-->

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΚΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

   Καθώς εξελίσσεται η διαδικασία ενημέρωσης και συσπείρωσης εργαζομένων, φορέων και κατοίκων ενάντια στο κλείσιμο του Α. Φλέμιγκ, στη διάλυση, κατακερματισμό και υποβάθμιση του Σισμανογλείου, διαπιστώνουμε ότι: Από τη μία διογκώνεται συνεχώς ένα ευρύ κύμα συμπαράστασης στον αγώνα μας και από την άλλη η Πολιτική ηγεσία και η Διοίκηση, δεχόμενες όλο και μεγαλύτερη πίεση φαινομενικά "αλλάζουν" και "τροποποιούν" σχέδια που μόνο στόχο έχουν να συγκαλύψουν το μόνο πραγματικό και σε ισχύ "σχέδιο". Το λουκέτο στο Α.Φλέμιγκ, την κατάργηση κλινικών και κρεβατιών νοσηλείας, τη συρρίκνωση δομών παροχής περίθαλψης, την απώλεια ημερών γενικής εφημερίας για εκατομμύρια κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Ταυτόχρονα, η πραγματικότητα δείχνει πως κινδυνεύουν και οι οργανικές θέσεις του προσωπικού στην προοπτική κατάργησης του οργανισμού των δύο Νοσοκομείων και την αντικατάστασή του, με συνοπτικές μάλιστα διαδικασίες, νέου ενοποιημένου οργανισμού με λιγότερα κρεβάτια και λειτουργίες συνολικά.
   Σ' αυτό το πνεύμα και με αυτές τις διαπιστώσεις κινήθηκε η τοποθέτηση της διευρυμένης συνέλευσης που έγινε σήμερα στο Σισμανόγλειο. Εκτός από εργαζόμενους των Νοσοκομείων, με ισχυρή μάλιστα παρουσία του ιατρικού προσωπικού, παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ, ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ και των τοπικών επιτροπών ΕΙΝΑΠ στα δύο Νοσοκομεία.
  Όλοι οι παρευρισκόμενοι που πήραν το λόγο, τόνισαν πως δεν είναι δυνατό να κλείσει ένα ακόμα νοσοκομείο, ούτε να καταργηθούν κρεβάτια και κλινικές. Τόνισαν επίσης το παράλογο της επιδίωξης να μεταφερθεί - καταργηθεί ο Χειρουργικός Τομέας από το Φλέμιγκ, καθώς κάτι τέτοιο συνιστά αδυναμία εφημέρευσης με ό,τι συνεπάγεται αυτό και κατάργηση του Φλέμιγκ, ως γενικό νοσοκομείο από τον Υγειονομικό χάρτη της Χώρας. Αντίστοιχα και η διάλυση των εξωτερικών ιατρείων του Σισμανογλείου με τη μεταφορά τους (μερικής ή ολικής; - εδώ γίνονται "παζάρια"!) σε χώρο της Πτ. Τσαγκάρη του Α. Φλέμιγκ - και όχι στην Πτέρυγα Μπόμπολα  όπως αρχικά είχε υπονοηθεί - συνιστά ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση και ταλαιπωρία για τους ασθενείς αλλά και το προσωπικό.
   Επίσης η προσπάθεια μεταφοράς της Νεφρολογικής κλινικής και  της Μονάδας Νεφρού, μοναδικό στόχο έχει την υποβάθμιση και ερήμωση του Νοσοκομείου. Είναι χαρακτηριστικό πως αν για τη μεταφορά του Χειρουργικού τομέα χρησιμοποιείται ως πρόφαση η ύπαρξη άδειων αιθουσών στο Σισμανόγλειο, για την ταλαιπωρία των Νεφροπαθών δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία.
   Αναφέρθηκε τέλος στη συνέλευση και καταδικάστηκε από τους παρευρισκόμενους, η προσπάθεια της Διοίκησης να στερήσει ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με επιμονή και κάθε τρόπο, από το Φλέμιγκ - ανάμεσσά τους και το μηχάνημα οστικής πυκνότητας - με προφανή στόχο την αποστέρηση πολύτιμων υπηρεσιών από το Νοσοκομείο.
   ΟΛΟΙ όσοι πήραν μέρος στη συνέλευση, αποδέχτηκαν την ανάγκη να περάσουμε από τη διαδικασία της ενημέρωσης στη διαδικασία της δράσης και των κινητοποιήσεων. Εκφράστηκε η δυνατότητα με τον αγώνα όλων να αποτρέψουμε το επιχειρούμενο λουκέτο και την υποβάθμιση.

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/10/14,  ΩΡΑ 1μμ, ΣΤΟΝ 4ο ΟΡΟΦΟ ΤΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΣΑΓΚΑΡΗ (Α. ΦΛΕΜΙΓΚ) ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΣΚΕΨΗ -ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΜΕ ΘΕΡΜΗ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
 ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ!

ΟΥΤΕ ΤΟ ΦΛΕΜΙΓΚ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ!

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ!

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.