-->

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Απίστευτο: Πετούν στο δρόμο κατάκοιτους ασθενείς! Κατασχέσεις της εφορίας στο Άσυλο Ανιάτων

τι δεν καταλαβαινεις όταν λέμε οτι θα πεθανουμε στο δρόμο;

Ούτε σταγόνα ανθρωπιάς δε φαίνεται να δείχνουν εν μέσω κρίσης οι εφορίες καθώς στο βωμό της συγκέντρωσης ρευστού άρχισαν αιφνιδίως τις κατασχέσεις σε βάρος του Ασύλου Ανιάτων αφήνοντας χωρίς φαγητό και φάρμακα τους περίπου 130 κατάκοιτους ασθενείς. 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Απίστευτο κι όμως ελληνικό: η εφορία ΙΓ άρχισε να κάνει κατασχέσεις, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωσή της διοίκησης του ασύλου και του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων.
Ειδικότερα, την ώρα που έχει ήδη περάσει στη βουλή νομοθετική ρύθμιση για τη διευκόλυνση ιδρυμάτων που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και την ώρα που γίνονται όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την εξυγίανση του ασύλου, η εφορία προχώρησε αιφνιδίως σε σειρά κατασχέσεων εις χείρας τρίτων (τραπεζών και μισθωτών μας) πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων (χρήματα και μετοχές) για τις ίδιες οφειλές των οποίων επίκειται ο διακανονισμός, παρότι ήδη είναι σε εξέλιξη ο διακανονισμός. 
Αποτέλεσμα είναι οι αρμόδιοι του Ασύλου να μη διαθέτουν ούτε ευρώ για να αγοράσουν φάρμακα και τρόφιμα για τους νοσηλευθέντες οι οποίοι είναι πλήρως ανήμποροι να αυτοεξυπηρετηθούν. 
Και το εντυπωσιακό είναι πως την ώρα που η εφορία παίρνει και τους ελάχιστους πόρους που είχαν απομείνει στο προνοιακό ίδρυμα για να φροντίζει τους ασθενείς, είχε ήδη ψηφιστεί νόμος για την εξυγίανση των προνοιακών φορέων που είναι ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Σύμφωνα με το Νόμο αυτό εφόσον εκπονηθεί και εγκριθεί Σχέδιο Εξυγίανσης, υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις οφειλές προς το δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς,  αναστολή των όποιων ποινικών διώξεων και αναστολή κάθε διοικητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης καθώς και λήψεις οποιουδήποτε ασφαλιστικού ή διασφαλιστικού μέτρου για οφειλές που εμπίπτουν στη ρύθμιση. 
Και το άσυλο ανιάτων είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να σωθεί η προνοιακή δομή καθώς αμέσως μετά την ψήφιση των άρθρων, η διοίκηση είχε αναθέσει σε εταιρεία να εκπονήσει Σχέδιο Εξυγίανσης όπως προβλέπει ο Νόμος, το οποίο έχει συνταχθεί ήδη και επίκειται η υποβολή του στους αρμόδιους φορείς, μόλις δημοσιευθεί η προβλεπόμενη από το Νόμο Κοινή υπουργική απόφαση.
Στο διάστημα αυτό και όσο ήταν σε εξέλιξη όλες οι νομικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι υπεύθυνοι του ασύλου συγκεντρώνοντας χρήματα ακόμη και από την Εκκλησία προσπαθούσαν να συντηρήσουν με λιγοστά μέσα το άσυλο για να μπορέσουν να συνεχίσουν να φροντίζουν τους ασθενείς. 
Για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών που είναι αρμόδια, ενώ αναμένονται σχετικές ενέργειες για τη σωτηρία του ασύλου ανιάτων αλλά και των λιγοστών ασθενών που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο χωρίς καμία ελπίδα για το αύριο. 

από: iatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.