-->

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΦΛΕΜΙΓΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΆΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                      ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ                                          ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ


   Οι  εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο και Αμαλία Φλέμιγκ, εδώ και πολύ καιρό ερχόμαστε αντιμέτωποι με την υλοποίηση της πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ για το ξεπούλημα και το κλείσιμο των Δημόσιων Νοσοκομείων. Ζώντας την καθημερινή υποβάθμιση, την ταλαιπωρία του κόσμου που έχει ανάγκη περίθαλψης και την συνεχή απόπειρα της πολιτικής ηγεσίας για το οριστικό κλείσιμο ενός ακόμα Νοσοκομείου (του Α. Φλέμιγκ) στην ευρύτερη περιοχή, τα Σωματεία εργαζομένων συγκαλέσαμε ευρεία σύσκεψη σήμερα 31/10/14 στο Α. Φλέμιγκ. Έγκαιρα, απευθύναμε δημόσια, ανοιχτή πρόσκληση στην οποία  ανταποκρίθηκαν  εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και μαζικών φορέων, πολιτικά κόμματα, η Περιφέρεια Αττικής, Δήμοι, Δημοτικές Παρατάξεις Συλλογικότητες και απλοί Πολίτες.

    Συνοπτικά αναφέρθηκε πως διαμορφώθηκε η κατάσταση στον ευρύτερο υγειονομικό χάρτη της περιοχής, ιδιαίτερα μετά το μεγάλο κύμα διαθεσιμοτήτων του Αυγούστου 2013 και το κλείσιμο πολλών νοσοκομείων στην Αθήνα. Το Αμαλία Φλέμιγκ, που ήταν ένα από τα προγραμματισμένα για κλείσιμο Νοσοκομεία, κατάφερε παρά την τραγική του υποβάθμιση, χάρη στους αγώνες των εργαζομένων και τη στήριξη του λαού της ευρύτερης περιοχής, να παραμείνει ανοιχτό και να προσφέρει υπηρεσίες υγείας σε χιλιάδες πολίτες.
   Για πάνω από ένα χρόνο εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και κάτοικοι αντιστεκόμαστε και ματαιώνουμε την υλοποίηση πολλών παραλλαγών του ενός και μόνου "σχεδίου" που λέγεται ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ του ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ,  ακόμα μεγαλύτερη πίεση και διάλυση υπηρεσιών στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, που θα κληθεί, χωρίς προσωπικό και υποδομές να υποστηρίξει πρακτικά τη μισή Αττική, αλλά και «χάρισμα» εκτάσεων – φιλέτων της περιοχής σε ¨επενδυτές¨ κερδοσκόπους.
   Είναι ενδεικτικό ό,τι σε διάστημα μερικών μόνο ημερών η πολιτική ηγεσία εξέδωσε τρείς διαφορετικές και οπωσδήποτε πρακτικά ανεφάρμοστες αποφάσεις για την τύχη του Νοσοκομείου, την ίδια μάλιστα στιγμή που το ορίζουν ως Κέντρο Αναφοράς για τον EBOLA!  Όλες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Την κατάργηση ολόκληρων τμημάτων και κλινικών με πρόσχημα τη μετατροπή του σε "κάτι άλλο". Επιμένουν ιδιαίτερα στην μεταφορά – κατάργηση του Χειρουργικού Τομέα,  καθώς γνωρίζουν πως είναι αδύνατο να λειτουργήσει και να εφημερεύσει νοσοκομείο χωρίς αυτόν. Επιμένουν επίσης στην προσπάθεια απομείωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Αφήνουν  σκόπιμα χαλασμένα ιατρικά μηχανήματα ενώ επιχειρούν να "διώξουν" άλλα, με σκοπό να μην είναι δυνατή η λειτουργία εργαστηρίων και η παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών περίθαλψης. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του μηχανήματος οστικής πυκνότητας, για το οποίο η Διοίκηση κάνει λυσσώδη αγώνα να απομακρύνει από το Αμαλία Φλέμιγκ.

   Τέλος, μετά τη συζήτηση και την ενημέρωση που έγινε από τους εργαζόμενους, οι παρευρισκόμενοι εκφράζουμε :

ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΧΤΑ Η ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ.

ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ.

Ο λεγόμενος Βορειο- Ανατολικός Άξονας της Αττικής τα τελευταία χρόνια έχει χάσει 600 περίπου νοσηλευτικά κρεβάτια (πάνω από τα μισά). Έχουν κλείσει τρία Νοσοκομεία ενώ έχουν συρρικνωθεί τραγικά οι υπηρεσίες όσων απέμειναν. Ο λαός της περιοχής ιδιαίτερα, αλλά  και ολόκληρης της Αττικής ταλαιπωρείται στριμωγμένος σε ράντζα και υποχρεώνεται σε ατέλειωτες ώρες αναμονής την ώρα της ανάγκης, προστρέχει  με αυξανόμενο ρυθμό στα δημόσια νοσοκομεία που λειτουργούν πλέον λόγω υποχρηματοδότησης, έλλειψης προσωπικού και υποδομών κάτω από τα όρια της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας. Η Υγεία έχει μετατραπεί από κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα κάθε ανθρώπου που έχει ανάγκη περίθαλψης σε ακριβή πολυτέλεια. Σ' αυτές τις συνθήκες κανένα νοσοκομείο δεν περισσεύει.

Απαιτούμε:
ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ – ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΟΥΤΕ ΑΛΛΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ/ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ Η ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ – ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ  ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ.

ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΟΡΜΟ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ ΟΥΤΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΟΥΤΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΕΣ.

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΕΒΑΤΙ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΝΕΑ , ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΟΜΕΣ. ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΚΛΕΙΣΤΗ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΠΟΜΠΟΛΑ.

ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ (ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΕΙ) ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ. 
ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΕΙ , ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ.

ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ  ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΣΟ ΤΟ ΦΛΕΜΙΓΚ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΘΕ ΔΟΛΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ "ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ", "ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ" ΚΛΠ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ. ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ  ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ «ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ»

Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε τα παραπάνω αιτήματα στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων με κάθε πρόσφορο τρόπο. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε το κλείσιμο ενός ακόμα Νοσοκομείου ούτε την υποβάθμιση και διάλυση ενός άλλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.