-->

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Παρέμβαση του Σωματείου στο Δ.Σ. του Συγκροτήματος

Με κάποια καθυστέρηση στην ενημέρωση, λόγω ....χρόνου που δεν υπάρχει, ενημερώνουμε τους Συναδέλφους για τα παρακάτω:

  Από καιρό τώρα είχαμε διαπιστώσει πως για ολόκληρο το 2014 δεν είχε καταβληθεί το ενοίκιο που οφείλει το Νοσοκομείο στην "Τσαγκάρης ΑΕ" (Πανεπιστήμιο).  
   Παρά το γεγονός πως είχε προβλεφθεί, είχε εγγραφεί στον προυπολογισμό από την οικονομική υπηρεσία του Νοσοκομείου - πρίν διαλύθεί και αναλάβει όλη την οικονομική διαχείριση η αντίστοιχη υπηρεσία του Σισμανογλείου -η Διοίκηση έκανε την επιλογή να μην καταβάλλει κανένα ποσό για το 2014.
  Το γεγονός αυτό όμως έχει πολλές διαστάσεις. Ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη μας όλη την πορεία του Νοσοκομείου από τη διαθεσιμότητα και μετά και την επιδίωξη της Διοίκησης να κλείσει το Νοσοκομείο, ακολουθώντας τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας, που γι' αυτό άλλωστε το λόγο τη διόρισε.
   Το όλο ζήτημα μάλιστα αποκτά ξεχωριστή βαρύτητα, αν λάβουμε υπ' όψη το περίεργο ενδιαφέρον του Πανεπιστημίου που με πρόσχημα την μη πληρωμή του ενοικίου δείχει διαθέσεις να κινήσει νομικές διαδικασίες κατά του Νοσοκομείου. (Θυμίζουμε την ύπαρξη εξωδίκων κλπ)
   Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ένας από τους βολικούς τρόπους να κλείσει το Νοσοκομείο, και μάλιστα χωρίς να φταίει κανείς (!) ήταν να βρεθεί με κάποιο τρόπο χωρίς κτήριο! Γι' αυτό και ανακινήθηκε το θέμα του ενοικίου από την τότε αναπληρώτρια κα Παπαδιά (Ναι, αυτήν που υποσχόταν πως 15 μέρες μετά τη διαθεσιμότητα όλα θα λειτουργούσαν πάλι όπως πρίν). Η "ανωμαλία" αυτή συντηρήθηκε από τις Διοικήσεις και στηρίχθηκε από ορισμένους "προθύμους" υπηρεσιακούς παράγοντες που δεν έκρυβαν, ούτε κρύβουν στις προφορικές τους τοποθετήσεις τον διακαή τους πόθο να κλείσει το Φλέμιγκ. Στα λόγια μάλιστα το έχουν "κλείσει" αρκετές φορές ώς τώρα και έχουν μοιράσει τα ιμάτιά του. Ευτυχώς δεν τους κάναμε τη χάρη.  
    Στην πραγματικότητα το ύψος του ενοικίου, μετά τις αλεπάλληλες μειώσεις που έχει υποστεί, είναι σταγόνα στον ωκεανό, ως ποσοστό του συνολικού προϋπολογισμού του συγκροτήματος. Πολύ περισσότερο μάλιστα που το συγκεκριμένο ποσό ΥΠΗΡΧΕ και είχε πιστωθεί, γι' αυτό το σκοπό στον προϋπολογισμό.

   Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες αποφασίσαμε σαν Σωματείο να παρέμβουμε στο Διοικητικό Συμβούλιο την Παρασκευή που μας πέρασε και να απαιτήσουμε να πληρωθεί άμεσα το ενοίκιο, κατά τη συμβατική μας υποχρέωση.
   Είναι αλήθεια πως οξύνθηκε η συζήτηση, ιδιαίτερα μετά τις αιτιάσεις πως υπήρχαν άλλες, περισσότερο επείγουσες υποχρεώσεις να καλυφθούν! Μας συστήθηκε μάλιστα από τον οικονομικό Διευθυντή να πάμε στον Υπουργό και να του ζητήσουμε μετρητά! - Τέτοια σοβαρότητα!
   Η κοροϊδία που επιχειρήθηκε είναι φανερή και τα επιχειρήματα αστεία. Δεν είναι ούτε ένας μήνας ούτε δύο που δεν πληρώσαν  το νοίκι επειδή είχαν να καλύψουν άλλες ανάγκες. 'Ηταν ένας ολόκληρος χρόνος. Έπειτα όλο αυτό το διάστημα πληρωθηκαν πολλά εκατομμύρια με κάποια κριτήρια (ελπίζουμε). Αλήθεια σ' αυτή την αξιολόγηση δεν χώρεσε η επικυνδινότητα να κλείσει ένα ολόκληρο Νοσοκομείο;  Δεν αποτελεί αυτό άραγε απόδειξη για τις πραγματικές τους προθέσεις;

  Η κατάληξη της παρέμβασής μας ήταν να δωθεί , παρούσια μας εντολή στον Οικονομικό Διευθυντή να πληρωθεί άμεσα το ένα τουλάχιστον εξάμηνο και να δρομολογηθεί στη συνέχεια η εξόφληση.
Ελπίζουμε να γίνει έτσι και να μη χρειαστεί να επανέλθουμε.
  Με την ευκαιρία της παρουσίας μας στο Δ.Σ. θέσαμε στη Διοίκηση και το ζήτημα της τραγικής έλλειψης προσωπικού και των ρουσφετολογικών μετακινήσεων που μειώνουν το προσωπικό και οξύνουν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα της λειτουργίας του Νοσοκομείου.
   Αυτά είναι λίγο - πολύ και ορισμένα από τα θέματα που θα θέσουμε, και θα απαιτήσουμε λύση στην επικείμενη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία. 
   Ας  έχουν όμως υπόψη τους και στο Υπουργείο που δεν είμαστε εμείς ανυπόμονοι να τους συναντήσουμε για..καφέ. Είναι η κατάσταση που ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΛΥΣΕΙΣ. Ας μην καθυστερούν λοιπον.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ" ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ. 
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ!

Το Δ.Σ. του Σωματείου
   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.