-->

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.

Πραγματοποιήθηκε η σημερινή κινητοποίηση των υγειονομικών, στο πλαίσιο της απεργίας που είχε κηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ. Παρούσες  συνταξιουχικές οργανώσεις και οργανώσεις ατόμων με αναπηρία που διαδήλωσαν δυναμικά μαζί με τους εργαζόμενους.
    Η συγκέντρωση ήταν επιτυχημένη, για τα δεδομένα της περιόδου, με αρκετό κόσμο. Πραγματοποιήθηκε πορεία ως τη Βουλή, με προοπτική να φτάσει μέχρι το Υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης. Τα ΜΑΤ όμως έκλεισαν με κλούβες το δρόμο στα γνωστά λουλουδάδικα, μην επιτρέποντας στη συγκέντρωση να προχωρήσει. Η συγκέντρωση, βοηθούσας και της βροχής που δυνάμωνε διαλύθηκε εκεί. Βεβαίως είχε προηγηθεί η απαραίτητη λεκτική  "κόντρα" της πρόσφατα επαναστατημένης ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ , ίσα - ίσα όσο χρειάζεται για να καταγράψουν οι κάμερες το γεγονός για τα δελτία των 8.
    Τα Νοσοκομεία της περιοχής μας, κατεβήκαμε στη συγκέντρωση από κοινού χωρίς όμως η συμμετοχή να είναι αυτή που τα σωματεία υπολόγιζαν. Έτσι κι αλλιώς, οι συνάδελφοι που έχουν αντικειμενικά τη δυνατότητα να απεργήσουν είναι ελάχιστοι καθώς όλα τα νοσοκομεία και πολύ περισσότερο το Φλέμιγκ, λειτουργούν με προσωπικό λιγότερο ακόμα και από το προσωπικό ασφαλείας προηγούμενων περιόδων! Υπήρχε όμως, εκτιμούμε, μικρή δυνατότητα για μεγαλύτερη συμμετοχή.


 ΥΓ1. Σχετικά με την αναγκαιότητα της κινητοποίησης
"ούτε λόγος". Η συμμετοχή ήταν σχετικά καλή, ιδίως αν σκεφτούμε πως έγινε εν μέσω παρατεταμένης "κινηματικής άπνοιας" που βεβαίως ξεκινάει από πριν και συνεχίζεται κανονικά καθώς όλοι περιμένουν τη "διαπραγμάτευση".
Εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι πως, ακόμα και μέσα σ' αυτές τις συνθήκες, όταν η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε να στηρίξει κινητοποίηση, είχε αξιοπρεπή αποτελέσματα.
    Ας μην ξεχνάμε όμως πως η ίδια ηγεσία το αμέσως προηγούμενο διάστημα αρνιόταν πεισματικά να στηρίξει στην πράξη και πολύ περισσότερο να οργανώσει και να συνολικοποιήσει κινητοποιήσεις. Ας μην ξεχνάμε πως άφησε στη μοίρα τους τα νοσοκομεία που έκλεινε η προηγούμενη συγκυβέρνηση. Σε ορισμένες περιπτώσεις - θυμόμαστε την επίσκεψη στο Φλέμιγκ εκείνο τον καιρό - σιγοντάριζε σχεδόν απροκάλυπτα την τότε πολιτική ηγεσία. Τώρα για μικροπολιτικούς λόγους κρατάει άλλη στάση. Και στάση η οποία δεν καθορίζεται από τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων δεν είναι να της έχεις εμπιστοσύνη. Γι' αυτό είναι ανάγκη να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να αναπτύξουμε και στηριχτούμε στους δικούς μας αγώνες, οι οποίοι αν συνεχιστούν και κλιμακωθούν θα σπάσει και το γενικότερο κλίμα της αδράνειας και της υποταγής...στη μοίρα του χρέους. ( Λες και οι εργαζόμενοι "πήραν τα λεφτά" και τώρα τα χρωστάνε! Όχι μόνο μας ξεζουμίζουν κανονικά, αλλά μας βάζουν να πληρώσουμε και την κρίση τους!)

ΥΓ2. Η στάση της αστυνομίας μπροστά σε μια απόλυτα ειρηνική και ούτε κατ' υπόνοια "επικίνδυνη" πορεία εργαζομένων φαίνεται εκ πρώτης ακατανόητη, εκτός αν πρόκειται για σημάδι πως η εξουσία πάντα θα θεωρεί τους εργαζόμενους επικίνδυνους εχθρούς, ιδίως αυτούς που αγωνίζονται για καλύτερη ζωή. 

ΥΓ3. Προφανώς και την ευθύνη για την τρομοκρατική αυτή συμπεριφορά την έχει καθ' ολοκληρία η Κυβέρνηση.  Η παρέμβαση όμως της Προέδρου της Βουλής που ήταν ήταν υπέρ των εργαζομένων,
έπεσε στο κενό καθώς ούτε οι εργαζόμενοι ήθελαν να μπουν στη Βουλή, όπως σκόπιμα παραπλανούσε ο υπεύθυνος της αστυνομίας, αλλά και η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ είχε αποχωρήσει μετά τις "δηλώσεις" στα κανάλια.
   Όσο για την αισχρή πραγματικά κάλυψη της αστυνομικής τρομοκρατίας και της απαγόρευσης να βαδίσουμε σε δημόσιο δρόμο, από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, έχουμε να πούμε πως την αμέσως προηγούμενη μέρα είχαμε όχι μια αλλά δύο πορείες που ακολούθησαν το ίδιο δρομολόγιο χωρίς κανένα κλείσιμο του δρόμου...
Αν πάλι κάτι δεν καταλάβαμε καλά απ' όλη αυτή την ιστορία, ας βγουν οι κυβερνητικοί παράγοντες να δηλώσουν αν στηρίζουν και αποδέχονται αυτή την συμπεριφορά ή αν η ηγεσία της αστυνομίας....έκανε προβοκάτσια!

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ! Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ 
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΖΙΚΕΣ, ΕΝΩΤΙΚΕΣ  ΜΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ . ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.