-->

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΔΑΦΝΙ: ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Ψ.Ν.Α. - ΕΝΩ Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

   

Ο θάνατος ενός ψυχιατρικού ασθενή από άλλο νοσηλευόμενο πρόσφατα στο Δαφνί, εκτός από την τραγικότητα που έχει αυτό καθ' αυτό το περιστατικό που στοίχισε μια ζωή, έκανε ταυτόχρονα και το ποτήρι να ξεχειλίσει. 
   Οι εργαζόμενοι που είχαν προειδοποιήσει τη διοίκηση για τον κίνδυνο, αλλά και για όλα τα οξυμένα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως όλοι μας, αντέδρασαν έντονα ζητώντας την απομάκρυνση του μνημονιακού διοικητή του νοσοκομείου. Είναι γνωστό ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, δεν έχει προχωρήσει, με διάφορες αιτιάσεις, στην αντικατάσταση των Διοικήσεων στα Νοσοκομεία. Έχοντας επίγνωση, τουλάχιστον σε ό,τι μας αφορά, πως τα πρόσωπα πρέπει να κρίνονται όχι μόνο με τις ικανότητές τους αλλά κυρίως για την πολιτική που υλοποιούν (καθώς, αντικειμενικά, δεν είναι τα "προσόντα" που λείπουν ).
  θεωρούμε λοιπόν απαράδεκτη την απόπειρα του Διοικητή να σύρει στα δικαστήρια το Σωματείο γιατί - προφανώς - δεν του αρέσουν οι κινητοποιήσεις του. Πόσο μάλλον που ένας φόνος βαραίνει πλέον το νοσοκομείο, και ο κίνδυνος για περισσότερα βίαια περιστατικά δεν έχει αποσοβηθεί. Υπό τη διοίκηση του....

Δημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του Σωματείου και 
στη συνέχεια την ανακοίνωση που μας έστειλε η συνδ/κη παράταξη ΜΕΤΑ αλλά και το σχετικό Δελτίο Τυπού της ΠΟΕΔΗΝ που εκδόθηκε, έστω και με καθυστέρηση.
Εννοείται πως θα αναρτήσουμε και οποιαδήποτε σχετική ανακοίνωση λάβουμε για την πλήρη ενημέρωσή όλων.

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ: ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ. 
Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ!
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΡΗΝΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ, 
ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ,  ΠΛΗΡΗ και ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!



ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λ. Αθηνών 374 – Χαϊδάρι
Τηλ.2132054152- fax.2132054321
email : sylogosdafni@gmail.com
                                                                      

                                           Χαϊδάρι,   30/05/2015

                   
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ


Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων καλεί όλους τους συναδέλφους – εργαζομένους του Νοσοκομείου μας σε συγκέντρωση συμπαράστασης την Τρίτη 02/06/2015 στις 9:30 π.μ. στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής (Μαρμαρά 21, Αιγάλεω) μετά την καταγγελία του Διοικητή του ΨΝΑ ΠΑΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ στον αρμόδιο Εισαγγελέα ζητώντας την ποινική δίωξη των μελών του Σωματείου, συγκεκριμένα  του Προέδρου του Σωματείου  Νίκου Παναγούλη, του Γραμματέα Γιάννη Κουρμουλάκη και του μέλους Δημήτρη Μαγριπλή.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων του ΨΝΑ ξεκίνησε στις 26/5/2015 με καθολικό αίτημα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για άμεση αποπομπή του Διοικητή του ΨΝΑ ΠΑΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ για μια σειρά ενεργειών, αποδόμησης και κατάρρευσης του Νοσοκομείου μας,  και η οποία συνεχίζεται, μέχρι την δικαίωση των αγώνων μας.    

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Καλούμε όλα τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία και όλους τους φορείς Ψυχικής Υγείας για την ενεργό συμπαράστασή τους.  


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ  ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 02/06/2015 ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΜΑΡΜΑΡΑ 21, ΑΙΓΑΛΕΩ)



Για το Δ.Σ.


       Ο Πρόεδρος                                      Ο Γραμματέας

        Ν. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                            Ι. ΚΟΥΡΜΟΥΛΑΚΗΣ



Μετά από καταγγελία του Διοικητή του Ψυχιατρείου Αθηνών, που απομακρύνθηκε από τους εργαζόμενους, το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων κλήθηκε αρχικά τηλεφωνικά χθες και σήμερα με έγγραφη κλήτευση να παρουσιαστεί για προανάκριση στην ασφάλεια Δυτικής Αθήνας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την αποπομπή του κ. Θεοδωράκη από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
Η εξέλιξη αυτή δρομολογεί νέες εξελίξεις αφού επιχειρείται η ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης μέσω του Διοικητή του Νοσοκομείου που υπηρέτησε με «πάθος» τις μνημονιακές πολιτικές.
Οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας που σιωπά και ανέχεται αυτές τις συμπεριφορές είναι τεράστιες. Αν μάλιστα το γεγονός αυτό συνδυαστεί και με παρεμβάσεις που σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου υπάρχουν, προκειμένου μέλη της Διο0ίκησης του Νοσοκομείου να απέχουν από τα καθήκοντά τους, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στην λειτουργία του Νοσοκομείου ο καθένας αντιλαμβάνεται που οδηγείται η κατάσταση.
Ήδη το Σωματείο Εργαζομένων συνεδριάζει και σκοπεύει να απευθύνει δραματική έκκληση στους Υπουργούς Υγείας και την Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ να παρέμβουν, ενώ ταυτόχρονα καλεί τους εργαζόμενους που συνεχίζουν τον αποκλεισμό των Γραφείων Διοίκησης να είναι σε ετοιμότητα προκειμένου η παρεμπόδιση και ποινικοποίηση της Συνδικαλιστικής Δράσης.  
Δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη η στάση μέχρι σήμερα ης πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ που όλες αυτές τις μέρες που οι εργαζόμενοι του ΨΝΑ και το Σωματείο βρίσκονται σε κινητοποίηση σιωπά, και μόλις σήμερα μετά τις κλητέυσεις των μελών του Σωματείου αναγκάστηκε να βγάλει μια λιτή ανακοίνωση. Βεβαίως ενώ για την κινητοποίηση των εργαζομένων του ΨΝΑ για μέρες ακολούθησε την τακτική "σιγή ασυρμάτου" είναι λαλίστατη για άλλα ζητήματα μικρότερης σημασίας. Προφανώς οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ΨΝΑ δεν εντάσονται στους σχεδιασμούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ γι' αυτό και δεν κάνει τον κόπο να εκδόσει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ έστω και ανακοίνωση.
Η Γραμματεία του ΜΕΤΑ Υγειονομικών καλεί τα Σωματεία των Εργαζομένων, τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΜΕΤΑ υγειονομικών να σταθούν στο πλευρό του Σωματείου Εργαζομένων του ΨΝΑ για να αποτρέψουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων. 



ΠΟΕΔΗΝ
ΑΘΗΝΑ 29/05/2015
ΑΡ. ΠΡΩΤ.464
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των εργαζομένων και του Δ.Σ. του Σωματείου ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ.
Καταδικάζουμε την πράξη του Διοικητή να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση με καταγγελία στον Εισαγγελέα, ζητώντας την ποινική δίωξη μελών της Διοίκησης του Σωματείου.
Οι αγώνες δεν καταστέλλονται.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
Η αντιδημοκρατική περίοδος παρήλθε ανεπιστρεπτί στη χώρα μας.
Οι συνδικαλιστικοί αγώνες προστατεύονται από το Σύνταγμα και τους Νόμους (1264/82).
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.