-->

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΕΙΡΙΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ;

Πάει ήδη πολύς καιρός που οι εργαζόμενοι στην περίθαλψη βλέπουν τη ζωή τους, την εργασιακή τους κατάσταση, το μεροκάματό τους, τις συνθήκες δουλειάς τους να διαλύονται. Το ίδιο βιώνουν και όσοι έχουν ανάγκη από νοσηλεία στα Νοσοκομεία. Είναι αλήθεια πως την πιο έντονη πίεση, πιο άμεσα και πιο βίαια δεχτήκαμε εμείς οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία που η  Κυβέρνηση με διαταγή Τρόικας (και με υπερβάλλοντα μάλιστα ζήλο Γεωργιάδη) θέλησε να κλείσει. Πράγματι περίπου δέκα Νοσοκομεία, μαζί με τα θεραπευτήρια του ΙΚΑ ουσιαστικά έκλεισαν. Το Φλέμιγκ δεν κατάφεραν να το κλείσουν. Αντιστάθηκαν και οι εργαζόμενοι και η κοινωνία. Η επόμενη φάση περιλάμβανε το σφίξιμο της θηλιάς στα νοσοκομεία που απέμειναν. Προϋπολογισμοί που τελειώνουν στο εξάμηνο, ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό, ράντζα σε κλινικές που είχαμε χρόνια να δούμε και ο κόσμος να πληρώνει από την τσέπη του από τα φάρμακά μέχρι το χαρτί υγείας. Ακόμα χειρότερα κόσμος να πεθαίνει στα "κοινωνικά ιατρεία" αφού οι ανασφάλιστοι πλέον δεν είναι μόνο "της γης οι κολασμένοι" μετανάστες αλλά στις αρχές ακόμα του χρόνου έφταναν στο 28% του πληθυσμού. Ποσοστό που έχει ανέβει ήδη κατά πολύ.
   Αυτή είναι η κατάσταση και είναι τόσο τραγική που θά 'λεγε κανείς πως δεν πάει άλλο. Και όμως!
Ακόμα και όταν έκαναν πίσω μετά την κατακραυγή και την ενεργή αντίσταση του κόσμου δεν άργησαν να επαναφέρουν τα σχέδια που είχαν μείνει πίσω.
Έτοιμο, νόστιμο και πλαστικό!
   Έντονα κυκλοφορούν νέες φήμες για ενεργοποίηση των σχεδίων για την κατάργηση των μαγειρείων των τριών Νοσοκομείων της περιοχής μας (Παίδων - Σισμανόγλειο - Φλέμιγκ).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον "καπνό" (γιατί υπάρχει και η φωτιά) εγκέφαλοι της Διοίκησης και της ΥΠΕ ονειρεύονται: Μεταφορά  προσωπικού και εξοπλισμού των μαγειρείων στο ΓΟΝΚ. Λειτουργία σε 24ωρη βάση για παρασκευή φαγητού που με την "εργολαβία" κάποιας εταιρίας θα καταψύχεται και θα αποψύχεται μετά για τη διανομή. Ως τότε, catering θα αναλάβει όλη αυτή τη διαδικασία. Καταλαβαίνει κανείς πως όχι μόνο ο στόχος είναι το ξεπούλημα των μαγειρείων, αλλά και το ξεκλήρισμα των εργαζομένων σ' αυτά σε πολύ λίγο διάστημα. Επίσης η ποιότητα του φαγητού θα είναι όχι για Νοσοκομεία και νοσηλευόμενους αλλά ούτε για ...τις κότες. Όπως ήδη έχει συμβεί και αλλού , όταν δεν μπορείς να ελέγξεις τις πρώτες ύλες τότε θα τρώει ο άρρωστος ληγμένο ψάρι που με τα κατάλληλα χημικά (γλουταμινικά λέγονται)  θα μυρίζει θάλασσα και νόστιμο μπιφτέκι χωρίς κρέας. Αυτά, όσο και αν ακούγονται υπερβολικά, είναι πραγματικότητα.Ουκ ολίγες περιπτώσεις (πχ Εδώ) βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας. Εδώ "πασάρονται" ακατάλληλα τρόφιμα όταν παραλαμβάνονται επί τόπου, φανταστείτε τώρα το κάθε Νοσοκομείο να μην έχει κανένα έλεγχο στην ποιότητα των τροφίμων. Από την άλλη βέβαια, όταν και αν φτάσουμε στην παραγωγή στα (ανύπαρκτα τώρα) μαγειρεία του ΓΟΝΚ κατεψυγμένης τροφής κανείς λέει πόσα θα είναι τα έξοδα μεταφοράς και απόψυξης - διατήρησης του φαγητού μέχρι να φτάσει στα Νοσοκομεία και να καταναλωθεί. Επειδή όμως δεν τους έχουμε για ...χαζούς θεωρούμε πως τα γνωρίζουν όλα αυτά και τα έχουν υπολογίσει. Γνωρίζουν πως όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να φτάσει να κοστίσει το ίδιο ή περισσότερο από την λειτουργία ξεχωριστών μαγειρείων και την παραγωγή φρέσκου και καθαρού φαγητού. (Συνυπολογίζοντας και το κόστος του ιδιώτη που θα εμπλακεί). Γι' αυτό, αξιοποιώντας και την ως τώρα πικρή μας πείρα πιστεύουμε πως είτε τα χαμηλότερα "στελέχη" το γνωρίζουν είτε όχι η πολιτική απόφαση ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ.
Συνάδελφοι, αυτά και ακόμα χειρότερα είναι τα σχέδιά τους. Ξέρουμε ήδη πως ετοιμάζουν νέο μισθολόγιο και μειώσεις μισθών, πως σχεδιάζουν πάνω από 5.000 απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων.
Ξέρουμε όμως πως αν μπούμε μπροστά (εμείς και όχι κάποιοι άλλοι) μπορούμε να τους σταματήσουμε.
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ!
ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΓΕΙΡΕΊΩΝ 
ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ.
ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΦΑΓΗΤΟ.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.