-->

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΕΙΝΑΠ: Ζητά να πληρωθούν οι εφημερίες & καλεί τον κλάδο σε Γενικές Συνελεύσεις

Το μείζον θέμα των απλήρωτων εφημεριών επαναφέρει με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας η ΕΙΝΑΠ, ενώ στην συνάντηση που είχε ο κλάδος με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, δεν δόθηκε καμία απάντηση, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι της Ένωσης. Μάλιστα η Ένωση, καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε Γενικές Συνελεύσεις μέχρι τις 20 Μαρτίου.
Αναφέρει αναλυτικά στην επιστολή της η ΕΙΝΑΠ:
1. Οι τακτικές εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών όλης της χώρας παραμένουν απλήρωτες από τον Δεκέμβριο του 2014 και μετά. Την προηγούμενη Παρασκευή 27/2 ο Αν. Υπουργός, κ. Ξανθός, ενώπιον της ΟΕΝΓΕ, δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση για το πότε προβλέπεται να δρομολογηθεί η διαδικασία που προϋποθέτει καταρχήν την έγκριση των σχετικών κονδυλίων.
2. Σε συνάντηση της ΕΙΝΑΠ με τον κ. Ξανθό τη Δευτέρα 23/2, έγινε λόγος για την αποπληρωμή των οφειλομένων από εκτελεσμένες εφημερίες των προηγουμένων ετών (από το 2012 και μετά). Όμως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο επ' αυτού.
Δυστυχώς, φαίνεται πως είναι αναγκαίο να επισημάνουμε και στην νέα πολιτική ηγεσία τα αυτονόητα, δηλαδή πως η εφημεριακή απασχόληση δεν είναι ούτε «βίτσιο» ούτε «επιθυμία» των νοσοκομειακών γιατρών. Είναι απαραίτητη παγκοσμίως διαδικασία για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών, την οποία εκτελούν οι νοσοκομειακοί γιατροί μετά από αναγκαστική εντολή της υπηρεσίας τους. Επίσης, πως η ωριαία εφημεριακή αποζημίωση είναι εξευτελιστικά χαμηλή για όλες τις βαθμίδες των γιατρών, άρα είναι διπλά εξευτελιστικό για την πολιτεία να ληστεύει τους νοσοκομειακούς γιατρούς, παρακρατώντας παρανόμως και με διάφορα «τερτίπια» την αποζημίωση αυτή. Τέλος, πως τους νοσκομειακούς γιατρούς ουδόλως τους αφορούν οι όποιες ενδοκυβερνητικές διαφωνίες (π.χ. μεταξύ Υπ. Υγείας – Υπ. Οικονομικών, κ.λπ.). Οι νοσκομειακοί γιατροί αντιμετωπίζουμε την κυβέρνηση ως ενιαίο σύνολο, όπως κάναμε και με κάθε προηγούμενη.
Επειδή, λοιπόν, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι οικογένειές τους δεν μπορούμε να ζήσουμε με «υποσχέσεις», «θα δούμε», «δημιουργικές ασάφειες» κ.λπ, είμαστε αναγκασμένοι να βαδίσουμε πάλι στο γνώριμο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης.
Καλούμε τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε γενικές συνελεύσεις ανά νοσοκομείο το επόμενο χρονικό διάστημα ως 20/3.
Ζητούμε να δρομολογηθεί με συγκεκριμένο άμεσο χρονοδιάγραμμα:
1. Η αποζημίωση των τακτικών εφημεριών από 12/2014 και εξής.
2. Η αποζημίωση των πρόσθετων εφημεριών που οφείλονται.
3. Η αποζημίωση των παλιότερων οφειλόμενων δεδουλευμένων, που υπάρχει κίνδυνος να παραγραφούν αν δεν εξοφληθούν έως 30/4/15.


Πηγή: onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.