-->

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

Την κατάργηση της υγειονομικής διάταξης 39Α ζητούν Ν. Παρασκευόπουλος, Χαρ. Πουλόπουλος και Κατ. Μάτσα

Από Βασίλη Βενιζέλο

Την συμφωνία του με το αίτημα για άμεση κατάργηση της υγειονομικής διάταξης 39Α, την οποία εξέδωσε ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και παρέδωσε 27 αδύναμες οροθετικές χρήστριες ενεσίμων ναρκωτικών (ΧΕΝ) στα χέρια της... αστυνομίας και των δικαστικών αρχών, εξέφρασε με ιδιαίτερη έμφαση αργά το απόγευμα της Παρασκευής 20 Φεβρουαρίου ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, κατά τη διάρκεια του σύντομου, αλλά θερμού χαιρετισμού του στην εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του αναπληρωτή καθηγητή Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) Χαράλαμπου Πουλόπουλου, στην Αθήνα, στο κατάμεστο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος συνόψισε το αίτημα με τον πιο ισχυρό τρόπο: «Συμφωνώ απολύτως με το αίτημα για την άμεση κατάργηση της υγειονομικής διάταξης 39». 

Είχε προηγηθεί η ανάλογη έκκληση του Χαράλαμπου Πουλόπουλου: «Η απαράδεκτη υγειονομική διάταξη 39Α βρίσκεται ακόμη και σήμερα σε ισχύ! Να καταργηθεί άμεσα! Εάν θέλουμε να δούμε κάτι νέο από μια νέα κυβέρνηση, η οποία προασπίζεται τα δικαιώματα όλων, να καταργήσει τώρα την 39Α! Δεν μπορούμε να περιμένουμε».

Δεν έλειψε, ασφαλώς, η σχετική τοποθέτηση της λαμπρής ψυχιάτρου και τέως διευθύντριας της μονάδας απεξάρτησης «18 Άνω» Κατερίνας Μάτσα: «Καταπατήθηκαν κατάφωρα όλα τα δικαιώματα των κοινωνικά αποκλεισμένων! Τα ευάλωτα άτομα συντρίβονται από τους μηχανισμούς της βιοεξουσίας, ενώ, την ίδια στιγμή, τα ίδια τα ευάλωτα άτομα μαθαίνουν να λειτουργούν με όρους υποταγής».

Από: ygeia360

Σημ: ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΟΥΜΕ! (Δεν χρειάζεται και γι' αυτό να "τελειώσει η διαπραγμάτευση" Ε;)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.