-->

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΘΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ;

Επανειλημμένα έχουμε εντοπίσει όλοι την έλλειψη προσωπικού και γιατρών στο Νοσοκομείο. Αυτή τη φορά στην αιχμή είναι ιδιαίτερα στην Παθολογική. Τους τελευταίους μήνες παρακαλάμε κυριολεκτικά να καλυφτούν μερικές βάρδιες για να μπορέσει να βγει η εφημερία.
Είναι πραγματικά κατάντια!
 Ένα Νοσοκομείο που με αγώνα και θυσίες των εργαζομένων κρατήθηκε ανοιχτό, να παρακαλάει δεξιά και αριστερά για να καταφέρει να εφημερεύσει και να εξυπηρετήσει τον κόσμο που έχει ανάγκη. Είναι φανερό πως η έλλειψη προσωπικού θα οδηγήσει σε κλείσιμο της εφημερίας και σε απόγνωση εκατοντάδες πολίτες που θα είναι αναγκασμένοι να απευθυνθούν σε κάποιο άλλο νοσοκομείο, εκτός της περιοχής , να ταλαιπωρηθούν επί πολλές ώρες και να κινδυνεύσουν πριν καταφέρουν να εξεταστούν και να νοσηλευτούν.
Πρόσφατα η διοίκηση της ΥΠΕ υποσχέθηκε πως θα εξασφαλιστεί ένας ιατρός για μερικές βάρδιες  προκειμένου να μην κλείσει η εφημερία. Το ελάχιστο δηλαδή, που δε λύνει σε καμία περίπτωση το πρόβλημα της λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής καθώς η έλλειψη μόνιμων γιατρών, αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού θα συνεχίσει να στραγγαλίζει τις υπηρεσίες ενός - ομολογουμένως υψηλού επιπέδου και εξειδικευμένου - νοσηλευτικού τμήματος.
Μέχρι σήμερα, κανένα νεώτερο δεν υπάρχει ούτε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, ούτε της ΥΠΕ. Αυτό λοιπόν που ΣΗΜΕΡΑ ισχύει είναι πως δεν θα βγει η εφημερία της Παθολογικής για τον Ιούλιο.

Χαράς ευαγγέλια δηλαδή για όλους εκείνους που προσπαθούν εδώ και πολύ καιρό να κλείσουν σιγά -σιγά τα τμήματα του Α.Φλέμιγκ και να το οδηγήσουν στο λουκέτο. Αν μάλιστα προσθέσουμε και την κατάπτυστη απόφαση της Διοίκησης για τη μετακίνηση μιας (προς το παρόν - γιατί υπάρχουν σχέδια...)  χειρουργού από το Φλέμιγκ, που τάχα περισσεύουν! στο Σισμανόγλειο, γίνεται ξεκάθαρο κατά που πάει το πράγμα και τι θα ακολουθήσει.
Σε συνάντηση που πρόκειται να έχει το Σωματείο με τη διοίκηση της ΥΠΕ, θα θέσει ευθέως το ερώτημα αν η πολιτική ηγεσία θα συνεχίσει να περιορίζεται σε δηλώσεις συμπάθειας ή αν, τουλάχιστον, θα σταματήσει τις αποφάσεις διάλυσης του Νοσοκομείου και θα προχωρήσει σε αποκατάσταση των λειτουργιών και του προσωπικού του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.