-->

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΣΕ ΕΔΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ "ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ": ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Σημ. Εστω και με καθυστέρηση, αναρτούμε για την ενημέρωση των συναδέλφων, την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Γιατρών του "ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ"που μας έστειλαν.
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 'Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ'
Πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των γιατρών του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου 'Γ. Γεννηματάς" με θέμα την κλήτευση ειδικευομένων σε ΕΔΕ την Δευτέρα 15/06. Στη συνέλευση συμμετείχαν 40 και πλέον άτομα και αποφασίστηκαν τα εξής:
1. Θεωρούμε απαράδεκτη και προκλητική την κλήτευση όλων των ειδικευόμενων γιατρών της ΄Γ Παθολογικής κλινικής σε ΕΔΕ, της οποίας το θέμα, ούτε καν αναγράφεται στα κοινοποιημένα σε αυτούς έγγραφα. Σε περιόδους όπου το ΕΣΥ παραπαίει οι ειδικευόμενοι αποτελούν το πιο τίμιο και σκληρά εργαζόμενο κομμάτι που μέσα από τις προσωπικές τους θυσίες και με καταπατημένα όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα στηρίζουν στις πλάτες τους τα νοσοκομεία της χώρας. Η ποινικοποίηση της ιατρικής πράξης που έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων θλιβερών γεγονότων (καταδίκη ειδικευόμενων στο Ρέθυμνο, προπηλακισμοί συναδέλφων σε διάφορα νοσοκομεία) θα σταματήσει εδώ και τώρα!!  
2. Είναι ξεκάθαρο και σαφές ότι η εν λόγω ΕΔΕ έρχεται σαν υλοποίηση των απειλών της κας Παγώνη προς τους ειδικευόμενούς της και γίνεται με καθαρό χαρακτήρα ρεβανσισμού απέναντι στους ειδικευόμενους που συμμετείχαν στο νικηφόρο κίνημα των επισχέσεων. Σκοπό έχει να τρομοκρατήσει και να καταστείλει το πιο υγιές και αγωνιζόμενο κομμάτι του νοσοκομειακού κινήματος που μάχεται για ένα διαφορετικό σύστημα περίθαλψης με αξιοπρέπεια για εργαζόμενους και ασθενείς. Η ποινικοποίηση των αγωνιζόμενων ειδικευόμενων αφορά όλο το νοσοκομειακό κίνημα και οφείλει να καταδικαστεί με τρόπο καθολικό από όλα τα επίσημα συνδικαλιστικά όργανα και σωματεία. Καλούμε κατά συνέπεια όλα τα σωματεία και τα ΔΣ τους στη λήψη καταδικαστικών αποφάσεων για το εν λόγω γεγονός.
3. Η πρακτική των ΕΔΕ δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση πρακτική μέσα από την οποία μπορούν να λυθούν τα τεράστια προβλήματα των νοσοκομείων. Δυστυχώς οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν έχουν οδηγήσει τα νοσοκομεία και όλους τους εργαζόμενους σε μία συνθήκη εργασίας που αποκλίνει καθημερινά από το νόμιμο. Παρόλ' αυτά η ανάδειξη των προβλημάτων εργαζόμενων και ασθενών δε μπορεί να γίνεται μέσα από στημένες ΕΔΕ αλλά μέσα από συλλογικούς αγώνες και διεκδικήσεις που στόχο θα έχουν τη δημοκρατική και μαζική επίλυση τους. Τους αγώνες αυτούς καμία ΕΔΕ δεν μπορεί να τους αντικαταστήσει.
4. Αποφασίζουμε την ξεκάθαρη στήριξη στους συναδέλφους της Γ Παθολογικής κλινικής. Την Δευτέρα στις 08:30 π.μ., μέρα και ώρα διεξαγωγής της εν λόγω ΕΔΕ, προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας  στα γραφεία του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας με αίτημα την οριστική ανάκληση αυτής της απαράδεκτης διαδικασίας. Απαιτούμε την σαφή διατύπωση του λόγου για τον οποίο υποτίθεται ότι διεξάγεται η συγκεκριμένη ΕΔΕ, με γραπτή κοινοποίηση στον όποιο εμπλεκόμενο. Η κλήση σε οποιαδήποτε απολογία χωρίς να διευκρινίζεται η αιτία αποτελεί πρακτική, παράνομη και αντιδημοκρατική.
5. Νέα Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 15/06 
6. Συμμετέχουμε στη Στάση Εργασίας που έχει καλεστεί στις 23/06. 
Το κίνημα των επισχέσεων απέδειξε ότι οι συλλογικοί αγώνες μπορούν νε κερδίζουν. Κανένας ειδικευόμενος και κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος στον αγώνα του για ένα καλύτερο αύριο. Η ποινικοποίηση των αγώνων αυτών και η τρομοκρατία θα απαντηθούν όπως τους αντιστοιχεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.