-->

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ!

Όπως ήδη παρατηρήσαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας, δικαίως προκαλούνται αντιδράσεις από το γεγονός ότι ακόμα και τα αυτονόητα, όπως η πληρωμή δεδουλευμένων και οι παράταση θητείας των ειδικευομένων, δεν "περνάνε" με διάφορες δικαιολογίες που δεν πείθουν για την ειλικρίνειά τους. Στο κάτω-κάτω εύλογη είναι η απορία που διατυπώνεται παρακάτω: Τα ζητήματα της Δημόσιας Υγείας δε συνδέονται με την ανθρωπιστική κρίση; Γι' αυτό λέμε: Προφάσεις...

Καίρια ζητήματα των γιατρών βρίσκονται εκτός του σ/ν για την ανθρωπιστική κρίση


Καίρια ζητήματα των γιατρών βρίσκονται εκτός του σ/ν για την ανθρωπιστική κρίσηΤην έντονη αντίδρασή του για το γεγονός ότι στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, βασικά και κρίσιμα υγειονομικά ζητήματα - όπως αύξηση της δαπάνης για τα νοσοκομεία, παράταση για τους ειδικευόμενους και απλήρωτες εφημερίες των προηγούμενων ετών, έχουν μείνει εκτός, εκφράζει ο κ. Ηλίας Σιώρας, μέλος Δ.Σ Ε.Ι.Ν.Α.Π, μέλος γραμματείας Π.Α.ΜΕ Υγείας – Πρόνοιας Αττικής.
Διερωτάται κανείς, από πότε η υγεία και η τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, δεν υπάγονται στα ζητήματα της «ανθρωπιστικής κρίσης», αναφέρει ο κ. Σιώρας.
Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζει, στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας ότι θα μπουν τροπολογίες που αφορούν τα νοσοκομεία και τους νοσοκομειακούς γιατρούς, δυστυχώς, και παρά τις εξαγγελίες. Μαθαίνουμε ωστόσο ότι:
1. Καμία από αυτές τις εξαγγελίες δεν σημαίνει επιπλέον δαπάνη για τα νοσοκομεία, ούτε για τους προϋπολογισμούς (είναι γνωστή η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται)
2. Η παράταση για τους ειδικευόμενους και οι απλήρωτες εφημερίες των προηγούμενων ετών κόπηκαν από τη συζήτηση ως μη σχετικές με το θέμα της «ανθρωπιστικής κρίσης»
Aνεξάρτητα από τη νομική υπόσταση του θέματος, ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Ή ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ, εξακολουθούν να είναι μετέωρα και τα δύο προβλήματα και ζητούν επείγουσα απάντηση και όχι στο μακρινό μέλλον.
Ο κ. Σιώρας όμως, καταθέτει και ένα ακόμη ζήτημα, το οποίο σχετίζεται με τα αποθεματικά των ταμείων τους. Αναφέρει ειδικότερα:
- Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν με στεντόρεια τη φωνή από την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία, που αφορά τα αποθεματικά των ταμείων, και να μην δημιουργήσει καταστάσεις τύπου χρηματιστηρίου ή PSI για τα χρήματά μας, αντίθετα πρέπει άμεσα το κράτος και οι μεγαλοεργοδότες να επιστρέψουν στα ταμεία όλα και φυσικά στο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ όλα τα δισεκατομμύρια που χρωστούν. Οι ευθύνες είναι τεράστιες στην κυβέρνηση που επιλέγει να πληρώσει τους "εταίρους" με ζεστό χρήμα από τον ιδρώτα μας για δανεικά που πήραν οι τράπεζες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.


Από: onmed

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.