-->

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΔΥΟ ΓΑΪΔΑΡΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝΕ...ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ! ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΠΑΣΟΝΟΠ ΚΑΙ ΠΑΣΥΝΟ - ΕΝΕ!

Νοσηλευτές: Ο Πρωθυπουργός είδε κομματικά στελέχη, όχι τον κλάδο μας - θύμα ή θύτης ο κ. Σαμαράς;Αρκετές φορές ως τώρα, αναγκαστήκαμε να πάρουμε θέση και να κάνουμε έντονη κριτική στηνΠΑΣΥΝΟ/ΕΣΥ - ΕΝΕ (πρόκειται στην ουσία για την ίδια "ομάδα" και την ίδια διασπαστική προσπάθεια) και στη στάση της απέναντι στα προβλήματα της νοσηλευτικής κοινότητας. Αν μάλιστα παρακολουθούσαμε στενά την ξεπουληματική και διασπαστική της στάση θα μπορούσαμε να ασχολούμαστε με την κριτική αυτή πολύ περισσότερο. Είναι γνωστό πως τόσο η ΠΑΣΥΝΟ όσο και η άλλη αντίστοιχή της η ΠΑΣΟΝΟΠ είναι εκφράσεις "φυτευτές" και από "τα πάνω", διασπαστικές, συντεχνιακής λογικής. Ο ρόλος τους σε όλες τις περιπτώσεις έχει σταθεί καταστροφικός για το νοσηλευτικό κλάδο. Μέσα από τη διάσπαση και τη συνεναιτική λογική, προσπαθούν να βρούν ρόλο μια ομάδα κομματικά στελέχη, βάζοντας ουσιαστικά πλάτη στο πέρασμα όλων των αντιδραστικών μέτρων της Συγκυβέρνησης Τρόικας- Ε.Ε. και ΔΝΤ. Μέτρα που μας έχουν φέρει στην τραγική κατάσταση που βιώνουμε όλοι.
Το κάνουν μάλιστα αυτό, αποπροσανατολίζοντας τους εργαζόμενους είτε τάζοντας ιδιαίτερη μεταχείρηση ,τάχα, για τους νοσηλευτές είτε προτείνοντας αγώνες του τύπου"κάνουμε υπεύθυνη δήλωση διαμαρτυρίας". Στην πραγματικότητα δεν έχουν πετύχει τίποτα και έχουν εκτεθεί πολλές φορές απέναντι στους συναδέλφους γιατί βέβαια δεν κερδίζονται δικαιώματα με υπεύθυνες δηλώσεις.
Εντελώς πρόσφατα έγιναν εκλογές στην ΕΝΕ, οι οποίες, εκτός από τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστα συμμετοχής (κάτω του 20% !!! - αν είναι ακριβή τα δημοσιεύματα), δεν έχουν οδηγήσει ακόμα σε εκλογή Δ.Σ.
Να θυμήσουμε ότι η ΠΑΣΥΝΟ -ΕΣΥ είναι η ομοσπονδία που δεν δέχεται όλους τους νοσηλευτές, αλλά μόνο τους ΤΕ & ΠΕ! Αυτή η αντιμετώπιση, όταν πρόκειται για συνδικαλιστική έκφραση είναι βεβαίως διασπαστική και καταστροφική. Απέναντι στα κοινά προβλήματα και στην ίδια λάντζα ορισμένοι "παράγοντες" προσπαθούν να αποκόψουν από την ενιαία έκφραση τους μισούς περίπου εργαζόμενους. Τι σημασία έχουν στην τραγική έλλειψη προσωπικού, για παράδειγμα, τα διαφορετικά επίπεδα σπουδών; Ή, από την άλλη μεριά, ποιόν εξυπηρετούν οι "υποσχέσεις" ότι θα κόψουμε μισθό από τους ΔΕ για να αυξήσουμε τους ΤΕ & ΠΕ. Άραγε ο ενιαίος αγώνας για αυξήσεις δεν ακυρώνεται από τέτοιες μεθοδεύσεις; Δεν θα οδηγήσει στο τέλος στις μειώσεις μισθών για όλους;
Πριν από λίγο καιρό κάποια κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας (όπως "καρφώνει" η ΠΑΣΟΝΟΠ (!), χωρίς νομιμοποίηση μάλιστα συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό και παζάρεψαν μια ακόμα διάσπαση των νοσηλευτών! Να ξεχωρήσουν λέει, με τα ανάλογα προνόμια, οι ΠΕ απ' όλους τους άλλους. Προφανώς αυτή η διευκόλυνση (αν...)  θα έχει και τα ανάλογα ανταλάγματα.
Η ΠΑΣΟΝΟΠ, από τη μεριά της πολύ ενοχλήθηκε από αυτή την εξέλιξη καθώς διαγκωνίζεται και αυτή για την πρωτοκαθεδρία, η οποία συνεπάγεται προνόμια και οφίτσια, για τους λίγους και εκλεκτούς βεβαίως. Είναι χαρακτηριστικό πως παρά τα ταξίδια στο εξωτερικό, τα συνέδρια και τις συνομιλίες κορυφής, όλα πληρωμένα από τις συνδρομές - εκβιαστικές μάλιστα - των συναδέλφων νοσηλευτών, τίποτα δεν έχει κερδίσει ο κλάδος. Αντίθετα χάνονται όλα τα δικαιώματα της προηγούμενης περιόδου και η κατρακύλα σε μισθούς - συντάξεις και συνθήκες δουλειάς δεν έχει τέλος.
Μια ιδέα για το "ποιόν" και των δύο αυτών διασπαστικών μορφωμάτων μπορεί να πάρει κάποιος απλά και μόνο διαβάζοντας την ανακοίνωση της ΠΑΣΟΝΟΠ που μέμφεται την ΠΑΣΥΝΟ!
Τα επιχειρήματα, ανεξάρτητα από την ουσία, είναι του τύπου: Μήπως κορόϊδεψαν τον πρωθυπουργό που δεν κατάλαβε ότι οι συνομιλητές του ήταν κομματικοί παράγοντες; ή Γιατί παρέκαμψαν το Βορίδη;. Λες και αν δεν το είχαν κάνει όλα θα ήταν καλά!
ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε το ρεπορτάζ για όλα τα παραπάνω από το onmed .
Συνάδελφοι, δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία για το τι είναι και τι εξυπηρετούν αυτά τα μορφώματα. Σκεφτήτε μόνο τι στάση κράτησαν και κρατούν όλα αυτά τα χρόνια και τι έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι. Σκεφτείτε τι έλεγαν και πως διασπούσαν τους εργαζόμενους, τι έταζαν και τι τελικά έγινε τις μαύρες μέρες της διαθεσιμότητας στο Φλέμιγκ αλλά και στα άλλα Νοσοκομεία.


ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΝΙΑΙΑ 
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ, 
ΕΝΙΑΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ. 
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.
Η ΠΟΛΥΔΙΑΣΠΑΣΗ ΕΥΝΟΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ.
ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.