-->

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

...ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ "ΑΚΡΟΒΑΤΗ"

 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Α.ΦΛΕΜΙΓΚ ΣΤΟΝ "ΑΚΡΟΒΑΤΗ"
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ.
Αν και λίγο καθυστερημένα, λόφω διαφόρων τρεχαλητών...παρακάτω μια ενημέρωση για τη συνάντησή μας την Κυριακή που μας πέρασε, την οποία (ευτυχώς) ετοίμασε η Μελίνα.
Να σημειώσουμε πως αρκετοί συνάδελφοι έκαναν παράπονα αφού δεν μπόρεσαν να ενημερωθούν για τη συνάντηση. Ίσως να έχουν δίκιο και έπρεπε να ενημερώσουμε καλύτερα. Ωστόσο αυτό δεν είναι πάντα εύκολο με τις συνθήκες που επικρατούν. Ας έχουμε λοιπόν όλοι το νού μας και την επόμενη φορά θα προσπαθήσουμε περισσότερο!
Εμφάνιση

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14-12-2014 το μεσημέρι η συνάντηση των εργαζομένων  του Α.ΦΛΕΜΙΓΚ στον Ακροβάτη στο Μεταξουργείο.
Παλιοί  συνάδελφοι, «διαθέσιμοι» και μη, συνταξιούχοι, γιατροί, συνάδελφοι που εδώ και χρόνια εργάζονται σε άλλες υπηρεσίες, προσπαθήσαμε να είμαστε όλοι εκεί.
Μία ακόμα πρωτοβουλία για να συναντηθούμε, που μόνο ωραίες και γεμάτες στιγμές μας χάρισε. Ανταλλάξαμε τα νέα μας, συζητήσαμε, συγκινηθήκαμε, και τι δεν θυμηθήκαμε (!)χορέψαμε και τραγουδήσαμε.
Εξάλλου ο ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ αποδείχθηκε ένα ιδανικό μέρος για όλα αυτά, με ωραίους μεζέδες, άψογη εξυπηρέτηση και εξαιρετική ζωντανή μουσική, με τραγούδια – σταθμούς στο έντεχνο και λαϊκό τραγούδι.
Θυμίζουμε ότι πρόκειται  για ιστορικό μαγαζί,εφόσον εκεί γυρίστηκε η θρυλική ταινία  Της Κακομοίρας (Ο ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΣ) με τον Κώστα Χατζηχρήστο ως Ζήκο, στον πιο αδιαμφισβήτητο ρόλο της καριέρας του. Έτσι, το τωρινό μεζεδοπωλείο δεν είναι άλλο από το μπακάλικο του κυρ-Παντελή (Κώστας Δούκας), τα προϊόντα του οποίου και οι αμίμητοι διάλογοι με τους θαμώνες (όπως η κυρά Δέσποινα με την ανεπανάληπτη στο ρόλο Μαρίκα Νέζερ), σημάδεψαν γενιές και γενιές και μας ακολουθούν ακόμα. Είναι εντυπωσιακό, πόσο αναγνωρίσιμα είναι για παράδειγμα τα μεγάλα πορτοπαράθυρα που βλέπουμε στην ταινία.
Σημασία αγαπητοί συνάδελφοι έχει ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο (και είναι πράγματι οι τρόποι  πολλοί) κρατάμε και τις σχέσεις μας ζωντανές και πολύ δυναμικές και το Νοσοκομείο μας ανοιχτό (!)
Είναι λίγο αυτό;
 Καλή μας επόμενη συνάντηση, να είμαστε όλοι καλά!
 ....και με το Μπακαλόγατο (ή το κατά   Ζήκο μπακαλογατί) να είναι πάντα εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=6yK9xZMIGOI
και για όσους ενδιαφέρονται και εδώ: http://cinefil.pblogs.gr/2012/06/ntinoy-katsoyridh-zhkos-kai-ths-kakomoiras.html και για ακόμα περισσότερο παλιό ελληνικό κινηματογράφο εδώ:http://www.cinehellas.com/
 Άλλωστε, μερικές καταστάσεις της ταινίας που δίνονται μέσα από απίθανους διαλόγους, αν αναλογιστούμε τις τωρινές  αντιστοιχίες , είναι σαν να μην πέρασε μία μέρα. Γιατί ποιος θα φανταζόταν ότι από το 1963 που γυρίστηκε η ταινία,πως σήμερα θα ψάχνουμε να βρούμε και πάλι ποιος είναι «αυτός ο ΙΚΑς(!) ή ότι «θα κάνουμε του κόσμου τις απεργίες για να πετύχουμε τα αιτήματά μας» και «σιγά το μισθό που παίρνουμε», που λέει και ο Ζήκος!
 ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ!







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.