-->

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΙΝΑΠ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΓΡΗΡΓΟΡΑΚΟ



ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κ. Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ
(Εξαιρετικά επείγον)
Αθήνα, 27/10/14
Κοινοποίηση: 1η Υπε, κ. Σ. Πεντέα
                       : Διοικήτρια ΓΝΑ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – ΑΜ. ΦΛΕΜΙΝΓΚ
                       : 3μελείς, 5μελείς Επιτρ. ΕΙΝΑΠ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ – ΑΜ. ΦΛΕΜΙΝΓΚ
                       : ΜΜΕ ( υγειονομικοί συντάκτες)
Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά την απαίτησή του να λειτουργήσει πλήρως το νοσοκομείο ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ με όλο του το προσωπικό και με όλες τις αναγκαίες ιατρικές ειδικότητες.

            Καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να σταματήσει τις πρόχειρες ενέργειες που στρέφονται ενάντια στην προσπάθεια περίθαλψης μεγάλου όγκου ασθενών κύρια στη βορειοανατολική Αττική.

            Όπως είναι γνωστό το νοσοκομείο ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ παρουσιάζει σοβαρότατα προβλήματα στελέχωσης και δεν εφημερεύει σε 24ωρη εφημερία, και το ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ είναι ήδη κορεσμένο, μια και σηκώνει το βάρος του βόρειου άξονα της Αθήνας, με αποτέλεσμα τις πολλές ώρες αναμονής και ταλαιπωρίας των ασθενών που το επισκέπτονται.

            Ζητούμε από το υπουργείο Υγείας να σταματήσει κάθε σχεδιασμό για το κλείσιμο ενός τέτοιου ιστορικού και σημαντικού νοσοκομείου και να προχωρήσει στην αναβάθμισή του που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή και το ΕΣΥ γενικότερα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ


         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ                                                       ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΒΑΔΑΣ

Ο ΙΣΑ αντιτίθεται στην αφαίμαξη του Γ.Ν. Αμαλία Φλέμιγκ που θα οδηγήσει ουσιαστικά στο κλείσιμό του

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΙΣΑ)


Προς τον κο. Μάκη Βορίδη

Υπουργό Υγείας

Κοιν: 1) κο. Σταύρο Πεντέα

Διοικητή της 1ης Διοίκησης

Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής

2) κ. Δ. Τσαγδή Διοικήτρια

Του ΓΝΑ Σισμανόγλειο- Α. Φλέμιγκ

Αθήνα, 30.10.2014

ΑΠ 47813

ΘΕΜΑ: «Ο ΙΣΑ αντιτίθεται στην αφαίμαξη του Γ.Ν. Αμαλία Φλέμιγκ που θα οδηγήσει ουσιαστικά στο κλείσιμό του»

Το ΓΝ Μελισσίων Α. Φλέμιγκ μέσα από την πολυετή και αδιάλειπτη λειτουργία του, παρέχει ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες καλύπτοντας τις υγειονομικές ανάγκες μεγάλου μέρους του πληθυσμού των Βορειοανατολικών προαστίων.

Παρά το γεγονός ότι το Νοσοκομείο δέχθηκε ισχυρό πλήγμα, καθώς εντάχθηκε σε καθεστώς διαθεσιμότητας και απώλεσε κάποιες κλίνες εξακολουθεί να λειτουργεί εύρυθμα χάρης τις υπεράνθρωπές προσπάθειες του εναπομείναντος προσωπικού του.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συμπαραστέκεται στους αγώνες των ιατρών, του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου και της τριμελής επιτροπής της ΕΙΝΑΠ και εκφράζει την έντονη αντίθεση του στο υπ. αριθμ. 3286/14-10-2014 έγγραφο του Υποδιοικητή της ΥΠΕ κ. Ζώτου, με το οποίο οριστικοποιείται το κλείσιμο της ορθοπαιδικής και χειρουργικής κλινικής , ξεκινώντας κατ’ αυτό τον τρόπο το κλείσιμο όλου του Νοσοκομείου. Είναι ιατρικώς εσφαλμένη η λειτουργία ενός νοσοκομείου που εφημερεύει ως Νοσοκομείου πόλεως, εάν δεν διαθέτει χειρουργικό τομέα πάρα μόνο παθολογικό. Η αφαίμαξη αυτή θα οδηγήσει εν τοις πράγμασι στο οριστικό κλείσιμο του Α. Φλέμιγκ, καθότι δεν θα είναι ασφαλής η εφημερία χωρίς την ύπαρξη χειρουργικού τομέα.

Περαιτέρω είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, ενώ προ λίγων ημερών το εν λόγω Νοσοκομείο είχε επιλεχθεί από το Υπουργείο σας, ως νοσοκομείο αναφοράς για τον επικίνδυνο ιό Έμπολα, τονίζοντας μάλιστα ότι είναι πανέτοιμο για την αντιμετώπιση τυχόν ύποπτου κρούσματος, λίγο αργότερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας δίδει εντολή στον Υποδιοικητή της 1ης ΥΠΕ να ξεκινήσει η διαδικασία πλήρους ένταξής του στο ΠΓΝ Σισμανόγλειο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει δημιουργήσει με δεκατρείς δήμους Υγειονομικό Μπλοκ στα Βορειοανατολικά Προάστια, με σκοπό την διασύνδεση των ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών μεταξύ των Νοσοκομείων, ΓΝ Σισμανογλείου, του ΓΝ Παίδων Αγία Σοφία και του ΓΝ Παίδων Πεντέλης, για να εξυπηρετούνται οι ανάγκες παιδιών και ενηλίκων των δεκατριών δήμων, ώστε να επιτευχθεί η διάσωση των έγκριτων κλινικών αυτών των Νοσοκομείων σε επίπεδο γρήγορης και ποιοτικής πρόσβασης των ασθενών σε αυτές.

Κύριε Υπουργέ,

Δυνάμει των ανωτέρω λεχθέντων προσβλέπουμε στις άμεσες ενέργειες σας, προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο των ως άνω κλινικών πόσω δε μάλλον το κλείσιμο ενός Νοσοκομείου ζωτικής σημασίας το οποίο παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, ιδιαιτέρως χρήσιμες για τις ανάγκες μεγάλου πληθυσμού της Αττικής.



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΙ ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΛΕΜΙΓΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ

Λάβαμε και αναρτούμε παρακάτω το σημερινό Δελτίο τύπου του Δήμου Πεντέλης σχετικά με την εναντίωση στο κλέισιμο του Νοσοκομείου.

     

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
www.penteli.gov.gr //www.stergiou-kapsalis.gr// pentelipress@0142.syzefxis.gov.gr // 2132050018
30/10/2014


Ανοικτή Πρόσκληση - Επιστολή Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη
 για το κλείσιμο του Νοσοκομείου A. Φλέμιγκ.


      Σε έναν συνεχή αγώνα για τα νοσοκομεία του τόπου μας για να παραμείνουν λειτουργικά, στον οποίο αγώνα δυστυχώς είχαμε ήδη την απώλεια νοσοκομείου της πόλης μας, συνεχίζεται η καταστρεπτική πορεία που έχει ως «σχέδιο» το τελειωτικό κλείσιμο του Φλέμιγκ και τη φυσιολογική υποβάθμιση του Σισμανογλείου..

Σε αυτό το δύσκολο αγώνα είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι:

  1. Το πρόβλημα που δημιουργούν οι αποφάσεις των αρμοδίων είναι βαθιά ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ με καθημερινές σοβαρές και ουσιαστικές επιπτώσεις σε όλους τους πολίτες και όχι μόνο τους δημότες μας.

  1. Απέναντι στα προσχήματα και τις δικαιολογίες για δήθεν «νοικοκύρεμα» και παράλληλα με την τόση υποβάθμισή του σε υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό να επιλέγεται ως Νοσοκομείο Αναφοράς για υποδοχή υπόπτων περιστατικών του Ίου του Ebola, ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ!

  1. Τα νοσοκομεία της περιοχής μας κλείνουν και η υγεία θα αφορά πλέον μόνον όσους έχουν χρήματα να πληρώσουν. Έτσι είναι ξεκάθαρο σε όλους πλέον πως η θρυαλλίδα της λαϊκής οργής είναι σε οριακή κατάσταση και η ανακολουθία των λόγων, πράξεων και δεσμεύσεων επιτείνει προς ένα αποτέλεσμα με κινδύνους Εθνικούς.


Επειδή λοιπόν η ΥΓΕΙΑ είναι Κοινωνικό Αγαθό και ΟΧΙ Εμπόρευμα,

Σας Περιμένουμε ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ την Παρασκευή 31/10/2014 και ώρα 13:00 στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Α.Φλέμιγκ.







Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης
Δήμαρχος Πεντέλης


ΚΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

   Καθώς εξελίσσεται η διαδικασία ενημέρωσης και συσπείρωσης εργαζομένων, φορέων και κατοίκων ενάντια στο κλείσιμο του Α. Φλέμιγκ, στη διάλυση, κατακερματισμό και υποβάθμιση του Σισμανογλείου, διαπιστώνουμε ότι: Από τη μία διογκώνεται συνεχώς ένα ευρύ κύμα συμπαράστασης στον αγώνα μας και από την άλλη η Πολιτική ηγεσία και η Διοίκηση, δεχόμενες όλο και μεγαλύτερη πίεση φαινομενικά "αλλάζουν" και "τροποποιούν" σχέδια που μόνο στόχο έχουν να συγκαλύψουν το μόνο πραγματικό και σε ισχύ "σχέδιο". Το λουκέτο στο Α.Φλέμιγκ, την κατάργηση κλινικών και κρεβατιών νοσηλείας, τη συρρίκνωση δομών παροχής περίθαλψης, την απώλεια ημερών γενικής εφημερίας για εκατομμύρια κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Ταυτόχρονα, η πραγματικότητα δείχνει πως κινδυνεύουν και οι οργανικές θέσεις του προσωπικού στην προοπτική κατάργησης του οργανισμού των δύο Νοσοκομείων και την αντικατάστασή του, με συνοπτικές μάλιστα διαδικασίες, νέου ενοποιημένου οργανισμού με λιγότερα κρεβάτια και λειτουργίες συνολικά.
   Σ' αυτό το πνεύμα και με αυτές τις διαπιστώσεις κινήθηκε η τοποθέτηση της διευρυμένης συνέλευσης που έγινε σήμερα στο Σισμανόγλειο. Εκτός από εργαζόμενους των Νοσοκομείων, με ισχυρή μάλιστα παρουσία του ιατρικού προσωπικού, παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ, ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ και των τοπικών επιτροπών ΕΙΝΑΠ στα δύο Νοσοκομεία.
  Όλοι οι παρευρισκόμενοι που πήραν το λόγο, τόνισαν πως δεν είναι δυνατό να κλείσει ένα ακόμα νοσοκομείο, ούτε να καταργηθούν κρεβάτια και κλινικές. Τόνισαν επίσης το παράλογο της επιδίωξης να μεταφερθεί - καταργηθεί ο Χειρουργικός Τομέας από το Φλέμιγκ, καθώς κάτι τέτοιο συνιστά αδυναμία εφημέρευσης με ό,τι συνεπάγεται αυτό και κατάργηση του Φλέμιγκ, ως γενικό νοσοκομείο από τον Υγειονομικό χάρτη της Χώρας. Αντίστοιχα και η διάλυση των εξωτερικών ιατρείων του Σισμανογλείου με τη μεταφορά τους (μερικής ή ολικής; - εδώ γίνονται "παζάρια"!) σε χώρο της Πτ. Τσαγκάρη του Α. Φλέμιγκ - και όχι στην Πτέρυγα Μπόμπολα  όπως αρχικά είχε υπονοηθεί - συνιστά ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση και ταλαιπωρία για τους ασθενείς αλλά και το προσωπικό.
   Επίσης η προσπάθεια μεταφοράς της Νεφρολογικής κλινικής και  της Μονάδας Νεφρού, μοναδικό στόχο έχει την υποβάθμιση και ερήμωση του Νοσοκομείου. Είναι χαρακτηριστικό πως αν για τη μεταφορά του Χειρουργικού τομέα χρησιμοποιείται ως πρόφαση η ύπαρξη άδειων αιθουσών στο Σισμανόγλειο, για την ταλαιπωρία των Νεφροπαθών δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία.
   Αναφέρθηκε τέλος στη συνέλευση και καταδικάστηκε από τους παρευρισκόμενους, η προσπάθεια της Διοίκησης να στερήσει ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με επιμονή και κάθε τρόπο, από το Φλέμιγκ - ανάμεσσά τους και το μηχάνημα οστικής πυκνότητας - με προφανή στόχο την αποστέρηση πολύτιμων υπηρεσιών από το Νοσοκομείο.
   ΟΛΟΙ όσοι πήραν μέρος στη συνέλευση, αποδέχτηκαν την ανάγκη να περάσουμε από τη διαδικασία της ενημέρωσης στη διαδικασία της δράσης και των κινητοποιήσεων. Εκφράστηκε η δυνατότητα με τον αγώνα όλων να αποτρέψουμε το επιχειρούμενο λουκέτο και την υποβάθμιση.

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/10/14,  ΩΡΑ 1μμ, ΣΤΟΝ 4ο ΟΡΟΦΟ ΤΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΣΑΓΚΑΡΗ (Α. ΦΛΕΜΙΓΚ) ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΣΚΕΨΗ -ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΜΕ ΘΕΡΜΗ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
 ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ!

ΟΥΤΕ ΤΟ ΦΛΕΜΙΓΚ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ!

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ!

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ! ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΕΝΤΕΑ!

ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΞΕΔΙΠΛΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΠΡΙΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΦΛΕΜΙΓΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΆΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ! 0ΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!


Συνάδελφοι με νέο Δελτίο Τύπου που φαινομενικά δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο, εκείνο που με επισημότητα και ύφος...στρατιωτικού νόμου εξέδωσαν μόλις πριν μερικές μέρες. Επιχειρούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια, να κερδίσουν χρόνο και να αποφύγουν τις αντιδράσεις.
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΛΕΙΣΊΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
Δεν εγκαταλείπουν το σχέδιο μεταφοράς του Χειρουργικού Τομέα, ούτε τη διάλυση και "μεταφορά" των σύγχρονων Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων ΤΟΥ Σισμανογλείου στην Πτ. Μπόμπολα.
Προκειμένου να καθησυχάσουν τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία βάζουν προς το παρόν σε δεύτερη μοίρα το ζήτημα της εγκατάλειψης της κεντρικής Πτέρυγας του Νοσοκομείου. (Που θα σημάνει βέβαια το τυπικό και ουσιαστικό κλείσιμο του Νοσοκομείου)
ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Μέσα σε λίγα χρόνια έχουν χαθεί γύρω στα 600 κρεβάτια, δηλαδή τα μισά από την τεράστια περιοχή της Β.Α. Αττικής, τώρα προσπαθούν  να κλείσουν κι' άλλες. Γιατί στην ουσία το μόνο που επιδιώκουν με τη μεταφορά του Χειρουργικού Τομέα είναι, αφού καταργήσουν τις αίθουσες του Φλέμιγκ, να λειτουργήσουν εκείνες που είναι κενές στο Σισμανόγλειο. Δεν τους ενδιαφέρουν οι κλινικές και τα κρεβάτια. Θέλουν μόνο 3-4 γιατρούς και το Νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτό που ζητάμε είναι να αναπτυχθούν πλήρως οι κλινικές & Χειρουργεία του Σισμανογλείου με την απαραίτητη ενίσχυση σε προσωπικό, χωρίς να καταργηθεί ο Χειρουργικός Τομέας ενός άλλου νοσοκομείου (του Φλέμιγκ). Αυτό έχει ανάγκη ο πληθυσμός. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.
ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΠΟΛΕΩΣ ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟΜΕΑ; ΜΑ ΚΑΛΑ ΙΧΝΟΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΠΙΑ;

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ! ΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΩΡΑ! 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ 
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!

Παρακάτω το σημερινό (29/10) Δελτίο Τύπου της 1ης ΥΠΕ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1Ης ΥΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ - ΑΜ. ΦΛΕΜΙΝΓΚ


Σε συνέχεια της διαβούλευσης για τη βελτίωση των παρεχόμενων
υπηρεσιών περίθαλψης στους πολίτες της βορειοανατολικής Αττικής
από το Νοσοκομειακό συγκρότημα «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ»,
πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 29 Οκτωβρίου νέα σύσκεψη στο
Υπουργείο Υγείας, υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Λεωνίδα
Γρηγοράκο και τη συμμετοχή του κ. Σταύρου Πεντέα, Διοικητή της 1ης
ΥΠΕ, της κ. Δέσποινας Τσαγδή, Διοικήτριας των ενοποιημένων
νοσοκομείων «Σισμανόγλειο- Αμαλία Φλέμιγκ» και των Υποδιοικητών κ.
Γεωργίου Σμέρου και κ. Ζωής Ρακοπούλου. Στη σύσκεψη τέθηκαν τα
δεδομένα που εισέφερε η Διοίκηση των Νοσοκομείων, όπως είχε
αναλάβει την υποχρέωση να εξετάσει σε προηγούμενη συνάντηση και
αποφασίστηκαν τα εξής:


α. Να εξεταστεί η επαναδιαπραγμάτευση του μισθίου που καταβάλλει
το νοσοκομείο «Φλέμιγκ» στο Πανεπιστήμιο.
β. Να μεταφερθεί άμεσα ο Χειρουργικός Τομέας και το νεφρολογικό
τμήμα του «Φλέμιγκ» στο Σισμανόγλειο όπου διαθέτει σύγχρονες
χειρουργικές αίθουσες εκ των οποίων οι τέσσερις παραμένουν
ανενεργείς.
γ. Η προοπτική μεταφοράς δύο Ψυχιατρικών τμημάτων από το ΨΝΑ στα
πλαίσια της Ψυχιατρικής μεταρρύθμισης-αποασυλοποίησης στο
«Φλέμιγκ».
δ. Η Προοπτική ανάπτυξης τμήματος βαρέως πασχόντων στο
«Φλέμιγκ».
ε. Η προοπτική λειτουργίας Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων του
ενοποιημένου Νοσοκομείου στο «Φλέμινγκ».
στ. Η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του «Μπόμπολα» και η
δυνατότητα δημιουργίας Κέντρου Υγείας Πεντέλης.
ζ. Να επισπευσθεί η έκδοση του νέου ενοποιημένου οργανισμού των
Νοσοκομείων. 


 Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 1ης ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
 ΣΤΑΥΡΟΣ Χ. ΠΕΝΤΕΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ! ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

   Έγινε σήμερα η προγραμματισμένη συγκέντρωση εργαζομένων στο Α. Φλέμιγκ με σημαντική προσέλευση εργαζομένων. Ένα μεγάλο ποσοστό από τους λιγοστούς συναδέλφους που ήταν βάρδια, γιατροί, νοσηλευτές αλλά και πολλοί από όλο το υπόλοιπο προσωπικό, συζητήσαμε την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες και συμφωνήσαμε πως η μάχη για να μην κλείσει το Νοσοκομείο πρέπει να δοθεί από τη μεριά των εργαζομένων και των κατοίκων με τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και ενότητα.
   Αναφερόμενοι στις τελευταίες εξελίξεις, εκτιμήσαμε ως πολύ θετικό το γεγονός πως ήδη ξεσηκώνεται ένα πλατύ και πολύμορφο κύμα συμπαράστασης στον αγώνα μας ενάντια στο κλείσιμο του Φλέμιγκ και στην περαιτέρω υποβάθμιση του Σισμανογλείου.
   Είναι γεγονός, ευρέως παραδεκτό πως η στήριξη του κόσμου και ο αγώνας των κατοίκων έχουν κρατήσει ανοιχτό το Νοσοκομείο και έχουν πολλές φορές αναγκάσει την πολιτική ηγεσία να αναβάλλει τα σχέδιά της. Γι' αυτό άλλωστε, όλο αυτό το διάστημα έχουν υιοθετήσει τη σταδιακή κατάρρευση του νοσοκομείου μέσω της έλλειψης προσωπικού, της συνεχούς υποβάθμισης και απομείωσης υπηρεσιών.
Πρέπει να γίνει κατανοητό από την πολιτική ηγεσία πως ο αγώνας των εργαζομένων, των συλλογικοτήτων των δήμων της περιοχής κλπ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΊΖΕΤΑΙ ΜΌΝΟ ΣΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΊΝΕΙ ΤΥΠΙΚΆ ΤΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΝΟΙΧΤΟ. ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΚΟΥΦΑΡΙ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ.ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ.
Απαιτούμε να αποκατασταθούν οι καταργημένες λειτουργίες, να ανοίξουν τα κλειστά κρεβάτια νοσηλείας, να λειτουργήσουν τα κλειστά εργαστήρια με επάρκεια υλικών και προσωπικού, να λειτουργήσει άμεσα η οστική πυκνότητα, να επισκευαστεί ο αξονικός τομογράφος...
Ο λαός να αποκτήσει επιτέλους πλήρη, ίση και δωρεάν περίθαλψη με αξιοπρέπεια και ποιότητα.

