-->

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ "ΛΟΥΚΕΤΟΥ" ΓΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ - ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ. Μειωμένος κατά 29% για το έτος 2015.

   Με προφανή στόχο  τον στραγγαλισμό των Νοσοκείων και ιδιαίτερη επιδίωξη το κλείσιμο του Αμαλία Φλέμιγκ, ο προϋπολογισμός του συγκροτήματος των υπό κοινή διοίκηση Νοσοκομείων μας (Σισμανόγλειο - Παίδων Πεντέλης - Φλέμιγκ)  ανακοινώθηκε μειωμένος κατά 29% !!! 

   Δεν είναι βέβαια έκπληξη η μείωση των προϋπολογισμών σε όλα τα Νοσοκομεία, καθώς η τροϊκανής έμπνευσης πολιτική δεν ανακόπτεται, ούτε καν για να αβαντάρει τους πολιτικούς της υφιστάμενους εν όψει των εκλογών. Δεν έχει περιθώρια αναμονής και εκλογικές ευαισθησίες.
   Όσο για τη Διοίκηση που "συμπάσχει" και "κατανοεί" τα προβλήματα ψήφισε και με τα δυό χέρια τον προϋπολογισμό της ντροπής (με εξαίρεση τον εκπρόσωπο των εργαζόμενων Ν. Μαλίνογλου που τον κατήγγειλε - δες ΕΔΩ -)

  Το "Σισμανόγλειο"και το "Φλέμιγκ" πρέπει να λειτουργήσουν ΄το 2015 με μόλις 22.500.000 € ενώ ο ήδη κουτσουρεμένος κατά 20% (σε σχέση με το '13) προϋπολογισμός του '14 ήταν 29.000.000 € !
  Στην κατανομή των κονδυλίων το Φλέμιγκ έχει "εξαφανιστεί" με τη δικαιολογία ότι δεν ήταν αποδοτικό σύμφωνα με τα "στοιχεία".

  Δυστυχώς, έχουμε και με άλλες ευκαιρίες αναφέρει πως "κατασκευάζονται" τα περίφημα στοιχεία. Όταν κλείνουν για παράδειγμα βασικές κλινικές, όταν δεν επισκευάζουν ή κρατούν παροπλισμένο ιατρικό εξοπλισμό και δεν γίνονται εξετάσεις, όταν κρατούν κρεβάτια και ολόκληρους θαλάμους  κλειστά τότε πως να "ανθίσουν" τα στοιχεία;

   Την ίδια στιγμή, το προσωπικό είναι ελάχιστο και ολοένα μειώνεται, η εξυπηρέτηση των ασθενών ακόμα και στα βασικά (κλινοσκεπάσματα, φαγητό, εξυπηρέτηση κλπ) χειροτερεύει. Η συνταξιοδοτήσεις είναι μαζικές. Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν την πίεση και προτιμούν την κουτσουρεμένη σύνταξη, ενώ θα μπορούσαν με φυσιολογικές συνθήκες να δουλέψουν αρκετά ακόμα χρόνια και να πάρουν ολόκληρη και κανονικά τη σύνταξή τους.
   Οι ασθενείς είναι με το χέρι στην τσέπη γιατί τα Νοσοκομεία μας, λόγω της υποχρηματοδότησης δεν μπορεί καλά - καλά να τους προσφέρει ούτε τα φάρμακά τους, που πολλοί τα φέρνουν από το σπίτι!

   Είναι ολοφάνερο πως η Διοίκηση και η πολιτική ηγεσία υποχρεώνουν με κάθε τρόπο στην αναγκαστική συρρίκνωση και κλείσιμο του Φλέμιγκ,. (Που θα βαφτίσουν "συγχώνευση" με το Σισμανόγλειο).
Τόσο η μεθοδευμένη έλλειψη γιατρών της Παθολογικής κλινικής, με πρόθεση να οδηγηθεί το Νοσοκομείο σταδιακά εκτός εφημερίας όσο και η πρωτοφανής υποχρηματοδότηση έχουν ένα και τον αυτό σκοπό. Το λουκέτο. 

   Είναι επίσης ολοφάνερο πως δεν πρέπει να περάσουν αυτά τα σχέδια. Οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής πρέπει να τους σταματήσουμε.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ  ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!
ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ!
ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!
ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΖΑΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ!
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!
ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.