-->

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΥΓΕΙΑ: ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑ∆Α ΟΙ ∆ΑΝΕΙΣΤΕΣ

Σημ. Αντλήσαμε το παρακάτω από την "health daily". Δίνει εντελώς συνοπτικά τις απαιτήσεις των δανειστών στο χώρο της Υγείας, οι οποίες, ακόμα και χωρίς να έχουν συγκεκριμενοποιηθεί είναι τρομακτικές. Σίγουρα τις επόμενες ημέρες θα έχουμε πολλά περισσότερα να πούμε. Το εντυπωσιακό όμως του άρθρου δίνεται, κατά τη γνώμη μας,στην τελευταία πρόταση. Πρόκειται για δηλώσεις του κ. Λουράντου και είναι ξεκάθαρες: Αυτοβούλως ορισμένοι πολιτικοί μας συμβούλευσαν τους θεσμούς για το τι μέτρα να πάρουν προωθώντας τα δικά τους επιχειρηματικά συμφέροντα στην πλάτη όλων υμών των υπολοίπων πληβείων! 
ΑΣ ΜΗ ΜΑΣ ΠΡΗΖΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΜΜΕ...ΔΕΣ  ΟΤΙ ΟΛΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΓΝΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ "ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ" - ΕΤΣΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΩΣ....

Διαβάστε το άρθρο:



 <<...>> Τα πρώτα μέτρα τα οποία περιέχονται στο σχέδιο του Eurogroup και τα ποία θα πρέπει να νομοθετήσει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση, δόθηκαν στη δημοσιότητα από το πρακτορείο Reuters. 
Ανάμεσα στα θέματα που αφορούν άμεσα ή έμμεσα τον κλάδο υγείας περιλαμβάνονται θέματα εργασιακά, απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, την αγορά φαρμάκων, τη λειτουργία των φαρμακείων κ.ά. Σημειώνεται ότι οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να δεσμευτεί για αυτά τα μέτρα πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα καινούριο πρόγραμμα χρηματοδότησης.
   Η Ελλάδα δεσμεύεται να υιοθετήσει πλήρως την «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ», με μέτρα όπως αλλαγές στη λειτουργία καθώς και στις άδειες των φαρμακείων και απελευθέρωση πώλησης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ). Η πώλησή τους εκτός φαρμακείων, ωστόσο, φαίνεται εκτός απροόπτου ότι παραπέμπεται σε δεύτερο χρόνο. Για την αγορά εργασίας θα υπάρξει αυστηρή αναθεώρηση του καθεστώτος για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τις ομαδικές απολύσεις, σε χρονοδιάγραμμα που θα συμφωνηθεί με τους δανειστές. Στα προτεινόμενα προαπαιτούμενα περιλαμβάνεται και μείωση του κόστους των διαγνωστικών εξετάσεων, καθώς και επέκταση του claw back σε ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και φαρμακοβιομηχανίες έως και το 2016. Επίσης, η ελληνική κυβέρνηση καλείται να προχωρήσει σε φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και να συγκεκριμενοποιήσει πολιτικές που θα αντισταθμίσουν πλήρως το δημοσιονομικό αντίκτυπο από τις αποφάσεις του ΣτΕ. Να εφαρμόσουν τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος ή να εφαρμόσουν (συμφωνημένες από κοινού) εναλλακτικές πολιτικές έως τον Οκτώβριο του 2015. Επίσης, προβλέπεται αύξηση των εισφορών υγείας για τους συνταξιούχους στο 6% από το 4% που είναι σήμερα κατά μέσο όρο και επέκταση αυτής της αύξησης και στις επικουρικές συντάξεις. Σφοδρή ήταν η απάντηση των φαρμακοποιών στις προθέσεις των δανειστών. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κώστας Λουράντος, οι δανειστές δεν θα πρέπει να τολμήσουν μια τέτοια κίνηση, καθώς οι φαρμακοποιοί είναι όλοι παρόντες και δυνατοί, είναι πολλοί σε αριθμό και δεν θα πρέπει να υποτιμώνται από τα κόμματα της Ελληνικής βουλής, τα οποία βρίσκονται πλέον σε συνεννόηση.
Ο κ. Λουράντος άφησε αιχμές για πολιτικούς, «γνωστούς γόνους οικογενειών», οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκαν τους θεσμούς, χωρίς την έγκριση του κόμματός τους για να «βοηθήσουν», προωθώντας στην ουσία συγκεκριμένα συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.