-->

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ . ΤΩΡΑ ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

   Στον απόηχο των συνελεύσεων - ενημερώσεων που έγιναν τις τελευταίες ημέρες σε Φλέμιγκ και Σισμανόγλειο είναι χρήσιμο να κάνουμε μια συνολικότερη αποτίμηση. Το γεγονός ότι και οι τρεις συγκεντρώσεις μας, με αποκορύφωμα την ευρεία σύσκεψη - ενημέρωση εργαζομένων κατοίκων και φορέων, είχαν μεγάλη επιτυχία αποτελεί το μέτρο της κρισιμότητας της κατάστασης. Το αυξημένο ενδιαφέρον του κόσμου, των Εργαζομένων, των Δήμων, της Περιφέρειας, Κομμάτων  και Συλλογικοτήτων και η δημόσια δέσμευσή τους υπέρ του δίκαιου αγώνα σωτηρίας των Νοσοκομείων μας είναι επίσης ενδεικτικά. Ας μη μας διαφύγει ακόμα πως εκτός από τα μέσα εκείνα που σταθερά μας φιλοξενούν και δεν μας αποκλείουν (τους ευχαριστούμε), το θέμα προβλήθηκε σε μια σειρα ΜΜΕ, εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας αλλά και τοπικές, ενημερωτικά sites κλπ στα οποία συνήθως δεν έχουμε πρόσβαση. 
   Εκ του αποτελέσματος λοιπόν, αποδείχτηκε πως σωστά κάναμε τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία και προχωρήσαμε σ' αυτές τις συγκεντρώσεις. Το κίνητρό μας δεν ήταν βέβαια να δημιουργήσουμε συγκεντρώσεις - παρελάσεις προσωπικοτήτων. Το κίνητρό μας ήταν να δημοσιοποιήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο και σε όλα τα επίπεδα, τα σχέδια της Διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας που ενώ ψευδεπίγραφα υπόσχονται ανάπτυξη ή αναπροσανατολισμό ή ...κάτι άλλο στην πραγματικότητα υλοποιούν την κατάργηση του Φλέμιγκ, την διάλυση και υποβάθμιση - σε πρώτη φάση - για Σισμανόγλειο και Παίδων. 
   Αυτό που επιδιώξαμε πέρα από την ενημέρωση,  ήταν να γίνει μια ευρεία, χωρίς αποκλεισμούς συζήτηση, χωρίς κανείς να μονοπωλήσει ή να "καπελώσει" κανέναν. Το γεγονός ότι ακούστηκαν πολλές απόψεις και δόθηκε η δυνατότητα σε όλους να κάνουν όποια κριτική θεωρούσαν απαραίτητη, όχι μόνο βοήθησε τους παρευρισκόμενους να διαμορφώσουν γνώμη και άποψη αλλά και σε πολλές περιπτώσεις ξεκαθάρισε "θολά" σημεία. Κατά τη γνώμη μας ήταν μια δημοκρατική διαδικασία, που πολλές φορές λείπει από συγκεντρώσεις πολύ μεγαλύτερου "κύρους" και εμβέλειας από τη δική μας. Έχουμε βέβαια επίγνωση σε ποιους απευθυνόμαστε, γνωρίζουμε, πως ομόθυμα σχεδόν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής όποτε τους δώσαμε την ευκαιρία αγωνίστηκαν μαζί μας για να σωθούν τα Νοσοκομεία. Γνωρίζουμε ακόμα και  τη στάση, διαχρονικά, των "παραγόντων" της δημόσιας ζωής.
Γι' αυτό και τους καλέσαμε να τοποθετηθούν δημόσια. Θεωρούμε πως η τοποθέτησή τους παρουσία εργαζομένων και πολιτών, τους οποίους άλλωστε εκπροσωπούν αποτελεί δέσμευση. Δέσμευση που αναγκαστικά θα αποτιμηθεί από το λαό με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τόσο για τους ίδιους όσο και για τη συνείδηση του κόσμου.
   Το κυριότερο όμως, που δεν πρέπει να μας διαφύγει, είναι πως δεν "κλείσαμε" εδώ τις κινητοποιήσεις μας. Αντίθετα θεωρούμε πως δημιουργήσαμε τις συνθήκες να ανοίξει το θέμα στην κοινωνία. Έχουμε πλέον την (πικρή) πείρα και γνωρίζουμε πως κανένας αγώνας που αφορά την κοινωνία δεν είναι δυνατό να κερδηθεί "κεκλεισμένων των θυρών". Πως κανένας αγώνας δεν μπορεί να κερδηθεί χωρίς ρεαλισμό και ειλικρίνεια. Για να είμαστε λοιπόν ειλικρινείς και ρεαλιστές θα πρέπει να πούμε πως απέναντι στις καταστροφικές επιδιώξεις της πολιτικής ηγεσίας που εκπορεύονται από την Κυβέρνηση, Τρόικα, ΔΝΤ, ΕΕ δεν μπορεί να υπάρξει άλλη αντίδραση από την μαζική και δυναμική διεκδίκηση των εργαζομένων και του κόσμου. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως δεν διεκδικούμε μόνο τη ζωή και τη δουλειά μας. Διεκδικούμε την δυνατότητα τη δική μας, της οικογένειάς μας, του γείτονα, του συμπολίτη μας να έχει ισότιμη και δωρεάν πρόσβαση σε δομές περίθαλψης όποτε χρειαστεί. Η κατάσταση (και) στον Τομέα της περίθαλψης πάει από το κακό στο χειρότερο. Πάνω από δέκα νοσοκομεία (που θα "άλλαζαν" κι' αυτά χαρακτήρα) έκλεισαν. Το προσωπικό, τα υλικά, οι υποδομές είναι πλέον ελάχιστα. Ο κόσμος πεθαίνει στην αναμονή αντί να θεραπεύεται.


ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ! 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΩΝ.

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ,  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,


ΟΛΟΙ ΜΕ ΠΕΙΣΜΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.