-->

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Καταγγελίες σε βάρος του διοικητή του «Έλενα Βενιζέλου» από τους εργαζόμενους

Καταγγελίες σε βάρος του διοικητή του «Έλενα Βενιζέλου» από τους εργαζόμενουςΓια κατάχρηση αρμοδιοτήτων, αναξιοκρατικές τοποθετήσεις προϊσταμένων και αυθαίρετη καθαίρεση άλλων, κατηγορούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Έλενα Βενιζέλου τον διοικητή του Ηλία Δαλαϊνα. 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων, ο διοικητής του νοσοκομείου εξέδωσε σειρά αποφάσεων με τις οποίες αναθέτει σε συγκεκριμένους υπαλλήλους καθήκοντα προϊσταμένων σε κενές θέσεις (Σημ. τι λές! πρωτότυπο!) της Διοικητικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, μετακινώντας παράλληλα άλλους, γεγονός που όπως υποστηρίζουν δημιουργεί κινδύνους για τις υπηρεσίες που παρέχονται στους ασθενείς. 
Οι εργαζόμενοι κατηγορούν τον κ. Δαλαΐνα ότι δεν έλαβε υπ' όψιν καμία συγκριτική αξιολόγηση τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, παρακάμπτοντας υπαλλήλους που υπερτερούν σε προσόντα. Στους προϊστάμενους που μετακίνησε συμπεριέλαβε και τον πρόεδρο του σωματείου, γεγονός που όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι «δείχνει την εκδικητική μανία του», καθώς «ιστορικά μέχρι σήμερα σε κανένα εργασιακό χώρο δεν θίγεται η θέση του προέδρου του σώματος». 

Οι εργαζόμενοι ζητούν: -Τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων με αντικειμενική μοριοδότηση και χωρίς συνέντευξη. -Την άμεση ανάκληση των καθαιρέσεων που έγιναν. -Την άμεση ανάκληση των αποφάσεων και την εφαρμογή των νομίμων διαδικασιών. -Την παρέμβαση των αρμοδίων από την ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας για την ανάκληση των αποφάσεων. - Να σταματήσουν ο αυταρχισμός, η περιφρόνηση και ο πόλεμος λάσπης.

Από:onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.