-->

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΟΕΝΓΕ: ΒΡΕΙΤΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!

Παρακάτω είδηση για την θέση της ΟΕΝΓΕ σχετικά με την ανάγκη αλλαγής των Διοικήσεων στα Νοσοκομεία. 
Είμαστε βεβαίως οι τελευταίοι που θα διαφωνήσουμε, αλλά είναι χρήσιμο να επαναλάβουμε:
Τα πρόσωπα πρέπει να κρίνονται όχι μόνο με τις ικανότητές τους αλλά κυρίως για την πολιτική που υλοποιούν, καθώς δεν είναι τα "προσόντα" που λείπουν. Γιατί και το καλύτερο στέλεχος αν π.χ. πρέπει να υλοποιήσει πολιτική "λουκέτου", όσο καλύτερα λειτουργήσει τόσο περισσότερο κακό θα κάνει στο λαό αυτής της χώρας και τόσο μεγαλύτερες διευκολύνσεις  θα παράσχει στους "θεσμούς" και στους επιχειρηματίες της περίθαλψης να ξεζουμίσουν ότι έχει απομείνει από το λαϊκό εισόδημα. Αλλιώς...άντε πέθανε!

ΟΕΝΓΕ: Επειγόντως νομοθετική ρύθμιση για να αποπεμφθούν αζημίως οι διοικητές
Την ανάγκη άμεσης αντικατάστασης των Διοικητών «που διόρισε ο Άδωνης Γεωργιάδης με εντολή να εφαρμόσουν τυφλά τις μνημονιακές κατευθύνσεις, κατεδαφίζοντας εκ βάθρων τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας», ζητά η ΟΕΝΓΕ, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.
Πρόκειται, σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, για Διοικητές οι οποίοι ακόμη και σήμερα προκαλούν ασύστολα τους εργαζόμενους, υπονομεύουν συνειδητά τις πρωτοβουλίες στήριξης του ΕΣΥ και αρνούνται να παραιτηθούν, προσδοκώντας την απόλυσή τους, προκειμένου να εισπράξουν παχυλές αποζημιώσεις.
Υπάρχει βεβαίως δυνατότητα ν' αξιολογηθούν και όπου κριθεί αναγκαίο ν' αντικατασταθούν άμεσα από τους επιλαχόντες στη λίστα αξιολόγησης που κατάρτισε ο κ. Γεωργιάδης.
Θα συμβεί όμως η παγκόσμια πρωτοτυπία ν' αρχίζουν τα επώνυμα όλων των Διοικητών της χώρας από Α. Και τούτο διότι ο κατάλογος που κατάρτισε ο κ. Γεωργιάδης συντάχθηκε αλφαβητικά και όχι βάσει μορίων που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι!!
Συνεπώς, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας οφείλει να καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση, ώστε να αποπέμψει αζημίως τους σημερινούς Διοικητές και να προσλάβει με ταχείες διαδικασίες άξιους επιστήμονες, οι οποίοι θα διοικήσουν τα Νοσοκομεία σε πνεύμα συνεργασίας με τις ΔΥΠΕ, το υπουργείο Υγείας, τους γιατρούς και τους εργαζόμενους.
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση, καταλήγει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δημήτρης Βαρνάβας, οφείλει να χρηματοδοτήσει τις λειτουργικές δαπάνες των Νοσοκομείων και να διεκπεραιώσει με ταχύτατους ρυθμούς τις 4.500 προσλήψεις που δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, ώστε να υπάρξει ανάσχεση στην καταστροφική πορεία του ΕΣΥ.


Πηγή:onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.