-->

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Άλλο ένα παράνομο και καταχρηστικό αίτημα της ΕΝΕ προς τα Νοσοκομεία για τους Νοσηλευτές

ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ (107/2009 ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.) Η ΕΝΕ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ. ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ  Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ Η ΈΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ. Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΝ ΔΙΑΠΙΩΣΤΩΘΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΘΑ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ



05.12.2014

ΑΘΗΝΑ 5-12-2014
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 3912
ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο Μ.ΒΟΡΙΔΗ
2. ΑΝ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
Κο Λ.ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ
ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Κύριοι Υπουργοί,
Με το υπ'αριθμ. Πρωτ. 1457/28.11.2014 διαβιβαστικό έγγραφο της Διοίκησης της ΕΝΕ, κατόπιν του υπ'αριθμ. πρωτ. Γ4α/Γ.Π.οικ.103284 από 27/11/2014 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας (Διεύθυνση Επαγγελμάτων Υγείας) του Υπουργείου Υγείας, ζητείται από τις Διοικήσεις και τις Διευθύντριες Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των Νοσοκομείων, να παρέμβουν στους Νοσηλευτές ΤΕ και ΠΕ να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες προς την ΕΝΕ, ώστε να συμπεριληφθούν στους επικαιροποιημένους ονομαστικούς καταλόγους για το τρέχον έτος.
Το αίτημα αυτό της ΕΝΕ είναι παράνομο και καταχρηστικό και δεν προκύπτει από το θεσμικό της πλαίσιο. Η εγγραφή και οικονομική τακτοποίηση των Νοσηλευτών που εργάζονται στα Νοσοκομεία ΝΠΔΔ είναι προαιρετική σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 107/2009 ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
Επειδή σκοπός της παρέμβασής τους είναι ο εκβιασμός των Νοσηλευτών με την εμπλοκή των Διοικήσεων των Νοσοκομείων θα πρέπει να ενημερώσετε σχετικά τις Διευθύντριες Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και τους Διοικητές των Νοσοκομείων να μην ανταποκριθούν στο «πινγκ πονγκ» του νέου εκβιασμού τους και να μην αποστείλουν κανένα προσωπικό στοιχείο των υπαλλήλων Νοσηλευτών. Το ίδιο έπραξαν οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων πολλές φορές στο παρελθόν σε ανάλογα αιτήματα της ΕΝΕ.
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.