Υπενθυμίζουμε το αυριανό μας ραντεβού στο αμφιθέατρο Σισμανογλείου μαζί με τους εκεί συναδέλφους στη 1 το μεσημέρι (ΠΡΟΣΟΧΗ, η συγκέντρωση άλλαξε ώρα, ήταν προγραμματισμένη για τις 11πμ)
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΦΟΡΕΩΝ- ΔΗΜΩΝ- ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΛΠ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/10, 1 μμ ΣΤΟΝ 4ο ΌΡΟΦΟ ΤΗΣ ΠΤ. ΤΣΑΓΚΆΡΗ.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ, ΑΦΟΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ- ΦΛΕΜΙΓΚ: ΟΙΧΙ ΣΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ!

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» & «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ»


ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ Α.ΦΛΕΜΙΓΚ -
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ
ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΣΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 30/10/14

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ 
ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/10/14

  Οι  εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο και Αμαλία Φλέμιγκ, εδώ και πολύ καιρό ερχόμαστε αντιμέτωποι με την υλοποίηση της πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ για το ξεπούλημα και το κλείσιμο των Δημόσιων Νοσοκομείων.  Αυτό το σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή με αποτέλεσμα  το οριστικό του κλείσιμο του νοσοκομείου Α. Φλέμιγκ, καθορίζοντας μάλιστα  συγκεκριμένες οδηγίες και χρονοδιάγραμμα (βλ. πίσω σελίδα απόφαση Υποδιοικητή της 1ης  ΥΠΕ κ. Ζώτο).
Με πρόσχημα το νοικοκύρεμα και επικαλούμενοι  υποκριτικά διάφορες δικαιολογίες, όπως η υποχρέωση καταβολής ενοικίου για το κεντρικό κτίριο του Φλέμιγκ – ξεχνώντας, τάχα, πως τα χρήματα από το Υπουργείο Υγείας στο Υπουργείο Παιδείας καταλήγουν πίσω στον κρατικό κορβανά - κλείνουν το Νοσοκομείο!  
Θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό του κέρδους.  Σχεδιάζουν συγχώνευση (κατάργηση δηλαδή)  κλινικών, Αιμοδοσίας, Μονάδας Νεφρού κλπ στο ήδη κορεσμένο Σισμανόγλειο ενώ στην πολύ μικρότερη Πτ. Μπόμπολα μεταφέρουν  τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του Σισμανογλείου, κάποια (;)  ιατρεία του ΠΕΔΥ και μερικά κρεβάτια νοσηλείας. Προωθούν με συνοπτικές διαδικασίες νέο οργανισμό που εκτός  από τις δομές  θα καταργήσει και τις οργανικές  θέσεις του προσωπικού. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που το Φλέμιγκ είναι επιλεγμένο ως κέντρο υποδοχής πιθανών κρουσμάτων ΕΜΠΟΛΑ!  
  Ο λαός, όχι μόνο της Βορειοανατολικής Αττικής αλλά και ευρύτερα, στερήθηκε, μόνο τα τελευταία χρόνια, ένα ολόκληρο Νοσοκομείο («Παπαδημητρίου»)  , ενώ από το «Αμαλία Φλέμιγκ» απόμειναν σχεδόν  οι μισές υπηρεσίες που παρείχε και αυτές με ελάχιστο προσωπικό. Το «Σισμανόγλειο» , με λιγοστά μέσα, και  δυναμικό, με ράντζα στην εφημερία, με ατέλειωτες ώρες αναμονής και ταλαιπωρίας για τους ασθενείς αναγκάζεται  να σηκώσει το βάρος των αναγκών, ουσιαστικά της μισής Αττικής και την ίδια ώρα οι ασθενείς να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη (απογευματινά ιατρεία, χειρουργεία, κλπ.)
   Το Α. ΦΛΕΜΙΓΚ, είναι το μόνο από την ομάδα των Νοσοκομείων  που είχε σχεδιάσει να κλείσει  η  συγκυβέρνηση  που στέκει ακόμα στα πόδια του. Χάρη στους αγώνες των εργαζομένων και των κατοίκων  συνεχίζει να εξυπηρετεί  και να νοσηλεύει  εκατοντάδες πολίτες κάθε μήνα.  
  Στην πραγματικότητα, το μόνο που επιδιώκουν είναι η κατάργηση ενός ακόμα νοσοκομείου.  Με την υλοποίηση του  ΄΄σχεδίου΄΄ χαρίζουν  εκτάσεις – φιλέτα στους ¨επενδυτές¨ κερδοσκόπους.
  Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε. στην πραγματοποίηση αυτών των σχεδίων. Καλούμε: 
Τους εργαζόμενους των νοσοκομείων Σισμανόγλειο και Φλέμιγκ σε Συνέλευση τη Πέμπτη 30/10/14 ώρα 11πμ στο Αμφιθέατρο του Σισμανογλείου  
Όλους τους μαζικούς φορείς του Βορειοανατολικού άξονα της Αττικής, Την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους και Δημοτικές Παρατάξεις, Τα πολιτικά κόμματα, επιτροπές  πολιτών, τις συλλογικότητες και κάθε πολίτη ξεχωριστά σε συγκέντρωση – ενημέρωση την Παρασκευή 13μμ στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Α. Φλέμιγκ.
Φίλοι και φίλες,  Τα Νοσοκομεία της περιοχής μας κλείνουν και η υγεία θα αφορά μόνος αυτούς που έχουν χρήματα να πληρώσουν.
Να τους σταματήσουμε και να απαιτήσουμε: 

Δωρεάν δημόσια υγεία για όλους.
Κανένα νοσοκομείο κλειστό. 
Καμιά απόλυση εργαζόμενου.
Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

αν γλυτώσει το λουκέτο....(Εύλογη απορία)



ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!

   Συνάδελφοι, μετά τις αιφνιδιαστικές ενέργειες της Πολιτικής ηγεσίας που δημοσιοποιήθηκαν με δελτίο τύπου αλλά και έγγραφο του υποδιοικητή κ. Ζώτου που δίνει συγκεκριμένες οδηγίες και εντολές, η Διοίκηση, ένθερμη, έσπευσε κιόλας στο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε χτές Τετάρτη να κάνει ενημέρωση και να θέσει χρονοδιαγράμματα. 
   Να βάλει μπροστά δηλαδή, το γρηγορότερο, την τυπική και ουσιαστική κατάργηση του Νοσοκομείου αλλά και την ουσιαστική υποβάθμιση του Σισμανογλείου. Υποβάθμιση που συνίσταται τόσο στη διάλυση των σύγχρονων εξωτερικών ιατρείων που ήδη λειτουργούν, όσο και την επιβάρυνση - εξόντωσή που θα προκύψει από τον αυξημένο φόρτο περιστατικών. Εκατοντάδες επιπλέον νοσηλείες κάθε μήνα και χιλιάδες επιπλέον επισκέψεις στα Εξωτερικά Ιατρεία θα πρέπει να εξυπηρετηθούν από ελάχιστο και κάτω από τα όρια ασφαλείας προσωπικό. 
Καθώς κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν πιστεύει όλα αυτά τα αλλοπρόσαλα σχέδια. Εκείνο που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι πως σχεδιάζουν να κλείσουν ένα ακόμα Νοσοκομείο. Να καταργήσουν κρεβάτια και κλινικές και να ξεπουλήσουν (αρχίζει να "αναδύεται" και αυτό) με πρόσχημα το ιδιοκτησιακό, το οικόπεδο - "φιλέτο" της περιοχής.
Είναι κοινή η πεποίθηση πως αν τους αφήσουμε να υλοποιήσουν όσα εξήγειλαν, ο λαός θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο τις συνθήκες της ζωής του, οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων θα κινδυνέψουν και θα μπουν σε νέες περιπέτειες.

Σήμερα, 24/10/14 συναντηθήκαμε τα Σωματεία Εργ/νων Σισμανογλείου & Α. Φλέμιγκ, συζητήσαμε την κατάσταση και αποφασίσαμε από κοινού να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στη νέα εξοντωτική επίθεση. 
Στο πλαίσιο αυτο προχωρούμε άμεσα σε συγκεντρώσεις - συνελεύσεις, εκδίδουμε Ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου, καλούμεμε Δήμους, κόμματα, Περιφέρεια και όλο το λαό της περιοχής σε κινητοποιήσεις.
Θα ακυρώσουμε για άλλη μια φορά τα εγκληματικά τους σχέδια.

Η ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ! ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ - ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

Η ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ! 

