-->

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΨΗΝΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ...ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΣΥΝΟ!

Τι είχες Γιάννη ...
Ότι η ΠΑΣΥΝΟ  / ΕΝΕ επιδιώκει διακαώς να είναι "θεσμικός παράγων" με εκδουλεύσεις, όχι στους επαγγελματίες που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί αλλά στα Πρωθυπουργικά - Υπουργικά κλπ  κυβερνητικά γραφεία (όποια κυβέρνηση και αν είναι - δεν κάνει διαφορά) είναι γνωστό πλέον.
   Έχει αποδειχτεί πολλές φορές άλλωστε στο πρόσφατο παρελθόν, καθώς στήριξε στην ουσία κάθε αντιδραστικό μέτρο που έφερε και τους νοσηλευτές, όπως και κάθε εργαζόμενο στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Έσπειρε διχασμό και αυταπάτες ανάμεσα στους συναδέλφους, με προτάσεις και "διεκδικήσεις" μακρυά και έξω, από τις ανάγκες και την πραγματικότητα της περίθαλψης. Έμεινε μακρυά από κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων, στήριξε με τη στάση της και αποπροσανατόλισε με υποσχέσεις για "δικαίωση στα δικαστήρια" αντί για μαζική συμμετοχή και στήριξη των κινητοποιήσεων. Στο Φλέμιγκ έχουν οι συνάδελφοι πικρή πείρα από αυτή την πρακτική και την κατάληξή της.
Ίδια στάση κράτησε και στο ζήτημα της αξιολόγησης. Στάθηκε δίπλα και στήριξε την αξιολόγηση Βορίδη - Γεωργιάδη με προσχηματικές "επιφυλάξεις" - που και αυτές είχαν διχαστικό χαρακτήρα. Η στάση της έγινε εργαλείο εκβιασμού και τρομοκράτησης από τις Νοσηλευτικές διοικήσεις προκειμένου να προχωρήσει τότε η αξιολόγηση, η οποία, ευτυχώς, καταργήθηκε στην πράξη από το 95% των Υπαλλήλων.
Πρόσφατα πρότεινε τη διασπαστική δημιουργία ξεχωριστού Νοσηλευτικού κλάδου χωρίς βέβαια επαγγελματικό ή μισθολογικό όφελος, εξαιρώντας και υποβαθμίζοντας ταυτόχρονα χιλιάδες ΔΕ συναδέλφους.(Ευτυχώς δεν πέρασε χάρη στην αντίδραση όλου του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων)
Τώρα επαναφέρει σε ...εσωτερική διαβούλευση το σύστημα αξιολόγησης, προκειμένου και πάλι να συνδιαλλαγεί ως "εταίρος" με την ηγεσία του Υπουργείου, στην πλάτη, για μια ακόμα φορά των συναδέλφων.
Από την πρωτοβουλία αυτή αλλά και τις ήδη γνωστές εξαγγελίες είναι φανερό πως ετοιμάζεται καινούργιο σύστημα αξιολόγησης. Η γνώμη μας είναι πως θα είναι ίδιο στην ουσία του με το προηγούμενο. Θα συλλέγει τα ίδια στοιχεία που θα μπορούν να αξιοποιηθούν για τον ίδιο λόγο. Για μείωση μισθών, για ρουσφέτια, για δημιουργία μιας κάστας στελεχών γύρω από τις διοικήσεις, για την αποσάρθρωση των όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει. Το γεγονός ότι πιθανότατα δεν θα περιλαμβάνει τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις του προηγούμενου, δεν το κάνει ούτε αξιοκρατικό ούτε δίκαιο. Θα λειτουργήσει ως εργαλείο πειθαναγκασμού στα χέρια της κάθε Διοίκησης και σε βάρος των εργαζόμενων.
Κανένα σύστημα αξιολόγησης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα σ' αυτές τις συνθήκες, της έλλειψης προσωπικού, του στραγγαλισμού των δικαιωμάτων, του ρουσφετιού και του αυταρχισμού, σε όφελος των εργαζόμενων.
Εδώ καταρρέει όλο το σύστημα της περίθαλψης και η ΠΑΣΥΝΟ - ΕΝΕ ψάχνει το καλό σύστημα αξιολόγησης.!!! Και τάζει (δεν κάνει)  τιτάνιο αγώνα για...επαγγελματικά δικαιώματα  (Προσοχή, όχι εργασιακά!!!)

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!

Η ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ, 
ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, 
ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, 
ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΑ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.