερη Πτ. Μπόμπολα (πρακτικά αδύνατο) και η τελική του μορφή περιλαμβάνει εξωτερικά  ιατρεία, τη νεφρολογική κλινική (δηλαδή η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού για παράδειγμα θα καταργηθεί;) και  μονάδα του ΠΕΔΥ( Δελτίο Τύπου Αν. Υπουργού, 13/10/2014). Εδώ να αναφέρουμε σχετικά με το ενοίκιο ότι καταβάλλεται από το Υπ. Υγείας στο Υπ. Παιδείας, δηλ ανακυκλώνεται μέσα στον κρατικό προϋπολογισμό.

  Για το Σωματείο του Α. Φλέμιγκ, τους Δήμους της περιοχής του  Βορειο-Ανατολικού Τομέα και τους χρήστες υπηρεσιών υγείας, το μόνο αποδεκτό σενάριο είναι αυτό που περιλαμβάνει την πλήρη και ασφαλή επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Α.Φλέμιγκ, με ενίσχυση απ’ το ανάλογο προσωπικό. Οποιοδήποτε άλλο σενάριο, συρρίκνωσης, απαξίωσης και κλεισίματος του Νοσοκομείου θα αποτελέσει αιτία νέων δυναμικών κινητοποιήσεων.



     Ο Γ. Γραμματέας                                                                Ο Πρόεδρος


     Μ. Μεταξάκης                                                                      Δ. Περίχαρος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.