Σωματείο Εργαζομένων "Α. Φλέμιγκ"

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Δήλωση του προέδρου της ΟΕΝΓΕ για ενδεχόμενο λουκέτο στο "Αμ. Φλέμιγκ"

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ

Ως γνωστόν το Νοσοκομείο «Αμ. Φλέμιγκ» επελέγη ως νοσοκομείο αναφοράς για τη νοσηλεία περιστατικών που τυχόν θα προσβληθούν από ιό Έμπολα. Προ ημερών όμως συνέβη το εξής απίθανο: ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έδωσε εντολή στην 1η ΔΥΠΕ να βάλει λουκέτο στο Νοσοκομείο «Αμ. Φλέμιγκ»!!
Το έγγραφο που επισυνάπτεται ( κλικ εδώ) είναι ενδεικτικό των προθέσεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, οι οποίες θα προκαλούσαν ασυγκράτητο γέλωτα εάν δεν ήταν τόσο επικίνδυνες.
Επισημαίνουμε ότι στην απευκταία περίπτωση που ευοδωθεί ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας, εκτός της νοσηλείας περιστατικών Έμπολα, θα ανακύψουν τεράστια προβλήματα και στην αντιμετώπιση περιστατικών στον Βόρειο άξονα της  Αθήνας, αφού και το Νοσοκομείο «Αγ. Ανάργυροι» παρουσιάζει τεράστια κενά στελέχωσης μετά τους επικίνδυνους ακροβατισμούς της ηγεσίας του υπουργείου τον τελευταίο χρόνο.
Ευελπιστούμε να επικρατήσει η σύνεση.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Το εγκλημα συνεχίζεται: ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!

Συνάδελφοι, μόλις πληροφορηθήκμε την ολοκλήρωση των εγκληματικών σχεδίων για κλείσιμο του Νοσοκομείου, με ταυτόχρονη υποβάθμιση του Σισμανόγλειου.
 Τώρα πρέπει να αποφασίσουμε.
ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ .
Θα τους αφήσουμε να κλείσουν το Νοσοκομείο;
ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Το Σωματείο άμεσα θα σας ενημερώσει για τις ενέργειές μας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ το εγγραφο του κ. Ζώτου, σε συνέχεια της σύσκεψης Γρηγοράκου.


Σοκ: Επικίνδυνα φίλτρα από Αίγυπτο ''σκοτώνουν'' τους νεφροπαθείς στη Θεσσαλονίκη! Ηταν 10 λεπτά φτηνότερα!

Σοκ: Επικίνδυνα φίλτρα από Αίγυπτο ''σκοτώνουν'' τους νεφροπαθείς στη Θεσσαλονίκη! Παρέμβαση εισαγγελέα

Κόρωνα- γράμματα παίζουν την ζωή τους καθημερινά οι νεφροπαθείς στη  Θεσσαλονίκη. Όπως κατήγγειλε ο  πρόεδρος του Συλλόγου αναγκάζονται να  κάνουν αιμοκάθαρση με επικίνδυνα φίλτρα που έχουν προμηθευτεί  από την Αίγυπτο τα νοσοκομεία «ΑΧΕΠΑ» και «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης.

Στο  μείζον αυτό θέμα παρενέβη η  Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ενώ τις σχετικές καταγγελίες ερευνούν εξονυχιστικά το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας.
Συγκεκριμένα , η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σύρμω Κακάλη παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση, τη διενέργεια της οποίας ανέθεσε στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας, προκειμένου να διερευνηθεί εάν τελούνται αξιόποινες πράξεις, όπως «έκθεση σε κίνδυνο ζωής» και να αποδοθούν στους υπαίτιους.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ "ΣΩΤΗΡΙΑ": Έμπολα Χωρίς γάντια, μάσκες και μπλούζες...


Ιός Έμπολα: Χωρίς γάντια, μάσκες και μπλούζες το «Σωτηρία» περιμένει το πρώτο ύποπτο κρούσμαΤεράστιες ελλείψεις σε άκρως αναγκαία υλικά για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού Έμπολα, όπως γάντια, μάσκες και ειδικές μπλούζες μιας χρήσης, καταγράφει αυτή την στιγμή το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο Σωτηρία. 
Μάλιστα η επικίνδυνη αυτή κατάσταση, την στιγμή που το Σωτηρία εμφανίζεται ως το δεύτερο νοσοκομείο αναφοράς σε περίπτωση που χτυπήσει την χώρα μας ύποπτο κρούσμα Έμπολα, δεν συνάδει με τα λεγόμενα της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα και ένα βήμα μπροστά από την Ευρώπη».
Ειδικότερα, η Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα–Σιδηροπούλου, μιλώντας χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή των δημοσιογράφων Γιάννη Ντσούνου και Χρήστου Κούτρα, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι
«Είμαστε ένα βήμα μπροστά από την Ευρώπη, όπως διαπιστώθηκε από τη Συντονιστική Συνάντηση των Υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες. Έχουμε πάρει ήδη μέτρα για τον ιό από το καλοκαίρι –σε ανύποπτο δηλαδή χρόνο. Αυτή τη στιγμή έχουμε δυο κέντρα αναφοράς, ένα για το αίμα στο Αριστοτέλειο στη Θεσσαλονίκη, όπου γίνονται οι απαραίτητες διασταυρώσεις στις αιματολογικές εξετάσεις και ένα κέντρο αναφοράς στο νοσοκομείο ''Αμαλία Φλέμινγκ''. Επίσης, έχουμε συστήσει ένα ερωτηματολόγιο για εκείνους, οι οποίοι ταξιδεύουν διαμέσου χωρών υψηλού κινδύνου, ώστε να ελέγχεται προληπτικά, η κατάσταση της υγείας τους. Επιπλέον, προχωρούμε σε προσλήψεις με ταχύτατες διαδικασίες, προκειμένου να ενισχύσουμε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας. Δεν υπάρχει πύλη εισόδου που να μην έχει πάρει οδηγίες και να μην έχει θωρακιστεί. Είμαστε συνεχώς σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και την Ευρώπη και όλα τα μέτρα, τα οποία λαμβάνονται, είναι σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες και τα στάνταρ που θέτει ο ΠΟΥ».
Στο δια ταύτα όμως, η Ελλάδα κάπου χάνει. Διότι πως μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι το Αμαλία Φλέμιγκ με δύο θαλάμους απομόνωσης δεν διαθέτει ΜΕΘ και αποφασίστηκε να συνεισφέρει και το Σωτηρία (με έναν θάλαμο) καθώς διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας; Δηλαδή σε περίπτωση τυχόν ύποπτου κρούσματος, το περιστατικό του Αμαλία Φλέμιγκ εάν εμφανίσει πολουοργανική ανεπάρκεια θα πρέπει να μεταφερθεί στο Σωτηρία; (Σημ. δική μας: ΝΑΙ αυτό ήταν το σχέδιο από την αρχή και ήταν ξεκάθαρο. Καλό ή κακό πρέπει να ομολογήσουμε πως δεν είναι πρωτότυπη ιδέα, ανεξάρτητα αν τα ΜΜΕ το ανακάλυψαν τώρα)Έχει σκεφθεί άραγε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στο διάστημα αυτό της μεταφοράς, με πόσους μπορεί να έρθει σε επαφή το ύποπτο περιστατικό και πόσους κινδυνεύει να μολύνει;
Επιπλέον, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προκειμένου να βαπτιστεί το Σωτηρία νοσοκομείο αναφοράς, δεν ρωτήθηκαν όπως θα έπρεπε ίσως, οι Επιτροπές Λοιμώξεων και Υγιεινής και Ασφάλειας.
Εν τω μεταξύ το Σωματείο εργαζομένων του Ευαγγελισμού, αναφορικά με τον Έμπολα, τονίζει ότι είναι αναγκαίο να γίνουν οι εξής κινήσεις: να γίνει εκτενής ενημέρωση και συζήτηση στον γενικό πληθυσμό, να αποσυμφορηθούν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών του ΕΣΥ, να αναπτυχθούν περαιτέρω οι δομές της ΠΦΥ και να ενισχυθεί το Αμαλία Φλέμιγκ με προσωπικό.


Από: onmed.gr

Έμπολα: Ανάρρωσε πλήρως η Ισπανίδα νοσηλεύτρια

Η Τερέσα Ρομέρο, ο πρώτος άνθρωπος που προσβλήθηκε από τον ιό του Έμπολα εκτός της Αφρικής, ανέρρωσε πλήρως, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε σήμερα και δόθηκαν στη δημοσιότητα από τους γιατρούς που την παρακολουθούν στη Μαδρίτη.
«Τα κριτήρια της ανάρρωσης από τον Έμπολα» όπως έχουν καθοριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας «έχουν εκπληρωθεί», αφού έγιναν τέσσερις αναλύσεις αίματος και σε όλες τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, δήλωσε ο γιατρός Χοσέ Ραμόν Αρίμπας, επικεφαλής του τμήματος μολυσματικών και τροπικών ασθενειών του νοσοκομείου Κάρλος Γ΄.
«Είναι ασφαλώς αιτία για γιορτή, είναι καταπληκτικό», είπε από την πλευρά της η Μάρτα Αρσουάγκα, η γιατρός που παρακολουθούσε σε καθημερινή βάση την πορεία της υγείας της 44χρονης νοσηλεύτριας μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο στις 6 Οκτωβρίου.
Ο Αρίμπας υπογράμμισε πάντως ότι θα περάσει λίγος καιρός μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία της Ρομέρο. Η νοσηλεύτρια «έχει τεράστια ψυχική και σωματική δύναμη όμως επειδή δεν έχουμε κάποια ομάδα ελέγχου για να την συγκρίνουμε, είναι πολύ δύσκολο να ξέρουμε τι ακριβώς έπαιξε ρόλο στην ανάρρωσή της», εξήγησε ο γιατρός.
Η Ρομέρο εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του ιού στις 29 Σεπτεμβρίου. Προσβλήθηκε ενώ φρόντιζε έναν ηλικιωμένο ιεραπόστολο που είχε επαναπατριστεί από την Αφρική, ο οποίος πέθανε στις 25 Σεπτεμβρίου.


Από:onmed.gr

Τραπεζίτης ο νέος πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» Αγωνία για τους εργαζόμενους.

