-->

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Προς απόσυρση (;) η υπ. απόφαση για το δικαίωμα συνταγογράφησης των νοσηλευτών

Αντιγράφουμε την είδηση από το ygeia360:
Ισχυρότατες πιέσεις δέχεται, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης να προχωρήσει στην απόσυρση της υπουργικής απόφασης για τα καθήκοντα των νοσηλευτών, στην οποία προβλέπεται ότι και οι νοσηλευτές έχουν δικαίωμα στη συνταγογράφηση φαρμάκων. Νωρίτερα στο υπουργείο Υγείας – σύμφωνα με τις πληροφορίες - είχε συζητηθεί να αποσταλεί προς διόρθωση σφάλματος η υπουργική απόφαση για τα καθήκοντα των νοσηλευτών, σε ότι αφορά την επίμαχη παράγραφο για τη συνταγογράφηση φαρμάκων από νοσηλευτές

Δηλαδή: Δεν πέρασε το "γλύψιμο" Βορίδη στους Νοσηλευτές.
Και για να παραφράσουμε τη γνωστή διαφήμιση "Είναι πολλά τα κουκιά Μάκη" για να τα αφήσεις να πάνε χαμένα.
Κατά τα λοιπά χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, η δυνατότητα συνταγογράφησης κάποιων σκευασμάτων και νοσηλευτικού υλικού από τους νοσηλευτές, τα οποία μάλιστα είναι εκτός λίστας! Κοροϊδία καραμπινάτη δηλαδή. 
Ένθερμος συνομιλητής, μετά το πρόσφατο επεισόδιο με την απόπειρα δημιουργίας "ειδικού" νοσηλευτικού κλάδου και πάλι η  ΕΝΕ, που αναζητά αναγνώριση του διασπαστικού της ρόλου μέσα από εντυπωσιακές φούσκες. 
Η πραγματικότητα είναι πως αυτό που λείπει από τους νοσηλευτές, κάθε κατηγορίας, δεν είναι η δυνατότητα συνταγογράφισης. Είναι ο εξευτελιστικός μισθός, είναι τα εξοντωτικά ωράρια, είναι η έλλειψη προσωπικού...αλλά αυτά δεν είναι αρκετά "επιστημονικά" για την ΕΝΕ.
Όπως όμως είναι γνωστό και τα "κουκιά" των γιατρών είναι αρκετά. "ΑΠΌΦΑΣΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΎ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ" είναι ο χαρακτηρισμός του ΠΙΣ, ο οποίος ζητάει την απόσυρση ολόκληρης της υπουργικής απόφασης. Μόλις αντέδρασαν στην επιδίωξη του Υπουργού, εκείνος το ξανασκέφτηκε και είναι έτοιμος να αποσύρει(τουλάχιστον;) τη σχετική διάταξη.
Και για να σοβαρευτούμε: 
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ!
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΩΡΑ!

Σημ. Φρεσκότερες πληροφορίες επιβεβαιώνουν: 

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας ότι, η υπ’ αριθμ. πρωτοκόλλου 3567/19-1-2015 (ΦΕΚ: Β 79) απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, με τίτλο «Καθήκοντα και αρμοδιότητες νοσηλευτών-τριών» αποσύρεται. Ο λόγος που προβάλλεται είναι η ανάγκη για ευρύτερη διαβούλευση σχετικά με το θέμα με όλους τους υγειονομικούς φορείς. (από virus)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.