-->

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

"Π. και Α. Κυριακού": Περίεργη... "καθυστέρηση" στα χειρουργεία παιδιών με προβήματα ακοής καταγγέλλουν οι Νέοι Γιατροί!


Από Βασίλη Βενιζέλο(YGEIA360)



Το Κίνημα Νέων Γιατρών καταγγέλλει την Παρασκευή 20 Μαρτίου μία πολύ περίεργη κατάσταση στο νοσοκομείο παίδων της Αθήνας "Π. και Α. Κυριακού", την οποία διεπίστωσε το Κίνημα μετά από μία "δραματικη εκκληση μιας οικογενειας απο την επαρχια , παιδιου με σοβαροτατο προβλημμα ακοης που χρηζει αμεσα χειρουργικης αποκατάστασης με κοχλιακο εμφύτευμα , αλλα και αλλες καταγγελιες για υπερβολικη καθυστερηση στη διεξαγωγη του ιδιου χειρουργειου και σε αλλα παιδακια με παρομοιο προβλημα που εγιναν αντιλληπτα απο μελη του ΚΙΝΙ , δραστηριοποιηθήκαμε τοσο στη διερευνηση των αιτιων αυτης της αδικης και παραλογης καθυστέρησης οσο και στην αποκατασταση της διεξαγωγης των χειρουργειων αυτων με βαση παντα την σειρα προτεραιοτητας της υπαρχουσας λιστας"...

Σημ. Η περίπτωση του Σισμανογλείου, σίγουρα δεν είναι μοναδική... Όσο υπάρχει αυτή ασφυκτική κατάσταση στη δημόσια περίθαλψη, όσο με τον αγώνα μας δεν επιβάλλουμε συνθήκες για πραγματικά ίση, πλήρη και δωρεάν περίθαλψη, τόσο θα υπάρχει "χώρος" για την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου. Άλλωστε η επιδίωξη του "κέρδους" δεν έχει ηθική, στο σύστημα που ζούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.