-->

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Έφτασε ο κόμπος στο χτένι με την έλλειψη προσωπικού. Χωρίς γιατρούς, κινδυνεύει να κλείσει η Παθολογική

Στα όρια της κατάρρευσης η Παθολογική του Φλέμιγκ. Αντιμετωπίζει το σοβαρό ενδεχόμενο να κλείσει ή στην καλύτερη περίπτωση να περιορίσει δραστικά  την εφημέρευσή της, με καταστροφικές βέβαια συνέπειες για όλη τη λειτουργία του Νοσοκομείου αλλά και για τον κόσμο που χρειάζεται νοσηλεία.
  Ήδη από πέρυσι το καλοκαίρι, σαν άλλοι μάντεις κακών, είχαμε προειδοποιήσει σε δημόσια τοποθέτησή μας, ότι η Παθολογική δεν θα μπορούσε να εφημερεύσει αν δεν ενισχύονταν άμεσα με γιατρούς και νοσηλευτές.  Η αλήθεια είναι πως με το φιλότιμό τους κρατήθηκε η λειτουργία της κλινικής ως σήμερα.
   Ακόμα, με αφορμή τα πολύ συχνά κλεισίματα χειρουργείων, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ κλπ σε άλλα νοσοκομεία λόγω έλλειψης προσωπικού, είχαμε μόλις προχτές επισημάνει τον κίνδυνο και για το δικό μας νοσοκομείο.
   Με την αναμενόμενη  αποχώρηση μιας επικουρικής ιατρού λοιπόν, η κλινική δεν μπορεί πρακτικά να εφημερεύσει. Και αν ένα νοσοκομείο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει παθολογικά περιστατικά, δεν μπορεί ουσιαστικά να στηρίξει εφημερία πόλεως. Μαραζώνει και οδηγείται στο κλείσιμο.
   Το έχουμε καταγγείλει πολλές φορές: Αυτό είναι το σχέδιό τους. Αφού όλο το διορισμένο πολιτικό προσωπικό της ηγεσίας του Υπουργείου και της Κυβέρνησης αλλά και της "πιστής" διοίκησης δεν κατάφεραν "με αλλεπάλληλες επιθέσεις" δύο ολόκληρων χρόνων να κλείσουν το Α. Φλέμιγκ, άλλαξαν σχέδιο και το οδηγούν στην κατάρρευση σιωπηλά! Την ίδιο στραγγαλισμό επιφυλάσσουν και για το Σισμανόγλειο, προκειμένου να παρουσιάσουν την συγχώνευση ως επιβεβλημένη και αναπόφευκτη.
   Και για να προλάβουμε τους διάφορους υποστηρικτές του "εξορθολογισμού" που τα επιχειρήματά τους εξαντλούνται στα "νούμερα" (που από πριν έχουν φροντίσει να κατασκευάσουν), τους πληροφορούμε ότι: Η κουτσουρεμένη παθολογική του Α. Φλέμιγκ, μετά το στραγγαλισμό του Νοσοκομείου και τις διαθεσιμότητες έχει 100% πληρότητα και το 2014 νοσήλευσε 2.126 ασθενείς! Ας πάνε να πούνε σ' αυτούς τους ανθρώπους και στους συγγενείς τους πως πρέπει, την επόμενη φορά , να πάνε σε "εξορθολογισμένα" ράντζα!  
  Για την ιστορία επίσης, να πούμε πως τόσο τα Σωματεία Φλέμιγκ και Σισμανογλείου, όσο και η Ιατρική Υπηρεσία, κατάφεραν μετά από έντονες πιέσεις, να υποχρεώσουν τη Διοίκηση να ζητήσει δύο (μόνο) επικουρικούς γιατρούς , από έναν για κάθε νοσοκομείο. Το αίτημα αυτό που υποβλήθηκε εντελώς πρόσφατα, προστέθηκε στα ανάλογα αιτήματα των Νοσοκομείων της 1ης ΥΠΕ.
   "Μαγικά" όμως εξαφανίστηκε από τη λίστα, χωρίς να γνωρίζει κανείς ποιός έβαλε το χέρι του. (Ο Διοικητής κ. Πεντέας; Ο Γεν. Γραμματέας κ. Κοντοζαμάνης ; η "Σύμβουλος" κ. Οικονόμου ; ή ο ίδιος ο αν Υπουργός κ. Γρηγοράκος που έταζε στήριξη και ενίσχυση; !!!)
   Έχουμε άραγε ανάγκη άλλων αποδείξεων; Δεν είναι ξεκάθαρο το τι επιδιώκουν. Με τον πιο ύπουλο μάλιστα τρόπο;
   Δεν είναι άραγε επιβεβλημένο να αντιδράσουμε; Δεν πρέπει να τους υποχρεώσουμε να στελεχώσουν τα νοσοκομεία με προσωπικό, με τον μόνο τρόπο που διαθέτουμε; Τον αγώνα των εργαζομένων και τη συμπαράσταση του κόσμου!
   Και στην εύλογη ίσως παρατήρηση πως βρισκόμαστε μόλις μερικές μέρες πριν από τις εκλογές, δεν πρέπει να απαντήσουμε: Εδώ αυτοί δεν διστάζουν, εκμεταλευόμενοι την ακινησία των εκλογών, να κλείσουν με μαφιόζικο τρόπο το Νοσοκομείο, εμείς γιατί θα πρέπει να περιμένουμε να αγωνιστούμε ...ΜΕΤΑ; Και στο κάτω - κάτω τι θα πούμε στους ασθενείς που θα απευθύνονται σε μέρα εφημερίας στο νοσοκομείο και θα τους διώχνουμε; Να ξανάρθουν μετά τις εκλογές; 
Συνάδελφοι, κάτοικοι της περιοχής, ασθενείς, να αντισταθούμε ΤΩΡΑ, να απαιτήσουμε την ασφαλή και πλήρη λειτουργία των Νοσοκομείων μας.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.