-->

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΗΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - ΜΑΘΗΤΕΣ - ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Ημέρα κινητοποιήσεων η σημερινή και το κέντρο της Αθήνας ήταν ανάστατο από διαφορετικές κινητοποιήσεις που συνέκλιναν στο Συνταγμα αργά το μεσημέρι.
   Οι γονείς των παιδιών με ειδικές ανάγκες, οι μαθητές από τα καλλιτεχνικά σχολεία, συνταξιούχοι και υγειονομικοί διαδήλωσαν για την υπεράσπιση της ειδικής εκπαίδευσης, της σύνταξης και της περίθαλψης που χτυπιούνται βάναυσα και έχουν οδηγήσει το μεγαλύτερο κομμάτι του λαού σε απόγνωση.
   όσο και να προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, να τον πείσουν πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα, πως οι κινητοποιήσεις δεν φέρνουν αποτέλεσμα και οι απεργίες είναι...ξεπερασμένες πάντα θα υπάρχει μια σπίθα που θα ανάψει τη φωτιά της αντίστασης. Γιατί τη φωτιά την ανάβει η ανθρώπινη ανάγκη που μπορεί να καταπιεστεί αλλά όχι να εξαφανιστεί. Ακριβώς γιατί είναι ΑΝΑΓΚΗ που έτσι ή αλοιώς θα εκφραστεί. Είναι όρος ζωής.
   Η συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας , όπως πάντα, θα μπορούσε να είναι μαζικότερη. Ωστόσο συναντηθήκαμε με συναδέλφους που μετακινήθηκαν σε άλλα νοσοκομεία ακόμα συνταξιούχους. Η πορεία κατέληξε στη βουλή.
   Είναι η ώρα να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις με διάρκεια και αποφασιστικότητα και στα Νοσοκομεία. Αυτά που έχουμε να δούμε το επόμενο διάστημα είναι εφιαλτικά και ήδη έχουν προαναγγελθεί. Και άλλα κλεισίματα Νοσοκομείων και άλλες απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων. Βέβαια καμμία εγγύηση δεν υπάρχει ότι οι Υγειονομικοί δεν θα είμαστε ανάμεσά τους, ανεξάρτητα από το αν δουλεύουμε στο "Φλέμιγκ" ή στον "Ευαγγελισμό". Η περιβόητη αξιολόγηση φροντίζει ακριβώς γι' αυτό. Οι μισθοί μας θα μειωθούν κι' άλλο αφού έρχεται νέο μισθολόγιο και η ΕΣΑΝ ΑΕ που στήνουν εκτός από τα κλεισίματα νοσοκομείων και δομών θα έχει λόγο και για το μισθό μας.
Οι μαθητές στους δρόμους.
ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ. 
ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΑΣ!


 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μουσικών σχολείων και κατάθεση υπομνήματος στη Βουλή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.