Τραπεζίτης ο νέος πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν»<<...Τώρα, στο χέρι του ειδικού συμβούλου της, κ. Σορώτου, βρίσκεται και το μέλλον των 1.040 εργαζομένων. Η ειδίκευσή του, βέβαια, στις αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων μάλλον δεν είναι καλός οιωνός για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των υπαλλήλων του «Ερρίκος Ντυνάν», καθώς θα είναι έκπληξη αν δεν τηρήσει απαρέγκλιτα το μνημόνιο που είχε υπογραφεί τον περασμένο Μάιο και προέβλεπε και μείωση του κόστους εργασίας...>>

Η ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε μεταμορφώθηκε... σε Τράπεζα Πειραιώς και ο Χρήστος Σορώτος «κεφαλαιοποίησε» τα... κόκκινα δάνεια του νοσοκομείου.
Βαθιά τραπεζική φαίνεται πως θα είναι η νέα εποχή του «Ερρίκος Ντυνάν» που στην ουσία της δεν είναι και τόσο νέα, καθώς η γνωστοποίηση των ονομάτων που απαρτίζουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσηλευτηρίου παγιώνει την Τράπεζα Πειραιώς στο ίδρυμα και το καθεστώς της περιόδου της υποτιθέμενης εξυγίανσης που προηγήθηκε του πλειστηριασμού.
Πρόεδρος του Δ.Σ του «Ερρίκος Ντυνάν» αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος σύμβουλος διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Σορώτος. Η είσοδος του κ. Σορώτου στο στελεχικό δυναμικό του ομίλου του Μιχάλη Σάλλα είχε

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: “Ερχόμαστε στην Ελλάδα για να εξάγουμε την κρίση του συστήματος υγείας μας” - Νοσηλεύτρια είναι η χειρότερη δουλειά που μπορεί να κάνει κανείς στο γερμανικό σύστημα!

Γερμανοί συνδικαλιστές ρίχνουν φως στις προθέσεις της task force


"Το γερμανικό υπουργείο υγείας έχει αναλάβει να συμβουλεύσει τις ελληνικές αρχές ώστε να αναμορφωθεί το ελληνικό σύστημα υγείας υπό τα γερμανικά πρότυπα. Αυτό που η κυβέρνηση συμφώνησε να εισαγάγει στην Ελλάδα δεν είναι πχ. το γερμανικό επίτευγμα της καθολικής ασφαλιστικής κάλυψης του πληθυσμού. Αυτό που θα αντιγράψουμε είναι το πιο αμφιλεγόμενο κομμάτι του γερμανικού συστήματος- υπεύθυνο για τον τρομακτικό αποδεκατισμό του νοσηλευτικού προσωπικού και για τα “ματωμένα εξιτήρια” ασθενών των οποίων η ανάρρωση δεν συμμορφώθηκε προς τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό. Ενα σύστημα που από την εφαρμογή του, το 2003, όχι μόνο δεν μείωσε το κόστος του γερμανικού συστήματος υγείας αλλά ούτε καν έκαμψε τους ρυθμούς αύξησης του κόστους".

Οι Κάλε Κούνκελ και Κρίστιαν Γκόνταου, στελέχη του συνδικάτου Ver.di στον τομέα της υγείας, είδαν αρκετά στο ταξίδι τους στην Ελλάδα, στις αρχές Οκτωβρίου. Αυτό που επεσήμαναν είναι ότι πολλοί ασχολούνται, και δικαίως, με τα άμεσα προβλήματα του κλάδου, τις περικοπές μισθών, υγειονομικού προσωπικού και χρηματοδότησης, την ώρα που σε υψηλότερο επίπεδο μπαίνουν οι βάσεις για την μόνιμη υποβάθμιση του συστήματος υγείας- ακόμη και όταν η λιτότητα παρέλθει.

Το γερμανικό σύστημα, που βασίζεται στα “DRGs” (ομάδες διαγνώσεων) δεν χρηματοδοτεί τα δημόσια νοσοκομεία με βάση

Η ΟΕΝΓΕ σχετικά με την ανάθεση καθηκόντων αξιολογητή σε γιατρούς- Διευθυντές ΚΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΕΝΓΕ
Η ΟΕΝΓΕ ενημερώθηκε ότι ζητείται υπηρεσιακώς από ιατρούς-μέλη Ενώσεων της ΟΕΝΓΕ, οι οποίοι υπηρετούν ως διευθυντές Κέντρων Υγείας,  να αξιολογήσουν εργαζομένους μη ιατρούς, εφαρμόζοντας τον νόμο 4250/14.
Εφαρμόζοντας τις σχετικές κατευθύνσεις της ΑΔΕΔΥ και συμπλέοντας με το σχετικό πνεύμα του προσφάτου εξωδίκου της ΠΟΕΔΗΝ, η ΟΕΝΓΕ καλύπτει τους εν λόγω ιατρούς να μη συμμετέχουν στην αξιολόγηση αυτή ως «αξιολογητές» εργαζομένων άλλων κλάδων.
Για το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ.                                                                   ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΛΑ

Από: ygeianet

Μαλλιά – κουβάρια στην κυβέρνηση για 4.175 “προσλήψεις” στην Υγεία

21/10/2014
Ενώ ο προϋπολογισμός έχει καταρτιστεί και βρίσκεται ήδη στη Βουλή, ο κ. Γρηγοράκος θυμήθηκε αίφνης να ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών έγκριση 1.500 θέσεων γιατρών, σχολιάζει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.
Σοβαρό ενδοκυβερνητικό πρόβλημα προκάλεσε η εξαγγελία 4.175 προσλήψεων στην Υγεία από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο.
Πηγές από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι οι θέσεις δεν έχουν εγκριθεί από τα αρμόδια υπουργεία και χαρακτηρίζουν πρόωρη την ανακοίνωσή τους από τον αναπληρωτή υπουργό.
Ο κ. Γρηγοράκος ανακοίνωσε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Το φάντασμα του ιού της ανασφάλειας

   ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
   Γ.Ν.Μ. Α. ΦΛΕΜΙΓΚ                                                                           Μελίσσια 21/10/2014

                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                    Το φάντασμα του ιού της ανασφάλειας

  Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από το Νοσοκομείο Α.Φλέμιγκ. 
  Όχι, δεν εννοούμε τον ιό του  Ebola· οι εργαζόμενοι άλλωστε δίνουν δείγματα γραφής πολλά χρόνια τώρα και έχουν αποδείξει πως μπορούν να ανταποκριθούν στα δύσκολα. Ο πραγματικός κίνδυνος είναι η παρατεταμένη κατάσταση ανασφάλειας και αβεβαιότητας σχετικά με το μέλλον, την προοπτική, την ταυτότητα και το ρόλο του πολύπαθου Νοσοκομείου στο οποίο εργάζονται όλα αυτά τα χρόνια.

  Η κατάσταση αυτή των εργαζομένων έχει ενταθεί περαιτέρω παρακολουθώντας τα αλλοπρόσαλλα  σενάρια, που εξυφαίνονται τόσο στο Υπ. Υγείας όσο και στα διάφορα κέντρα και παράκεντρα λήψης αποφάσεων.

  Σενάριο 1ο: Στο Νοσοκομείο Α. Φλέμιγκ, στην Πτέρυγα Τσαγκάρη, διαμορφώνεται ένα απομονωμένο κτήριο,  το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος υποδοχής των ύποπτων περιστατικών του ιού Ebola, όπως επίσης «…προγραμματίζεται δημιουργία δυο ψυχιατρικών κλινικών, και πιθανόν δημιουργία κλινικής νοσηλείας καρκινοπαθών τελικού σταδίου, με μεταφορά των χειρουργικών κλινικών στο Σισμανόγλειο…»(Δηλώσεις του Διοικητή 1ης ΥΠΕ στο Έθνος 12/10/2014).

  Σενάριο 2ο: Στο Νοσοκομείο Α. Φλέμιγκ, η Πτέρυγα Τσαγκάρη, που είναι η μεγαλύτερη και περιλαμβάνει και το κτήριο του Ebola, εκκενώνεται  με το πρόσχημα της καταβολής ενοικίου
 (κλείνει δηλαδή), γίνεται μετεγκατάσταση κλινικών στο ήδη κορεσμένο Σισμανόγλειο και στην πολύ μικρότερη Πτ. Μπόμπολα (πρακτικά αδύνατο) και η τελική του μορφή περιλαμβάνει εξωτερικά  ιατρεία, τη νεφρολογική κλινική (δηλαδή η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού για παράδειγμα θα καταργηθεί;) και  μονάδα του ΠΕΔΥ( Δελτίο Τύπου Αν. Υπουργού, 13/10/2014). Εδώ να αναφέρουμε σχετικά με το ενοίκιο ότι καταβάλλεται από το Υπ. Υγείας στο Υπ. Παιδείας, δηλ ανακυκλώνεται μέσα στον κρατικό προϋπολογισμό.

  Για το Σωματείο του Α. Φλέμιγκ, τους Δήμους της περιοχής του  Βορειο-Ανατολικού Τομέα και τους χρήστες υπηρεσιών υγείας, το μόνο αποδεκτό σενάριο είναι αυτό που περιλαμβάνει την πλήρη και ασφαλή επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Α.Φλέμιγκ, με ενίσχυση απ’ το ανάλογο προσωπικό. Οποιοδήποτε άλλο σενάριο, συρρίκνωσης, απαξίωσης και κλεισίματος του Νοσοκομείου θα αποτελέσει αιτία νέων δυναμικών κινητοποιήσεων.



     Ο Γ. Γραμματέας                                                                Ο Πρόεδρος


     Μ. Μεταξάκης                                                                      Δ. Περίχαρος

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΕΜΠΟΛΑ 3: Η ΛΑΣΠΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ!

   Τελικά η υποκρισία δεν έχει τέλος και η λάσπη ποτέ δεν είναι αρκετή! 

