-->

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ 13/8 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΠΟ ΑΔΕΔΥ - ΠΑΜΕ

Να συμμετάσχουν την Πέμπτη το απόγευμα στο αντιμνημονιακό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ, καλεί τους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων Δημόσιων Νοσοκομείων.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της αναφέρει : «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατέθεσε στη Βουλή παραμονές Δεκαπενταύγουστου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα τα έλεγαν πριν τις εκλογές) το 3ο Μνημόνιο. Επιβεβαίωσαν την παράδοση της διακυβέρνησης της χώρας στην τροϊκα επ' αόριστον.
Από την κατάργηση των Μνημονίων που ήταν προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης, περάσαμε στην άνευ όρων παράδοση προεκτείνοντας τα μνημόνια με τα οποία κατεδαφίζονται ότι απέμεινε από το χάρτη κοινωνικών δικαιωμάτων, που κατακτήσαμε με αγώνες την περίοδο της μεταπολίτευσης.
Το ΕΣΥ και το Σύστημα Κοινωνικής Προστασίας κατεδαφίζονται. Η Υγεία και η Πρόνοια μετατρέπονται σε ανταγωνιστικά, ανταποδοτικά, εμπορεύσιμα προϊόντα και οι πολίτες καλούνται να τα αγοράζουν.
Καταργούνται θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και οι συντάξεις σταδιακά μετατρέπονται σε προνοιακό επίδομα.
Καταργούνται δημόσιες υπηρεσίες και επανέρχονται κινητικότητα, διαθεσιμότητες, απολύσεις, νέο σύστημα αξιολόγησης με μειώσεις μισθών.
Καλούμε τους Υγειονομικούς και Προνοιακούς υπαλλήλους μαζί με τους πολίτες χρήστες των υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ, σε μαζική συμμετοχή στο παλλαϊκό συλλαλητήριο που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 13 Αυγούστου 8:00μ.μ. στο Σύνταγμα.
(Το "ΜΕΤΑ", συμμετέχει στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ)
Από:onmed.gr

Σε ξεχωριστή συγκέντρωση, για το ίδιο θέμα καλεί και το ΠΑΜΕ, στις 7.30 στην ΟΜΟΝΟΙΑ 
Αναφέρει στο σχετικό Δελτίο Τύπου:


Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση στη νέα σφαγή της ζωής μας, στο νέο μνημόνιο που έφερε στη Βουλή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Σε κάθε χώρο δουλειάς οι εργαζόμενοι να οργανώσουμε συλλογικά τη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις. Να οργανωθεί ο αγώνας γιατί θα έχουμε συνέχεια με σκληρούς αγώνες επειδή η κυβέρνηση έχει έτοιμα νέα μέτρα για το επόμενο διάστημα. Μέτρα που ενισχύουν τις πολυεθνικές, τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ακόμη και όσοι βρίσκονται σε διακοπές να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στις πόλεις που βρίσκονται.  Η ελπίδα, η προοπτική δεν είναι στην απογοήτευση, στο συμβιβασμό, στην υποταγή, στις νέες αυταπάτες. Τα μνημόνια, η φτώχεια, η ζωή χωρίς κανένα δικαίωμα δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας, το μέλλον της νέας γενιάς. Είναι στον αγώνα, στην οργάνωση σε κάθε κλάδο σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε εργατογειτονιά. Είναι στην ενίσχυση του ΠΑΜΕ. Είναι στην διεκδίκηση, ο λαός να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει  χωρίς την Ε.Ε. και τα μονοπώλια.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.