-->

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ...

ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ (3/11/14) "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"
ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:

"ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΦΛΕΜΙΓΚ"






Ανάρτηση από iatropedia.


Μάχη για τη σωτηρία του «Αμ.Φλέμινγκ»! Οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων και η συρρίκνωση του νοσοκομείου

Κλείνει ή όχι το Αμαλία Φλέμινγκ; Το ερώτημα αυτό απασχολεί το τελευταίο διάστημα τους εργαζόμενους του νοσηλευτικού ιδρύματος και όχι τυχαία βέβαια καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχεδιάζει περιορισμό των κλινικών του νοσοκομείου.
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Εδώ και καιρό οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος είναι στο πόδι. Οι πληροφορίες που και επισήμως δημοσιοποιούνται από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο περί μετακίνησης κλινικών, κάνουν το προσωπικό να είναι στα…κάγκελα. 
Μάλιστα η ανησυχία του εντάθηκε όταν ορίσθηκε και νέο νοσοκομείο αναφοράς για τον Έμπολα (το «Σωτηρία») όταν μέχρι πρόσφατα το μόνο ήταν το Αμαλία Φλέμινγκ. 
Όλα πάντως δείχνουν πως  είναι έτοιμα για την αλλαγή του ρόλου του Αμ.Φλέμινγκ και τη συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του. 
Οι εργαζόμενοι με συνεχείς συγκεντρώσεις και συσκέψεις τους επιχειρούν να ανατρέψουν τα σχέδια με άγνωστο το εργασιακό τους μέλλον. 
Την έντονη αντίδρασή τους για τις αλλαγές στο νοσοκομείο έχουν εκφράσει και οι γιατροί μέσω της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).
Την ίδια ώρα και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας εκφράζει την έντονη αντίδρασή του στο κλείσιμο της ορθοπαιδικής και χειρουργικής κλινικής, γεγονός που δίνει το έναυσμα για το συνολικό κλείσιμο  του Νοσοκομείου.
«Είναι ιατρικώς εσφαλμένη η λειτουργία ενός νοσοκομείου που  εφημερεύει ως Νοσοκομείου πόλεως, εάν δεν διαθέτει χειρουργικό τομέα πάρα μόνο παθολογικό» τονίζεται από τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας.

Από την "ΑΥΓΗ"

Κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο του "Αμαλία Φλέμινγκ" προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

Σε κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο του "Αμαλία Φλέμινγκ" καλεί το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για "ολοκλήρωση των εγκληματικών σχεδίων για το κλείσιμο του Νοσοκομείου, με ταυτόχρονη υποβάθμιση του Σισμανόγλειου", και ζητούν να ξεκινήσουν άμεσα οι κινητοποιήσεις μαζί με εργαζόμενους από άλλα Νοσοκομεία και την τοπική κοινωνία.

Όπως αναφέρει το δελτίου Τύπου του υπουργείου Υγείας της 14ης Οκτωβρίου, "σε συνέχεια των αποφάσεων της σύσκεψης υπό τον Αναπληρωτή του Υπουργού Υγείας, Λ. Γρηγοράκο, οπου συζητήθηκε αναλυτικά ο ρόλος Γ.Ν. Αμαλία Φλέμινγκ και η πλήρης ενοποίησή του με το ΠΓΝ Σισμανόγλειο", αποφασίστηκε η μεταφορά χειρουργικών κλινικών, του Νεφρολογικού τμήματος και της Μονάδας Νεφρού και Περιτοναϊκής κάθαρσης στο Σισμανόγλειο.
Μετά την περίφημη άσκηση ετοιμότητας που διοργάνωσε το υπουργείο Υγείας, στο "Αμαλία Φλέμινγκ", για την αντιμετώπιση τυχόν κρούσματος του ιού Έμπολα στη χώρα μας, ήρθε η ώρα των πραγματικών προθέσεων της κυβέρνησης, καθώς μετά το κλείσιμο 9 νοσηλευτικών τμημάτων και την απομάκρυνση 300 νοσηλευτών και διοικητικών υπαλλήλων, η παραπάνω μεταφορά θα σημάνει το οριστικό τέλος του νοσοκομείου των Μελισσίων, ενώ θα έχει αρνητικές συνέπειες στις ήδη επιβαρυμένες υπηρεσίες του Σισμανόγλειου.
Υπενθυμίζεται ότι το "Αμαλία Φλέμινγκ" συγχωνεύτηκε με το "Σισμανόγλειο" στις 11 Σεπτεμβρίου 2013.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.