-->

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣ. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ! "ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ..." ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Αντιγράφουμε την είδηση όχι λόγω πρωτοτυπίας. Οι περιπτώσεις όμως που κλείνουν τμήματα, κλινικές, κρεβάτια ΜΕΘ, όχι τάχα επειδή είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, αλλά επειδή απλώς δεν υπάρχει προσωπικό! Φαίνεται πως είναι η καινούργια τακτική. Γιατί σου λέει να κάνω τσαμπουκάδες όπως ο Άδωνις και να γίνεται κόντρα με την κοινωνία; Απλώς στραγγαλίζω από προσωπικό και ό,τι θέλω να κλείσω σε λίγο καιρό κλείνει από μόνο του Μαγικό; Το ίδιο γίνεται σε πολλά Νοσοκομεία, το ίδιο γίνεται και στο Φλέμιγκ.
Όμως, παραφράζοντας ένα παλιό ρητό: Η εξουσία και η αλαζονεία ...τυφλώνει! Γιατί θα έπρεπε να μπορούν να καταλάβουν πως ο κόσμος και στην υγεία και γενικότερα έχει φάει πολλή κοροϊδία για να το χάψει κι' αυτό. Αναγκαστικά το κάθε λουκέτο θα συνδεθεί με την πολιτική τους. Δεν κρύβεται!
   Όσο για την συγκεκριμένη περίπτωση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, τι μένει να πει κανείς στους πατεράδες και στις μανάδες που τρέμουν μην τύχει και αρρωστήσουν τα παιδιά τους; Καλές οι εκφράσεις συμπάθειας και το "Σας καταλαβαίνουμε, υπομονή" αλλά η αλήθεια είναι πως ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΟΝΟ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!


Γ.Ν. Αγ. Νικολάου: Απογοητευμένοι οι γονείς για την Παιδιατρική ΚλινικήΚλειστή παραμένει αυτό το Σαββατοκύριακο η Παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, αφού, παρά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής και του Δήμου της πόλης, δεν κατέστη εφικτό να καλυφθούν εγκαίρως οι τραγικές ελλείψεις εφημερευόντων γιατρών. 
   Χαρακτηριστική της τραγικής κατάστασης, είναι η ανοιχτή επιστολή της επιτροπής γονέων του Δήμου Αγ. Νικολάου: "Εμείς οι γονείς , του ευρύτερου Δήμου Αγίου Νικολάου, που κινητοποιηθήκαμε πριν λίγες εβδομάδες σχετικά με την λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου εκφράζουμε την βαθύτατη απογοήτευση μας για τις εξελίξεις, που δεν υπήρχαν. Μετά από επικοινωνία των εργαζομένων του νοσοκομείου με τον διοικητή του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ο οποίος επιβεβαίωσε ότι καμία εξέλιξη δεν υπάρχει στο θέμα και κανένας γιατρός δεν έχει προστεθεί στην δυναμική του νοσοκομείου βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να θεωρούμε ότι είμαστε και εμείς πολίτες που δέχθηκαν μόνο λόγια. Θεωρήσαμε ότι η τελευταία εβδομάδα του προηγούμενου χρόνου όπου η παιδιατρική κλινική έκλεισε ήταν η τελευταία καθώς δεν πρόλαβε το γρανάζι της γραφειοκρατίας να κινηθεί γρήγορα και ο γιατρός από την Ικαρία να πιάσει δουλειά στο νοσοκομείο μας. Διαπιστώνουμε με μεγάλη πικρία ότι αυτό συνεχίζεται και ότι η παιδιατρική μας κλείνει και θα ξανακλείσει με τις ελπίδες και τις υποσχέσεις που είχαμε λάβει να μένουν μόνο... λόγια. Ακόμα και η επιβεβαίωση από τον διοικητή της ΔΥΠΕ ότι αν έρθουν εκλογές δεν θα επηρεαστεί η απόφαση της μετακίνησης του γιατρού στον Αγιο Νικόλαο αποδείχθηκαν επίσης μόνο λόγια. 
   Επειδή δε η περίοδος που διανύουμε, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, είναι ευαίσθητη δεν θέλουμε αυτή η ανακοίνωση μας να θεωρηθεί από κανένα ως κίνηση επηρεασμού της κοινής γνώμης, από αυτά εμείς οι γονείς μένουμε επί ίσων αποστάσεων από όλους. Αυτό που θέλουμε είναι να μπορούμε να νοιώθουμε ότι σαν πολίτες είμαστε στην ίδια κατηγορία με τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας. Θέλουμε να λειτουργεί σωστά και κάθε μέρα η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου μας και ενημερώνουμε τους πάντες ότι ο αγώνας μας δεν πρόκειται να παύσει έως ότου αυτό να γίνει πραγματικότητα. Από την προσωρινή επιτροπή γονέων Δήμου Αγίου Νικολάου".

 Από: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.