-->

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Μόλις 526 εκατ. από τα 5,6 δις της ιδιωτικής δαπάνης για την υγεία, προέρχονται από την ιδιωτική ασφάλιση


Σημ. Ο Τίτλος του άρθρου θα μπορούσε να είναι: Όσο το πτώμα μυρίζει, τόσο μαζεύονται τα κοράκια!!!
Αν και η είδηση προέρχεται από εκείνες τις ημερίδες και τα συνέδρια, όπου διάφοροι επιστήμονες με πολυσέλιδο βιογραφικό επιχορηγούνται από συγκεκριμένες εταιρίες για να βάλουν τα "στοιχεία" και να διαπιστώσουν που υπάρχει ακόμα ψαχνό για τα όρνια.
(Στην περίπτωσή μας μια ιδιωτική ασφαλιστική που ενδιαφέρεται να φάει από την πίτα της δαπάνης για περίθαλψη, συνεργάστηκε, δηλαδη πλήρωσε, το Πανεπιστήμιο Πειραιά  και της έφτιαξε μια έρευνα για το πως θα γίνει η μπίζνα)
Αν αφαιρέσουμε λοιπόν τα προφανή, που στολίζονται με τόση επιστημοσύνη ώστε να αποκτούν ηθική νομιμοποίηση (αφού είναι "επιστημονκά"!), να τί μένει κατά τη γνώμη μας:

Αφού η δημόσια δαπάνη για την περίθαλψη σχεδόν μηδενίζεται (αυτό βέβαια δεν τους πειράζει, πειράζει εμάς που πληρώναμε μια ζωή!) άρα ο κόσμος πληρώνει απ' την τσέπη του. Αρα κυκλοφορούν λεφτά που δεν περνάνε από την τσέπη μας, άρα πρέπει να τους τα πάρουμε!
Αυτό είναι που λέει όλο κι' όλο η είδηση και αυτό είναι το "συμπέρασμα" που δείχνουν τα στοιχεία που ετοίμασαν οι έγκριτοι επιστήμονες. Βέβαια κανένα σχέδιο απ' αυτούς για το πως θα αναβαθμιστεί η δημόσια περίθαλψη, καμιά μελέτη για την υποχρέωση του κράτους να παρέχει δωρεάν περίθαλψη, κανένα "στοιχείο" για το πόσα πληρώνουμε διαχρονικά, πόσα και ποιοί τα φάγανε και έκαναν τα ταμεία ελλειματικά δεν είδαμε. Η αλήθεια είναι πως καλώς δεν είδαμε αφού ...τους πληρώνουν οι "άλλοι"
Αυτή είναι η πραγματικότητα, και το μέλλον που μας ετοιμάζουν.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΣΙΜΠΑΜΕ!
ΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.

Θαυμάστε τώρα και την "επιστημονική ανάλυση"!

Σε 5,6 δισ. ευρώ ανέρχεται η συνολική ιδιωτική τρέχουσα Δαπάνη Υγείας στην Ελλάδα, από τα οποία μόλις τα 526 εκ προέρχονται από την Ιδιωτική Ασφάλιση!
Την ίδια στιγμή η μείωση της δημόσιας δαπάνης υγείας είναι ραγδαία και θα συνεχιστεί μέχρι το 2020, όπως υποστήριξε ο κ. Ιωάννης Σώρρος, Αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς και Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών δεδομένων Δημόσιων νοσοκομείων.
Μιλώντας στην ημερίδα «Δημόσια Υγεία στην Ελλάδα - Εξέλιξη & προοπτικές. Οι δυνατότητες της Ιδιωτικής ασφάλισης Υγείας», που πραγματοποίησε η Eurolife ERB Ασφαλιστική σε συνεργασία με  το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς ο καθηγητής παρουσίασε ανάλυση αναφορικά με τα ελληνικά Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ), τους λειτουργικούς Δείκτες Ελληνικών Νοσοκομείων, τη δομή του κόστους ανά κατηγορία Νοσοκομείων.
Έντονο ενδιαφέρον έδειξαν οι συμμετέχοντας στα συγκριτικά στοιχεία της ΕΕ και του ΟΟΣΑ αναφορικά με το ποσοστό του συνόλου των γιατρών ανά 10.000 κατοίκους, το ποσοστό κάλυψης νοσοκομειακών κλινών, τη μέση διάρκεια ημερών νοσηλείας ανά ασθενή, τον αριθμό νοσηλευθέντων κατ΄ έτος, τις συνολικές δαπάνες υγείας ως % ΑΕΠ και τις δαπάνες υγείας του Ιδιωτικού τομέα ως % ΑΕΠ.
Την Ημερίδα έκλεισε ο κος Λεωνίδας Σίδερης, Διευθυντής Πωλήσεων Δικτύου Πρακτόρων της Eurolife ERB Ασφαλιστικής, ο οποίος αναφέρθηκε στις προοπτικές  που παρουσιάζονται  για τον Ιδιωτικό Τομέα Ασφάλισης που σχετίζεται με την υγεία. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «η Συνολική Ιδιωτική Τρέχουσα Δαπάνη στην Ελλάδα ανέρχεται σε   5.622 εκ. από τα οποία μόλις τα 526 εκ προέρχονται από την Ιδιωτική Ασφάλιση  ενώ τα 5.096 εκ  προέρχονται από Ιδιωτικές Πληρωμές».
Το παραπάνω στοιχείο σε συνδυασμό με την αναμενόμενη περαιτέρω μείωση των δημοσίων δαπανών για την Υγεία στην Ελλάδα, καθιστά επιτακτική την ενημέρωση όλων των πελατών για τη μεταφορά του κινδύνου αυτού, από το «άτομο» στην «ομάδα» μέσω ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής.

(ΗealthView.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.