<<...Γιατί αυτό που "παίζεται" δεν έχει και τόση σχέση με την επιδημία. Έχει σχέση με τις κλινικές, τα Ιατρεία, τα εργαστήρια, την Μον. Τεχνητού Νεφρού,το Κέντρο Αιμοδοσίας, την οστική πυκνότητα, τα 120 χειρουργεία το μήνα, τα κρεβάτια νοσηλείας και τους χιλιάδες ανθρώπους που λαμβάνουν υπηρεσίες από το ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ, στο οποίο θέλουν να βάλουν λουκέτο!...>>

   Με αφορμή όλη αυτή την ιστορία με τον ΕΜΠΟΛΑ και την επιλογή του Φλέμιγκ ως κέντρο υποδοχής πιθανού κρούσματος, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε το γενικότερο ζήτημα της λειτουργίας του Νοσοκομείου και διατυπώσαμε ένα εύλογο ερώτημα: Πως είναι δυνατό από τη μια να αναθέτουν στο Αμαλία Φλέμιγκ αυτό το σοβαρό καθήκον και από την άλλη  - το ίδιο χρονικό διάστημα - να ανακοινώνουν σχέδια κλεισίματός του. Ήταν τόσο προφανές το ερώτημα που "πέρασε" αυτόματα σ' όλα τα ΜΜΕ, ακόμα και αυτά που αποφεύγουν την κριτική στην Κυβερνητική πολιτική (ή την κάνουν κάπως...αλλήθωρα!) 
 Ήταν λοιπόν αναμενόμενο να ταρακουνηθούν.
 Ταυτόχρονα άρχισαν να διαρρέουν, με αφορμή την πολυδιαφημισμένη "άσκηση" φωτογραφίες και πληροφορίες που δεν συμφωνούσαν με όσα υπερφίαλα και εξωπραγματικά είχαν διαδώσει μερικές μέρες πριν, προκειμένου να αποδείξουν πόσο ΔΕΝ έχουν διαλύσει την παροχή περίθαλψης και πόσο καλά θωρακίζουν τη Δημόσια Υγεία. (Ο Υπουργός μάλιστα έκανε μέχρι και εξαγωγή τεχνογνωσίας στη Γερμανία!) Αυτό τους έφερε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση, από την οποία εύκολα θα μπορούσαν βγουν αρκεί να έκαναν το αυτονόητο: Να έλεγαν απλώς την αλήθεια και να έβαζαν τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.
   Αυτό θα ήταν το σωστό σ' 'ο,τι αφορά στον ΕΜΠΟΛΑ. Δεν τους εξυπηρετούσε όμως στο ζήτημα του Φλέμιγκ, δεν απαντούσε στο ερώτημα που διατυπώσαμε παραπάνω και φιγουράριζε σ' όλα τα ΜΜΕ. Πόσο μάλλον που θέλουν να προχωρήσουν στο σχέδιο διάλυσής του.Έτσι αποφάσισαν να αφήσουν (αν δεν υποκίνησαν κι' όλας) αναπάντητα ένα σωρό δημοσιεύματα γεμάτα ανακρίβειες  - έως ανοησίες -  συκοφαντικές για το Νοσοκομείο.  Για παράδειγμα, μέγας ντόρος έγινε για την μη ύπαρξη ΜΕΘ  (υπάρχει μόνο Καρδιολογική Μονάδα), θαλάμων αρνητικής πίεσης κλπ.Και κανένας "αρμόδιος" δεν βγήκε να ενημερώσει αν όλα αυτά απαιτούνται για τη διαδικασία της καραντίνας σύμφωνα με τα διεθνή standars. Περιορίστηκαν μόνο να ανακοινώσουν την προετοιμασία και άλλου Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση του ιού. Να εφαρμόσουν δηλαδή το αρχικό σχέδιο! Το οποίο ήδη θα έπρεπε να είχαν ολοκληρώσει σύμφωνα με όσα είχαν προαναγγείλει. 
Εμείς προτρέπουμε κάθε έναν που ενδιαφέρεται, ιδιαίτερα τους εκπροσώπους του τύπου, τουλάχιστον όσους έχουν τη διάθεση να ενημερώσουν υπεύθυνα τον κόσμο, να απευθυνθούν στους ειδικούς, αλλά και στις οδηγίες των διεθνών οργανισμών σχετικά με το τι απαιτείται τόσο για την εφαρμογή απομόνωσης όσο και για τη νοσηλεία καθ' εαυτή όταν πρόκειται για ασθενή με ΕΜΠΟΛΑ. Τότε θα βγει αβίαστα συμπέρασμα σχετικά με την ετοιμότητα ή μη του Α. Φλέμιγκ. 
   Σ' 'οτι μας αφορά θεωρούμε πως είναι ξεκάθαρα δυο πράγματα: 1ο. Η Πολιτική ηγεσία, υπεύθυνη καθ' ολοκληρία γα τη σύγχυση που επικράτησε, αποφάσισε να συντηρήσει τη δυσφήμηση, άμεση ή έμμεση του Νοσοκομείου καθώς εξυπηρετεί την προοπτική του κλεισίματός του.
2ο: Επιμένουμε, και θέλουμε να ξεκαθαριστεί πως το Φλέμιγκ ορίστηκε (με ταρατατζούμ από το Υπουργείο κλπ) και προετοιμάστηκε (με αυτοθυσία, κούραση και υπευθυνότητα από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό...τους γνωστούς τεμπέληδες!) Για καραντίνα ασθενών, μέχρι να διαπιστωθεί αν είναι φορείς του ιού, ώστε να μεταφερθούν σε άλλο Νοσοκομείο για νοσηλεία.
    Κατά τα λοιπά παραπέμπουμε στο Δελτίο Τύπου του Σωματείου μας που θέτει, κατά τη γνώμη μας, το ζήτημα στη σωστή του διάσταση και επικεντρώνει πως το Νοσοκομείο χρειάζεται να μείνει ανοιχτό είτε με ΕΜΠΟΛΑ είτε χωρίς αυτόν. 
Γιατί αυτό που "παίζεται" δεν έχει και τόση σχέση με την επιδημία. Έχει σχέση με τις κλινικές, τα Ιατρεία, τα εργαστήρια, την οστική πυκνότητα, τα 120 χειρουργεία το μήνα, τα κρεβάτια νοσηλείας και τους χιλιάδες ανθρώπους που λαμβάνουν υπηρεσίες από το ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ, στο οποίο θέλουν να βάλουν λουκέτο!


ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!
ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ! 





Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ EBOLA 2: ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΊΑ!

Πράγματι η υποκρισία περισσεύει και παίρνει μορφή επιδημίας. Κάποιες φορές μάλιστα  είναι περισσότερο ύπουλη από τον ΕΜΠΟΛΑ!
Για του λόγου το αληθές:

1. Αν ήταν διαφήμιση το σποτάκι της θα ήταν: " Θέλεις να φύγεις από το ΦΛΕΜΙΓΚ; Να μετακινηθείς; Μήπως να πάρεις μαζί και την οργανική σου θέση; Κάνε βρε μια αίτηση, και θα στην εγκρίνουμε! Εύκολα και γρήγορα!
Κατά τα άλλα αγώνα μεγάλο κάνει η διοίκηση και το υπουργείο να καλύψει τα κενά στο Κέντρο Υποδοχής ΕΜΠΟΛΑ.
Ποιά μεγαλύτερη απόδειξη χρειαζόμαστε ότι θέλουν διακαώς να κλείσουν το Νοσοκομείο; Συνειδητά και ύπουλα το αποψιλώνουν από προσωπικό και υπηρεσίες;

2. Αν δεν τον ήξερες, θα έλεγες απλώς ότι ο άνθρωπος δεν...ήξερε!
Όταν προχτές στο περιθώριο της άσκησης, πλησιάσαμε τον υποδιοικητή της ΥΠΕ κ. Ζώτο και του ζητήσαμε να λειτουργήσει επιτέλους η οστική πυκνότητα, βγήκε ο άνθρωπος από τα ρούχα του! " Δυο χρόνια το έχετε κλειδωμένο και τώρα το θέλετε;" μας είπε, και "δεν υπάρχει περίπτωση θα το πάω αλλού να δουλέψει." Όταν του είπαμε ότι λέει ψέμματα όταν κάνει πως δεν γνωρίζει πως ζητάμε από την πρώτη μέρα μετά τις διαθεσιμότητες την επαναλειτουργία του άλλαξε το τροπάρι: Έτσι κι' αλλιώς αυτή η εξέταση είναι άχρηστη για τον πληθυσμό, μας κατακεραύνωσε. Και αφού είναι άχρηστη γιατί θέλει να το "δωρήσει" αλλού; Όταν μάλιστα είναι περιουσία του Φλέμιγκ (και όχι όπως ψευδώς διαδίδουν δωρεά του ΟΠΑΠ)
Η Διοικήτρια κ. Τσαγδή πάντως στην οποία απευθυνθήκαμε, παρουσία συναδέλφων, ζήτησε να ενημερωθεί για τα σχετικά έγγραφα (τα οποία βεβαίως γνωρίζει) από την διευθύντρια του αρμόδιου τμήματος.. Για να δούμε πως θα πάει κι' αυτή η ενημέρωση....

3. Βρέθηκε τελικά ο τρόπος αποζημίωσης των συναδέλφων της ομάδας ΕΜΠΟΛΑ; και ακόμα, η σύνθεσή της είναι σε αριθμό επαρκής για να βγουν οι βάρδιες; Ή θα αναγκαστούν οι εργαζόμενοι σε διπλοβάρδιες του θανάτου; Ακόμα πότε επιτέλους θα ενισχυθεί το Νοσοκομείο με προσωπικό; Τα περίφημα όρια ασφαλείας  δεν πλέον ούτε όρια ούτε ασφαλείας!
Επίσης γιατί η Διοίκηση του "ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΛΑ" κάνει ότι δεν γνωρίζει πως στο νοσοκομείο υπάρχει αυτή τη στιγμή μόνο ένας κλιβανιστής; Αλλά θα μου πεις άμα έρθει κανένας ασθενής με τον ιό, έτσι κι' αλλιώς θα είναι ήδη μολυσμένος τι να τα κάνει τα αποστειρωμένα; Άλλωστε, σιγά το πράμα!, Έτσι κι' αλλιώς στο Φλέμιγκ είναι μόνο η καραντίνα του πιθανού περιστατικού ε; (Γιατί δεν το λένε τόσο δυνατά πλέον, ή είναι η ιδέα μας; ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΛΛΟ....)

Με χαρά θα δημοσιεύσουμε τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα!
Και άλλα περί υποκρισίας προσεχώς!

