-->

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Για την πρόσφατη καταγγελία μας, τα προβλήματα που δεν λύνονται και τα ΜΜΕ!

   Ενώ όλη η χώρα περιμένει να ανοίξει η  κάνουλα της χρηματοδότησης και αναλώνεται σε συγκεντρώσεις υπέρ της ευρωπαϊκής ιδέας ή υπέρ της διαπραγμάτευσης με σφυρίχτρες και ...παλαμάκια, το νοσοκομείο καταρρέει βάσει σχεδίου!
   Από την άλλη η Διοίκηση της ΥΠΕ και η πολιτική ηγεσία περιορίζεται σε εκφράσεις συμπάθειας  ενώ φαίνεται να μην μένουν αδιάφορες στην τήρηση  ισορροπιών μεταξύ διοικήσεων, εργαζομένων και διαφόρων παραγόντων. Μόνο που ισορροπία δεν υπάρχει. Η πλάστιγγα από τον Αύγουστο του '13 έχει γύρει υπέρ των μνημονιακών λουκέτων στα νοσοκομεία, ανάμεσά τους και το Α. Φλέμιγκ. Νομίζουμε πως σ' αυτό το επίπεδο το παιχνίδι είναι "στημένο". Θα περιμέναμε , αφού καταφέραμε με θυσίες να κρατήσουμε ανοιχτό το Νοσοκομείο, αφού καταφέραμε να φροντίζουμε πάνω από 3.000 ανθρώπους το μήνα και να χειρουργηθούν πάνω από 700 άνθρωποι το '14, η πολιτική ηγεσία να στηρίξει άμεσα το Νοσοκομείο και να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα. Μάλιστα, για να μην κατηγορηθούμε για ...εκβιασμό, μέρες που'ναι, ας ξεκινήσει λύνοντας τα προβλήματα που άμεσα μπορούν να λυθούν. (Αλλά είπαμε, δε γίνεται και η πίτα ολόκληρη... )
   Η μέχρι τώρα πορεία μας έχει αποδείξει πως το μόνο που διαθέτουμε σε αφθονία είναι η μεγάλη μας υπομονή. Έχει αποδείξει επίσης πως έχουμε και μεγάλη αντοχή, αφού παρά την επιμονή της Διοίκησης να επιμένει να εφαρμόσει, έστω και στα μουλωχτά, το σχέδιο της κατάρρευσης και εν τέλει του κλεισίματος του Α. Φλέμιγκ, εμείς επιμένουμε να αντιστεκόμαστε. Ελάχιστοι εργαζόμενοι να δουλεύουμε χωρίς ρεπό και άδειες, παραπανίσιες και απλήρωτες βάρδιες, μια νοσηλεύτρια για 30 αρρώστους, μια τραπεζοκόμα για δύο ορόφους, με χαλασμένο αλλά και αναξιοποίητο εξοπλισμό, εννιά  διοικητικοί για 20 - 22 βάρδιες στην εφημερία  και δεν έχει τέλος ο κατάλογος.
   Με ζητήματα αιχμής την υπεράσπιση του χειρουργικού τομέα και την άμεση ανάκληση της μετακίνησης ιατρών, το γεγονός πως το Παθολογικό τμήμα δεν σχεδόν δε μπορεί να λειτουργήσει λόγω έλλειψης  γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, τις γενικότερες ελλείψεις σε όλο το προσωπικό και τα συνεχή εμπόδια που βάζει η Διοίκηση στη λειτουργία του Νοσοκομείου, προχωρήσαμε πρόσφατα σε ανοιχτή καταγγελία αυτής της κατάστασης.

    Θεωρούμε υποχρέωσή μας, να ευχαριστήσουμε όσα από τα ΜΜΕ προχώρησαν σε σχετικές αναφορές και επικοινώνησαν μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και δημοσιεύσεις που θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες ημέρες.
(δείτε ενδεικτικά ΕΔΩ  και  ΕΔΩ  και  ΕΔΩ  )

  Βασικό για μας είναι οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής να είναι ενημερωμένοι και να γνωρίζουν πως δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε την πλήρη επαναλειτουργία του Α. Φλέμιγκ, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που να καλύπτει τις ανάγκες με προτεραιότητα σε όσους συναδέλφους διώχτηκαν με την κινητικότητα και επιθυμούν να επιστρέψουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.