-->

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ, ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΕΙΣ!

   Παρά το πνεύμα των ημερών που επιβάλλει μια ιδιότυπη "ηρεμία" και απουσία, ουσιαστικά εξελίξεων, στο μέτωπο της υγείας, απ' ότι ακούγεται, γίνονται ήδη ανεπίσημες επαφές μεταξύ της νέας πολιτικής ηγεσίας, των διοικήσεων και διαφόρων "παραγόντων".    
 Την ίδια στιγμή τα Νοσοκομεία παραπαίουν, από την έλλειψη προσωπικού, τη συμφόρηση που έχουν προκαλέσει τα λουκέτα και η κατάργηση κλινικών και κρεβατιών σε ό,τι απέμεινε - το Φλέμιγκ είναι χαρακτηριστική περίπτωση. Τυπικό παράδειγμα η ασφυξία που έχει προκληθεί στο Σισμανόγλειο, με τους ασθενείς να στριμώχνονται όπου να΄ναι, με προβληματική νοσηλεία και βασικές κλινικές να κινδυνεύουν να κλείσουν και στα δύο Νοσοκομεία από έλλειψη γιατρών. 
   Στο Φλέμιγκ με δωμάτια νοσηλείας κλειστά οι άρρωστοι δεν έχουν που να νοσηλευτούν, ενώ όταν ανοίγουν αναγκαστικά κάποιοι θάλαμοι δεν υπάρχει προσωπικό να τους καλύψει. Η προσέλευση των ασθενών είναι αυξημένη και η έλλειψη πολλών ειδικοτήτων αναγκάζει τους γιατρούς να νοσηλεύουν στην Παθολογική άσχετα περιστατικά. Γι' αυτό αναγκάζεται η διοίκηση προσφάτως να τάζει πως θα (ξανα)φέρει Πνευμονολογική στο Φλέμιγκ. Αλήθεια, τι εννοεί ακριβώς; Μήπως να μετακομίσει του Σισμανογλείου; Και πως θα λύσει αυτό το πρόβλημα περίθαλψης του κόσμου;
   Την Παρασκευή που μας πέρασε ζητήθηκε από τα Νοσοκομεία να καταγράψουν τις άμεσες ανάγκες τους σε προσωπικό και διάφορα άλλα στοιχεία. Είναι λοιπόν ευκαιρία να υπενθυμίσουμε σε κάθε κατεύθυνση πως το αίτημα των εργαζομένων και του λαού της περιοχής ήταν και παραμένει να λειτουργήσει το Αμαλία Φλέμιγκ με αποκατάσταση όλων των καταργημένων λειτουργιών του και κάλυψη με επαρκές προσωπικό. Όλα τα υπόλοιπα, τεχνικού χαρακτήρα προβλήματα, όπως για παράδειγμα με βάση ποιές οργανικές θέσεις θα προκύψουν οι ανάγκες, με πόσα κρεβάτια θα γίνει ο υπολογισμός κλπ οφείλει η πολιτική ηγεσία να τα λύσει χωρίς καθυστερήσεις. Το ίδιο γοργά όσο ο τροϊκανός βαστάζος είχε καταργήσει το Φλέμιγκ και είχε βγάλει σε διαθεσιμότητα 300 συναδέλφους μέσα σε μια νύχτα!
   Για την ιστορία, να θυμίσουμε πως ο αγώνας των εργαζομένων και των κατοίκων κράτησε το Νοσοκομείο ανοιχτό, έστω με μεγάλες απώλειες. Δεν τόλμησαν να το κλείσουν όπως είχαν αποφασίσει. Σε μια από τις συγκεντρώσεις μας μάλιστα θυμόμαστε τον σημερινό αναπληρωτή υπουργό κ. Ξανθό να χαιρετίζει από μεγαφώνου τους εργαζόμενους του Φλέμιγκ να υποστηρίζει τα αιτήματα και να καταγγέλλει την τότε ηγεσία του Υπουργείου. Είναι λοιπόν απαραίτητο, άμεσα να συναντηθεί και με τα Σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων μας, και να μην αρκεστεί μόνο στην ενημέρωση των διοικήσεων. Ιδίως όταν είναι γνωστός ο ρόλος που έχει παίξει ως τώρα...
     

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.