Καταγγελίες σε βάρος του διοικητή του «Έλενα Βενιζέλου» από τους εργαζόμενους

Καταγγελίες σε βάρος του διοικητή του «Έλενα Βενιζέλου» από τους εργαζόμενουςΓια κατάχρηση αρμοδιοτήτων, αναξιοκρατικές τοποθετήσεις προϊσταμένων και αυθαίρετη καθαίρεση άλλων, κατηγορούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Έλενα Βενιζέλου τον διοικητή του Ηλία Δαλαϊνα. 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων, ο διοικητής του νοσοκομείου εξέδωσε σειρά αποφάσεων με τις οποίες αναθέτει σε συγκεκριμένους υπαλλήλους καθήκοντα προϊσταμένων σε κενές θέσεις (Σημ. τι λές! πρωτότυπο!) της Διοικητικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, μετακινώντας παράλληλα άλλους, γεγονός που όπως υποστηρίζουν δημιουργεί κινδύνους για τις υπηρεσίες που παρέχονται στους ασθενείς. 
Οι εργαζόμενοι κατηγορούν τον κ. Δαλαΐνα ότι δεν έλαβε υπ' όψιν καμία συγκριτική αξιολόγηση τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, παρακάμπτοντας υπαλλήλους που υπερτερούν σε προσόντα. Στους προϊστάμενους που μετακίνησε συμπεριέλαβε και τον πρόεδρο του σωματείου, γεγονός που όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι «δείχνει την εκδικητική μανία του», καθώς «ιστορικά μέχρι σήμερα σε κανένα εργασιακό χώρο δεν θίγεται η θέση του προέδρου του σώματος». 

Οι εργαζόμενοι ζητούν: -Τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων με αντικειμενική μοριοδότηση και χωρίς συνέντευξη. -Την άμεση ανάκληση των καθαιρέσεων που έγιναν. -Την άμεση ανάκληση των αποφάσεων και την εφαρμογή των νομίμων διαδικασιών. -Την παρέμβαση των αρμοδίων από την ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας για την ανάκληση των αποφάσεων. - Να σταματήσουν ο αυταρχισμός, η περιφρόνηση και ο πόλεμος λάσπης.

Από:onmed.gr

Θ. Γιαννόπουλος: Καθοριστικό το ΚΕΕΛΠΝΟ στον Έμπολα – Άμεση ενίσχυση για το "Α. Φλέμιγκ"

Σημ. Παρακάτω το δημοσίευμα από το γνωστό μας onmed, που αφορά χτεσινή (19/10) ανακοίνωση του τ. Υφυπουργού Υγείας κ. Γιαννόπουλου. Ο κος Γιαννόπουλος για δεύτερη φορά αναφέρεται στο Νοσοκομείο και αναδεικνύει την ανάγκη στήριξής του.
(Και για να μην κατηγορηθούμε για "ανίερες συμμαχίες", ας γνωρίζουν όλοι πως το κυρίαρχο για μας είναι ο αγώνας για την στήριξη του Νοσοκομείου. Άλλωστε μάλλον είναι λίγο δύσκολο να κατηγορήσουν εμάς ότι στηρίζουμε την κυβερνητική πολιτική αλλά και τον κ. Γιαννόπουλο για ...αντικυβερνητικό!)

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ONMED:
Την δική του, πάντα έγκυρη και έγκαιρη, άποψη σχετικά με τα μέτρα πρόληψης πιθανών κρουσμάτων του ιού Έμπολα στην Ελλάδα, αλλά και τον ρόλο που οφείλει να διατηρήσει το ΚΕΕΛΠΝΟ, εκφράζει με σημερινή του ανακοίνωση ο πρώην Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θανάσης Γιαννόπουλος.
Θ. Γιαννόπουλος: Καθοριστικό το ΚΕΕΛΠΝΟ στον Έμπολα – Άμεση ενίσχυση για το &quot;Α. Φλέμιγκ&quot;Επίσης, εκτός από τα "μαθήματα" από προηγούμενες εμπειρίες (όπως ο ιός Η1Ν1) που οφείλουν οι υγειονομικές αρχές της χώρας να λάβουν υπόψη, ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρεται και στον Υπουργό Υγείας, διερωτώμενος τόσο για τις θερμικές κάμερες και το αν υπάρχουν ακόμα, όσο και για το κόστος λειτουργίας του ΕΚΕΠΥ και το γεγονός ότι τα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι απλήρωτα από τον Ιούνιο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Γιαννόπουλου:
"Μεγάλες προσπάθειες καταβάλλονται από τα ερευνητικά κέντρα κυρίως της Αμερικής για την εξεύρεση του εμβολίου κατά του ιού της νόσου ΕΜΠΟΛΑ.
Η εύρεσή του θα είναι μια σωτήρια λύση όχι μόνο για τους λαούς όπου ενδημεί η νόσος αλλά από ότι φαίνεται και για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Κανείς δεν γνωρίζει -παρά τα δρακόντεια μέτρα τα οποία λαμβάνονται διεθνώς- τι εξάπλωση μπορεί να έχει η νόσος αυτή ιδιαίτερα λόγω της ταχείας μετακίνησης των ατόμων. Πιστεύω ότι έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα από όσα τουλάχιστον αναφέρονται στα επίσημα δελτία τύπου του Υπουργείου.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ παίζει και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη πρόληψη εμφανίσεως κάποιου κρούσματος στη πατρίδα μας. Θεωρώ όμως ότι το νοσοκομείο Α. Φλέμιγκ -το οποίο σχεδόν διαλύθηκε από την ανερμάτιστη πολιτική της κυβέρνησης- θα πρέπει να τύχει άμεσης γενικότερης ανασυγκρότησης για να υποδεχθεί ενδεχόμενα κρούσματα. Οι ασκήσεις επί χάρτου δεν αλλάζουν την εικόνα του Νοσοκομείου. Χρειάζεται άμεσα στελέχωση.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ θα πρέπει να αναλάβει άμεσα τη προμήθεια όλων των προφυλακτικών μέσων και ιατροτεχνολογικών υλικών και βοηθημάτων προστασίας των εργαζομένων και εμπλεκομένων στην υποδοχή, διακομιδή, νοσηλεία κάποιου τέτοιου περιστατικού. Η προμήθεια όμως όλων αυτών των υλικών πρέπει να είναι λελογισμένη με αυστηρά ιατρικά, επιστημονικά και οικονομικά κριτήρια προς διασφάλιση των δημοσίων πόρων.
Κατά το παρελθόν με τις προηγούμενες πανδημίες Η5Ν1-Η1Ν1 παρατηρήθηκε μια υπερβολική προμήθεια υλικών λόγω την αμυντικής γραμμής που τήρησαν οι υγειονομικές μας αρχές που κατέληξαν σε αρνητικά σχόλια και κριτικές. Καθαρά η επιστημονική ομάδα λοιμοξιολόγων που πλαισιώνουν το ΚΕΕΛΠΝΟ πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο και τον κύριο συμβουλευτικό ρόλο στις αποφάσεις του κ. Υπουργού.
Θυμάμαι παλαιότερα ότι είχε γίνει προμήθεια θερμικών καμερών. Αυτές άραγε υπάρχουν; Φυλάσσονται; Ή κάποιοι τις κατέστρεψαν από αμέλεια μέτρων συντήρησης και φύλαξης; Το ΕΚΕΠΥ δε νομίζω ότι μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο καθόσον αποτελεί υπερβολή σε ήδη υπάρχουσες από χρόνια τώρα δομημένες λειτουργούσες οργανικές μονάδες όπως είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ και ΕΚΑΒ.
Αλήθεια κ. Υπουργέ μπορείτε να μας δικαιολογήσετε το κόστος λειτουργίας του ΕΚΕΠΥ και πού εγγράφεται ο προϋπολογισμός του; Και πόσο στοιχίζει η δομή αυτή τη στιγμή που τα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι απλήρωτα από τον Ιούνιο; Θεωρείται υπερβολή σήμερα -στη δυσμενή κατάσταση και οικονομική κρίση που ζει η πατρίδα μας- η συντήρηση μιας τέτοιας δομής.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Λ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
τ.ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ"

ΜΜΕ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ EBOLA : ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!

    Πλήθος είναι τα δημοσιεύματα και οι αναφορές σε όλα σχεδόν τα  ΜΜΕ (και στο διαδίκτυο), σχετικά με την εμπλοκή του Α. Φλέμιγκ στην αντιμετώπιση του EBOLA. Από το γεγονός ότι πολλά από αυτά  παρουσιάζουν την πραγματικότητα λιγότερο ή περισσότερο παραποιημένη, προκύπτει, κατά τη γνώμη μας, η υποχρέωση της πολιτικής ηγεσίας,  η οποία εν πολλοίς είναι υπεύθυνη και για τις διάφορες ανακριβείς "διαρροές" να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να αποκαταστήσει την αλήθεια ώστε ο κόσμος να γνωρίζει τι συμβαίνει και ποιά είναι ακριβώς η κατάσταση.

    Σαν Σωματείο εργαζομένων προσπαθήσαμε με δελτίο τύπου που εκδώσαμε να τοποθετηθούμε απέναντι σ' αυτή την κατάσταση και να απευθυνθούμε στο κόσμο με υπευθυνότητα και ακρίβεια που δυστυχώς στις μέρες μας δεν περισσεύει.
   Η κύρια προσπάθειά μας, περιορίστηκε στο να παρουσιάσουμε την κατάσταση του Νοσοκομείου. Να ξαναθυμίσουμε την επίμονη επιδίωξη της Κυβέρνησης να απαξιώσει, να διαλύσει και εν τέλει να βάλει λουκέτο στο Α, Φλέμιγκ. Να αναδείξουμε επίσης το γεγονός πως μέσα σε σκληρές, δύσκολες και  εχθρικές συνθήκες οι λιγοστοί εργαζόμενοι δίνουν καθημερινά την μάχη της επιβίωσης του Νοσοκομείου. Να πούμε δηλαδή στον κόσμο πως είτε με EBOLA είτε χωρίς, για να έχει την υγειά του πρέπει να αγωνιστεί ώστε να παραμείνει ανοιχτό το Φλέμιγκ, να ενισχυθεί με προσωπικό και να αποκαταστήσει τις λειτουργίες του. Κανένα νοσοκομείο να μην κλείσει γιατί κανένα δεν περισσεύει!
   Θελήσαμε να αναδείξουμε επίσης το γεγονός, πως το Νοσοκομείο δεν έχει κλείσει εδώ και πάνω από ένα χρόνο, με "ξαφνικό θάνατο" επειδή το υπερασπίζονται οι κάτοικοι (κυρίως) της περιοχής και οι εργαζόμενοι, τόσο σ' αυτό όσο και στα άλλα Νοσοκομεία.

