-->

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Είδηση από τον "Αθέατο κόσμο". Η απεργία στην Coca Cola συμπλήρωσε έναν χρόνο

Δεν συνηθίζουμε να αναρτούμε στην κεντρική σελίδα του Blog μας εξω- νοσοκομειακά θέματα. Ζητήματα επικαιρότητας, εργατικά πολιτιστικά κλπ αναρτώνται στο "Αρχείο Συνδέσμων" και είναι προσπελάσιμα από τις κατηγορίες του menu.
Κάνουμε ωστόσο σήμερα μιά εξαίρεση, τιμώντας και εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στον ηρωϊκό αγώνα των εργαζομένων στην coca cola που συμπληρώνει έναν ολόκληρο χρόνο. Μιά χούφτα εργάτες κατάφεραν και στρίμωξαν ένα κολοσό. Αυτό δείχνει η λυσασμένη επίθεση της εταιρίας με τις φανταχτερές και "ευαίσθητες" διαφημίσεις στους εργαζόμενους. Με τον αγώνα τους η φωνή τους έχει κατακλύσει όλη τη βόρεια Ελλάδα - Το εργοστάσιο ήταν στη Θεσσαλονίκη - και έχουν προξενήσει μεγάλη απώλεια μεριδίου της αγοράς για τα προϊόντα της coca-cola. Καιρός να φουγκραστούμε τον αγώνα τους και εμείς. Καιρός να εμπνεστούμε από το πείσμα τους. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Καθώς η φωνή τους είναι εξαφανισμένη από τα κυρίαρχα ΜΜΕ διαβάστε αυτό το μικρό χρονικό από την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τους. Χρήσιμο και δισακτικό. Είδηση από έναν "Αθέατο κόσμο".

Η ΑΠΕΡΓΊΑ ΣΤΗΝ COCA COLA ΣΥΜΠΛΉΡΩΣΕ ΈΝΑΝ ΧΡΌΝΟ


"Γενέθλια" ανακοίνωση από την πανελλήνια ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων εμφιαλωμένων ποτών (ΠΟΕΕΠ):


"Συμπληρώθηκε σήμερα ένα έτος από την έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων στο  εργοστάσιο της CocaCola Θεσσαλονίκης. Σαν σήμερα, οι εργαζόμενοι πήγαν στην δουλειά τους και το μεσημέρι τους επιδόθηκαν οι «απολύσεις» τους, ενώ παράλληλα οι δικαστικοί κλητήρες παρέδιδαν κατ΄ οίκον στις οικογένειες τους τα ειδοποιητήρια της απόλυσης.

Τα goldenboys της πολυεθνικής που είχαν εκπονήσει ένα μακρόπνοο σχέδιο για να κλείσουν το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης και το είχαν θέσει σε εφαρμογή, ναρκωμένα από τις πρώτες «επιτυχίες» τους μετά την κατάργηση κάποιων τμημάτων (παρά τις 40ήμερες απεργίες των εργαζομένων ), διαμήνυαν προς τους μετόχους της εταιρείας, ότι οι «αναδιαρθρώσεις συνεχίζονται απρόσκοπτα» και το κλείσιμο του εργοστασίου ολοκληρώνεται.
Αλλά έπεσαν έξω στους υπολογισμούς τους και έχασαν την ευκαιρία να προσθέσουν στο εισόδημά τους ένα ακόμη bonus.
Οι εργαζόμενοι απάντησαν στην αντεργατική πολιτική απολύσεων με «απεργία διαρκείας» ενώ παράλληλα καλούν το καταναλωτικό κοινό σε μποϊκοτάζ των προϊόντων της CocaCola.

Μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο οι απεργοί μεταφέρουν το μήνυμα του αγώνα και του μποϊκοτάζ σε όλη την Ελλάδα και αυτό παρά την συστηματική αποσιώπηση των ειδήσεων γύρω από τις κινητοποιήσεις τους, από τα μεγάλα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια και τις πανελλαδικής εμβέλειας εφημερίδες. Αψηφούν τις δικαστικές διώξεις της πολυεθνικής και τις   απαιτήσεις της να αποζημιωθεί με υπέρογκα ποσά για … «ηθική βλάβη» (250.000 +1.000.000!!!). Δίνουν διαρκείς μάχες στα δικαστήρια και υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, επιφέροντας καίρια πλήγματα στην αλαζονεία της CocaCola με πιο πρόσφατο (Αύγουστος 2014) αυτό της δικαίωσης στο Πρωτοδικείο της Αθήνας του μποϊκοτάζ ως μέσο του αγώνα τους που κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Σε αυτόν τον μακρόχρονο αγώνα εντυπωσιακή είναι η συμμετοχή του καταναλωτικού κοινού σε όλη τη χώρα, ιδιαίτερα στην βόρειο Ελλάδα, των νέων και των σπουδαστών και η συμμετοχή των χρηστών των socialmedia.Ο αγώνας των εργαζομένων φέρνει αποτελέσματα και η πολυεθνική CocaColaβρίσκεται κάτω από τη διαρκή πίεση του μποϊκοτάζ και της απώλειας όλο και μεγαλύτερων μεριδίων στην αγορά.

Η Π.Ο.Ε.Ε.Π. και όλα τα σωματεία μέλη της βρισκόμαστε από την πρώτη ημέρα έναρξης της απεργίας στο πλευρό των συναδέλφων της CocaCola και στηρίζουμε συνδικαλιστικά, ηθικά και υλικά τον αγώνα τους.Διαμηνύουμε προς την πολυεθνική COCACOLA ότι ο αγώνας αυτός είναι μονόδρομος για όλους τους Έλληνες εργαζόμενους και θα συνεχισθεί έως την τελική δικαίωσή του, δηλαδή την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης.

Αλληλεγγύη στους απεργούς,
Ούτε γουλιά CocaCola – Amita - Fanta".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.