-->

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Δημόσια επιβεβαίωση των δεσμεύσεων από τον αν. Υπουργό, σχετικά με τις μετακινήσεις συναδέλφων.

Από την "ΗΜΕΡΗΣΙΑ" του Σαββάτου. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, επιβεβαιώνει και δημόσια τη δέσμευσή της για την διευκόλυνση των συναδέλφων που επιθυμούν να επιστρέψουν στο Νοσοκομείο.
Θυμίζουμε πως πρόσφατα επισκεφτήκαμε το Υπουργείο και θέσαμε επιτακτικά, όχι μόνο τις μετακινήσεις, αλλά συνολικά το θέμα της ενίσχυσης με προσωπικό. Φαίνεται πως η πίεση είχε ανταπόκριση, μέχρι στιγμής σε επίπεδο δηλώσεων.
Να προσθέσουμε πάντως, πως θεωρούμε αυτή τη δημόσια τοποθέτηση ως δέσμευση που πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα. Επίσης να (ξανά) τονίσουμε πως κάθε "ανάσα", προφανώς είναι σημαντική για το Νοσοκομείο. Όμως με την έλλειψη που υπάρχει χωρίς σοβαρή ενίσχυση με προσωπικό, θα είναι σαν να αποδεχόμαστε σιωπηρά το ουσιαστικό κλείσιμό του. Όσο για τους συναδέλφους που επιθυμούν να επιστρέψουν,σημειώνουμε πως υπάρχουν και άλλες πλευρές, εκτός της πρακτικής που πρέπει να υπολογίσει κανείς και κυρίως η πολική ηγεσία.  Πρέπει λοιπόν, ακόμα και συμβολικούς λόγους, να δοθεί προτεραιότητα στους πρώην εργαζόμενους του Νοσοκομείου, που βίαια και χωρίς να το θελήσουν σκόρπισαν στους πέντε ανέμους, ενώ σε άλλους κλάδους η ίδια διαδικασία είχε σαν αποτέλεσμα χιλιάδες απολύσεις.
Ελπίζουμε - και σκοπεύουμε να διασφαλίσουμε δυναμικά - πως η "δεδηλωμένη", πλέον, πρόθεση δεν θα σκοντάψει σε διοικητικές διαδικασίες, στην έλλειψη ρευστότητας, στη διαπραγμάτευση κλπ κλπ. Γιατί το να μην κλείσει ένα ακόμα Νοσοκομείο είναι περισσότερο κρίσιμο από όλα τα παραπάνω. Προϋποθέτει δε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. 
Στο κίνημα των εργαζομένων η ελπίδα!

Στη συνέχεια το δημοσίευμα της "ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ"


  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.