   Με πολύ προσοχή αγγίξαμε το καθαρά επιστημονικό κομμάτι που αφορούσε  στην ετοιμότητα  ή μη για την "καραντίνα" σε πιθανό κρούσμα του ιού.  Εννοείται πως δεν βγάλαμε "από το κεφάλι μας" ούτε βρήκαμε από το ΙΝΤΕΡΝΕΤ τις πληροφορίες. Ότι γράψαμε, είναι πολλαπλά επαληθευμένο από τους ειδικούς επιστήμονες, από αυτούς δηλαδή που λέμε "καθ' ύλην αρμόδιους". Μάλιστα, η φράση με την οποία ξεκινήσαμε την αναφορά μας είναι: "σύμφωνα με τους ειδικούς".(Προφανώς μπορεί να υπάρχουν και διαφορετικές προσεγγίσεις στις επιστημονικές εκτιμήσεις, αλλά δεν είμαστε βεβαίως αρμόδιοι ούτε μας αφορά να εμπλακούμε σε επιστημονικές διαφορές που μπορούν να λυθούν μόνο εντός της ιατρικής κοινότητας. Θεωρούμε πως πράξαμε το σωστό αναφερόμενοι,  στην οπωσδήποτε έγκυρη γνώμη, των ειδικών.
Γι' αυτό άλλωστε διαπιστώνουμε (με έκπληξη, είναι αλήθεια)  πως το κείμενό μας βρήκε πολύ θετική και πανελλήνια υποδοχή ενώ είχε χιλιάδες αναγνώσεις. Πολλά από τα "επίσημα" ΜΜΕ το χρησιμοποίησαν ως πρώτη ύλη και βάση για να αναπτύξουν τη δική τους έρευνα.

   Συμπερασματικά, θεωρούμε πως ανεξάρτητα από τις επιφυλάξεις που εκφράστηκαν, σε όλα σχεδόν τα ΜΜΕ, περισσότερο ή λιγότερο, (Δεν ήταν πάντα εύκολο να μας "κόψουν")  αναδείχτηκε με την ευκαιρία της αναφοράς στον EBOLA και η πραγματική κατάσταση του Νοσοκομείου. Η τραγική έλλειψη προσωπικού, η απαξίωσή του και τα συχνά - πυκνά σενάρια για το κλείσιμό του.
Κυρίως αναδείχτηκε το λογικό ερώτημα: Πως γίνεται σήμερα κέντρο για EBOLA και ταυτόχρονα σχέδια για κλείσιμο;

Ενδεικτικό των παραπάνω, ανάμεσα σε πολλά άλλα και τα δημοσιεύματα  από το "Παρατηρητήριο Αμαρουσίου" που στηρίζεται σε κείμενα  των «theTOC.gr», www.efsyn.gr & www.euro2day.gr  αλλά του onmed.gr με τίτλο:  Αμαλία Φλέμιγκ: Χωρίς ΜΕΘ & προσωπικό - Η άσκηση για τον Έμπολα όμως πέτυχε.
Τα αναδημοσιεύουμε και προτείνουμε να τα διαβάσετε:

ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ .ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΣΤΑ 680 Ο ΒΑΣΙΚΟΣ!

   Σχεδόν όλες οι εφημερίδες αφιερώνουν άρθρα τους στις "διαρροές" του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρ/σης σχετικά με τα σχέδια για νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο. Στην πραγματικότητα "ξανα-διαρρέουν" με πιο έντονο τρόπο οι σχεδιασμοί που περιμένουν από καιρό στο συρτάρι του κ. Μητσοτάκη.
   Πρόκειται για την προπαρασκευή της κοινής γνώμης, ώστε να εμπεδωθεί ως αναμενόμενο το νέο χαράτσι στους μισθούς μας και να "περάσει" με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις.(Συνεπικουρούμνενη, κατά την άποψή μας και από τη στάση της συνδικαλιστικής μας ηγεσίας που αντί να προχωρήσει σε σοβαρή ενημέρωση των εργαζομένων και οργάνωση μαζικού παρατεταμένου αγώνα θα περιοριστεί και πάλι σε συμβολική "αντίσταση".)
   Σχετικά με την ουσία του μισθολογίου, λεπτομέρειες του οποίου μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, διαπιστώνουμε εύκολα την "πονηριά" του επιχειρούμενου αλληλοσπαραγμού και ανθρωποφαγίας μεταξύ των εργαζομένων προκειμένου να εδραιωθεί το νέο πετσόκομα. Ενώ δηλαδή συνολικά και για την πολύ μεγάλη πλειοψηφία έρχονται μειώσεις στο μισθό, αυτές είναι κλιμακωτές ώστε να δημιουργείται κόντρα μεταξύ των υπαλλήλων. Λες και το στομάχι του καθ' ένα και οι ανάγκες επιβίωσής του καθορίζονται από το επίπεδο σπουδών του. Αν θέλει να επιβραβεύσει τους "Σπουδαγμένους" ας διαχωρίσει τους μισθούς προς τα πάνω και όχι κόβοντάς τους και μάλιστα, κατά μεγαλύτερο ποσοστό απ' αυτούς που παίρνουν τα λιγότερα! Με το κόλπο μάλιστα της αναδιανομής, επιχειρεί η κυβέρνηση να αποσυντονίσει τους εργαζόμενους. Δηλαδή: "Για να αυξήσω το μισθό του γιατρού ή του "Στελέχους" πρέπει να κόψω το μισθό της τραπεζοκόμας ή της ΔΕ Νοσηλεύτριας! Άρα, τραπεζοκόμα και νοσηλεύτρια υπεύθυνος για το μισθό σου που κόπηκε είναι πχ ο γιατρός που θα πάρει αύξηση και όχι η Κυβέρνηση που επέβαλε τις μειώσεις! Ή ακόμα χειρότερα: Η μία κατηγορία από την οποία κόπηκαν πχ 200 € θα φαγωθεί με την άλλη που της κόπηκαν μόνο 100 €!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ  ΟΙ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, 
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ.
ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ! 

Στα 680 ευρώ ο βασικός μισθός στο Δημόσιο – 
Εξισώνεται με τον ιδιωτικό τομέα

Την εξίσωση με τον ιδιωτικό τομέα προβλέπουν τα κυβερνητικά πλάνα για το μισθολόγιο του δημοσίου, καθώς ο βασικός μισθός θα κατέβει στα 680 ευρώ. Οι μειώσεις, σε ποσοστό 2-12% θα γίνουν ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης των υπαλλήλων.

Οι αλλαγές προβλέπεται να επηρεάσουν σύντομα 600.000 εργαζομένους, ενώ την ίδια στιγμή οι γιατροί του ΕΣΥ, οι πανεπιστημιακοί, οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και όσοι έχουν κάνει μεταπτυχιακές σπουδές θα περιμένουν την ανακοίνωση των νέων ειδικών μισθολογίων στα οποία θα υπαχθούν, για να δουν νέες αυξημένες αποδοχές, σύμφωνα με το «Βήμα».

Έτσι, ο υπάλληλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης που θα διορίζεται, θα αμείβεται με 680 ευρώ το μήνα, από τα 780 ευρώ που έπαιρνε σήμερα. Κάτι που αντιστοιχεί στον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα (586 ευρώ), καθώς στις επιχειρήσεις δεν έχουν καταργηθεί στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα της καλοκαιρινής άδειας.

Η δεύτερη αλλαγή στο μισθολόγιο του δημοσίου είναι να αυξηθεί η διαφορά αποδοχών ανάμεσα στους απόφοιτους Λυκείου και τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στις διοικητικές θέσεις, αλλά και σε καθηγητές, πανεπιστημιακούς, δάσκαλους και γιατρούς του ΕΣΥ, κάτι που αποτελεί οδηγία της Τρόικα. Για αυτό το λόγο, στο νέο ενιαίο μισθολόγιο θα προβλέπεται και μια πέμπτη κατηγορία προσωπικού, για κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και ειδικών γνώσεων.

Η κατηγορία αυτή θα είναι πέραν της σημερινής κατάταξης των εργαζομένων σε υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας, τεχνολογικής εκπαίδευσης και πανεπιστημιακής. Σε αυτή την κατηγορία προβλέπονται αυξημένες αμοιβές ανάλογα με τη θέση  που θα τοποθετούνται.(Σημ. δηλαδή οι δικοί μας άνθρωποι!)

Ανάμεσα στα δεκάδες σενάρια που έχουν επεξεργαστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Χρήστος Σταϊκούρας, το επικρατέστερο σύμφωνα με την εφημερίδα, το οποίο έχει την έγκριση των δανειστών, προβλέπει:

Μείωση βασικού μισθού για τους εργαζόμενους υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα 680 ευρώ. Αυτόματα συμπαρασύρονται προς τα κάτω και οι αμοιβές των εργαζομένων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα 748 ευρώ τον μήνα από 858 σήμερα.
Για τους υπαλλήλους τεχνολογικής εκπαίδευσης οι μειώσεις θα είναι της τάξεως του 4%, δηλαδή ο μισθός μειώνεται στα 996 ευρώ (από 1.037 σήμερα). Για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, μείωση 2%, ο νέος μισθός διαμορφώνεται στα 1.070 ευρώ (από 1.092 σήμερα).
Προβλέπεται ειδικό μισθολόγιο για δάσκαλους και καθηγητές.

Από: Attikipress.gr