-->

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

"Επίθεση" κατά Βορίδη από τους εργαζόμενους του "Ερρίκος Ντυνάν" για τον πλειστηριασμό

Από Βασίλη Βενιζέλο
Με μία ιδιαιτέρως "σκληρή" ανακοίνωση, το Δ.Σ. του Σωματείου των Εργαζομένων Νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν" (ΣΕΝΕΝ) επιτίθεται προσωπικά την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου κατά του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη, τον οποίο καταγγέλλει για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της πώλησης του "Ερρίκος Ντυνάν".

Συγκεκριμένα, το ΣΕΝΕΝ αναφέρει τα εξής στην ανακοίνωσή του:

"Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», ως μοναδικός και νόμιμος εκφραστής των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τονίζει για άλλη μια φορά ότι είναι ψευδείς οι δηλώσεις του κ. Υπουργού Υγείας σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους και στους εκπροσώπους τους. Στιγματίσαμε και στιγματίζουμε τον πλειστηριασμό των μισθών-δεδουλευμένων-αναδρομικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων που πραγματοποιήθηκε στις 24.09.2014. Καταθέσαμε με παρεμβάσεις μας στον πλειστηριασμό τη γραπτή διατύπωση των αιτημάτων μας. Δεν γνωρίζουμε ποιά γνωστά-άγνωστα ύπουλα στοιχεία κινούνται στο ημίφως και στο σκοτάδι και διαλέγησαν με τον κ. Υπουργό. Είναι επιλογή δική του και φέρει ακέραιη την πολιτική ευθύνη. Ας μας αποκαλύψει με πολιτικό θάρρος τους «συνομιλητές» του. Καλούμε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και απομόνωση όλων αυτών των υπογείως δρώντων «εκπροσώπων», εκφραστών και υποστηρικτών της εργοδοσίας, αυτής που συνυπέγραψε το μνημόνιο συνεργασίας (memorandum of understanding).
Απαιτούμε από τον κύριο Υπουργό να αποκαλύψει το πλήρες κείμενο του μνημονίου. Ζητάμε από τον κύριο Υπουργό να απαντήσει στα ερωτήματα βουλευτών-κοινοβουλευτικών ομάδων που έχουν κατατεθεί εγγράφως για το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν». Να δεσμευθεί εγγράφως ότι:
1. Θα δοθούν με κυβερνητική εγγύηση όλα τα δεδουλευμένα-αναδρομικά τώρα και όχι σε δέκα χρόνια
2. Θα διατηρηθούν όλες οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας με ενιαία εργασιακή σχέση για όλους χωρίς ελαστικές μορφές εργασίας
3. Θα διασφαλιστούν τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Δηλώνουμε αμετακίνητοι στις θέσεις-αιτήματά μας. Δύναμή μας η μαζική, συλλογική αντίδραση για το δίκιο μας".

Από: Υgeia360

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.