-->

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

    Συχνά - πυκνά ακούγεται το αίτημα να φύγουν οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία και να καλυφθούν οι μόνιμες ανάγκες με "κανονικές" προσλήψεις. Είναι αλήθεια πως το περιβάλλον της "κρίσης" έχει και την πλευρά του ξεπλύματος της βρόμικης δουλειάς των σύγχρονων δουλεμπόρων. Το γνωστό σε όλους "δεν κάνεις το σταυρό σου που έχεις έστω και αυτή τη δουλειά" είναι το χαλί κάτω από το οποίο κρύβεται η ανοχή  αλλά και η ενοχή. Όλων εκείνων, που είτε πλουτίζουν με το αίμα και την αγωνία των σύγχρονων σκλάβων - εργαζόμενων είτε κάνουν τα στραβά μάτια και "εκπτώσεις" (βλ. ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες), αντί να πρωτοστατούν σε πραγματικούς αγώνες για σταθερή δουλειά, και αξιοπρεπή μισθό.
   Στην περίπτωσή μας, αφορμή είναι οι πρόσφατες απολύσεις με το έτσι θέλω του εργολάβου καθαριότητας. Εργαζόμενοι που δουλεύουν χρόνια στο Νοσοκομείο, απολύονται χωρίς κανένα λόγο και κυρίως χωρίς να είναι υποχρεωμένη η εταιρία να εξηγήσει γιατί και πώς.
   Βέβαια πάντα υπάρχει λόγος! Και αυτός βέβαια δεν είναι ότι οι συνάδελφοι αυτοί δεν είναι καλοί στη δουλειά τους, κάθε άλλο. Άλλωστε πολλούς τους περισσότερους τους γνωρίζουμε καιρό. Είναι "απίκο" πάντα. Δουλεύουν με το παραπάνω και πληρώνονται με ψίχουλα. Χώρια η τρομοκρατία που ασκείται από τα αφεντικά.
   
   Οι πρόσφατες απολύσεις, κυκλοφορεί πως γίνονται γιατί στη θέση τους θέλουν να προσλάβουν ακόμα φτηνότερους! Από τρία Ευρώ την ώρα (για τις "επίσημες" ώρες) θέλουν να πληρώνουν δύο! Είτε είναι απόλυτα ακριβής η παραπάνω αιτία είτε όχι, το σίγουρο είναι πως κίνητρο των απολύσεων είναι το ακόμα περισσότερο απάνθρωπο και βρώμικο κέρδος στην πλάτη των εργαζομένων. 
   Ποιός όμως μπορεί να ζήσει έτσι; Εμείς θα το ανεχτούμε; Δεν έχουμε υποχρέωση να σταθούμε στο πλάι των ανθρώπων που δουλεύουν μαζί μας, στις θέσεις που πριν λίγα χρόνια υπήρχε μόνιμο προσωπικό του Νοσοκομείου;
   Το Σωματείο Εργαζομένων, θα πάρει πρωτοβουλία και θα επιδιώξει να στηρίξει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους εργαζόμενους ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και ανθρωποφαγία. Στο πλευρό τους πρέπει να σταθούμε όλοι. Κάθε ένας μας ξεχωριστά. Να πιέσουμε έντονα για την επαναπρόσληψή τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.