-->

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Για δωροδοκία γιατρών κατηγορείται η BAYER

Σημ.  Κοίτα κάτι πράματα! Πέφτουμε από τα σύννεφα.  Όσο όμως καταστρέφονται οι δημόσιες υποδομές και η περίθαλψη γίνεται εμπόρευμα τα φαινόμενα αυτά θα συνεχίζονται. Είναι όρος αναπαραγωγής της αισχροκέρδειας και του πλουτισμού σε βάρος του φουκαρά ασφαλισμένου. Αλλωστε...συμβαίνουν και εις Παρισίους, δεν είναι ελληνικό το φαινόμενο και ας προσπαθούν μας πείσουν πως είμαστε από κούνια κατεργάρηδες!δες!

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τεσσάρων εκπροσώπων της BAYER ΕΛΛΑΣ για ενεργητική δωροδοκία από κοινού σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου ασκήθηκε από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, ενώ για άμεση συνέργεια στο ίδιο αδίκημα διώκονται ένας ακόμα υπάλληλος της ίδιας εταιρείας και οι νόμιμοι εκπρόσωποι δυο άλλων ελληνικών εταιρειών.
Η δίωξη ασκήθηκε μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε με εντολή της εισαγγελέως Ελένης Ράικου με αφορμή καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες η BAYER ΕΛΛΑΣ με υπάλληλους της αλλά και με τη συνδρομή άλλων εταιρειών δωροδοκούσε Έλληνες γιατρούς του ΕΣΥ προκειμένου να συνταγογραφούν τα δικά της σκευάσματα με αντάλλαγμα είτε χρηματικά ποσά είτε άλλους είδους δώρα, όπως ταξίδια κλπ.
Αντίστοιχη έρευνα διενεργήθηκε και στην Εισαγγελία της Κολωνίας στη Γερμανία όπου εκεί εμφανίστηκε Έλληνας υπήκοος καταγγέλλοντας ότι από το 2005 ως το 2008 ως εντολοδόχος της BAYER ΕΛΛΑΣ είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια ύψους δυο εκατ. ευρώ ισχυριζόμενος ότι δωροδοκήθηκαν στην Ελλάδα περίπου 800 γιατροί. Παράλληλα έγινε έρευνα και από το ΣΔΟΕ, ανοίχτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί, έγιναν έρευνες στα γραφεία της εταιρείας και επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες. Η ταρίφα ξεκινούσε από 1000 ευρώ και έφτανε ως τις 20.000 ευρώ. Τα χρήματα τα έδιναν προκειμένου να κατευθύνουν τη συνταγογράφηση των φαρμάκων ή να παραγγέλνουν ποσότητες φαρμάκων για τα νοσοκομεία από την εταιρεία.
Για παράδειγμα, ένας γιατρός φέρεται να προωθούσε σκεύασμα με δραστικό συστατικό παλαιότερη δραστική ουσία που χορηγείται σε ενέσιμη μορφή ενώ πλέον για την ίδια ασθένεια υπήρχαν φάρμακα που χορηγούνταν από το στόμα.
Στην Αττική μόνο εντοπίστηκαν 43 γιατροί. Ωστόσο επειδή τα χρηματικά ποσά ήταν μικρά, τα αδικήματα έχουν παραγραφεί.
Πηγή: newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.