-->

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ.

   Πραγματοποιήθηκε σήμερα 7/11/14 συγκέντρωση και περιοδεία - ενημέρωση στο κέντρο των Μελισσίων για τις εξελίξεις σχετικά με το κλείσιμο - συρρίκνωση και διάλυση των νοσοκομείων της περιοχής. 
   Η κινητοποίηση ήταν καλή, αναγκαία και εισπράξαμε θετικά σχόλια από τον κόσμο,παρά το γεγονός πως μετά τις χτεσινές δηλώσεις και διαβεβαιώσεις του αν. Υπουργού κ. Γρηγοράκου δημιουργήθηκε η εντύπωση (;) πως το θέμα "έκλεισε" και οι εργαζόμενοι νίκησαν. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι καθόλου έτσι. 
   Πράγματι οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής ανάγκασαν την Κυβέρνηση σε αναδίπλωση. Είναι γεγονός, πως το βασικό μέλημα της πολιτικής ηγεσίας ήταν να προκαλέσει αναστολή των κινητοποιήσεών μας. Γι' αυτό και οι δηλώσεις Γρηγοράκου έγιναν μία μέρα πριν ξεκινήσει η μαζική απεύθυνση στην κοινωνία, σύμφωνα με το πρόγραμμα κινητοποιήσεων των Σωματείων μας.
   Άλλωστε μια προσεκτική ανάγνωση των δηλώσεων του αν. Υπουργού πείθει τον καθένα πως με πρόσχημα το ενοίκιο που πληρώνει το Νοσοκομείο στο Πανεπιστήμιο (θα επανέλθουμε αναλυτικά επ' αυτού) παραμένει η σκέψη για μεταφορά του Νοσοκομείου στην πολύ μικρότερη Πτ. "Μπόμπολα", πράγμα που πρακτικά σημαίνει απόσυρσή από την εφημερία πόλεως, ουσιαστικό δηλαδή κλείσιμο του Α. Φλέμιγκ με κατάργηση κλινικών Αιμοδοσίας, ειδικών Μονάδων κλπ.
   Δεν υποτιμούμε την υποχώρηση της Κυβέρνησης, έστω και με αυτό τον "μεσοβέζικο" και "θολό" τρόπο. Όπως τονίζουμε και στο Δελτίο Τύπου που εκδώσαμε, σύντομα θα φανούν οι πραγματικές τους προθέσεις. 

  • Θα ακυρώσουν τις αποφάσεις της διάλυσης των Νοσοκομείων μας που σωρηδόν έχουν εκδώσει ως τώρα με επίσημο  τρόπο, δηλαδή με έγγραφη απόφαση ή θα μείνουν στα λόγια (που εύκολα τα "παίρνει ο αέρας"); 
  • Θα θέσουν άμεσα σε λειτουργία το μηχάνημα της οστικής πυκνότητας στο Φλέμιγκ; Θα αναπτύξουν τα Νοσοκομεία;
  • Θα στελεχώσουν τα Νοσοκομεία με προσωπικό ή θα αφήσουν μία - μία κλινική να βάζει λουκέτο λόγω έλλειψης ιατρών και νοσηλευτών;
  • Θα προσλάβουν προσωπικό όλων των ειδικοτήτων για να εξυπηρετείται και να μην υποφέρει ο κόσμος;

   Η γνώμη μας είναι πως αντί να επαναπαυτούμε, ίσα-ίσα τώρα πρέπει να πιέσουμε περισσότερο την Διοίκηση και την Κυβέρνηση. Να απαιτήσουμε όλα τα παραπάνω με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.


ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!


  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.