-->

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Επέστρεψε στο Φλέμιγκ ειδικευόμενη γιατρός που είχε μετακινηθεί ....Βιαίως!!!

Δεν  πάει καιρός από την τελευταία απόπειρα αποδυνάμωσης του Χειρουργικού τομέα που με διοικητική απόφαση επιδιώχθηκε η μετακίνηση τριών χειρουργών από το Φλέμιγκ στο Σισμανόγλειο. Εκεί υπήρχαν ανάγκες, ενώ, κατά την εκτίμησή της, δεν υπήρχαν τουλάχιστον αντίστοιχες στο Φλέμιγκ, όπου σύμφωνα με την έντεχνα καλλιεργημένη άποψη, το προσωπικό περισσεύει και κάθεται (!!!)
 Ήταν από την αρχή λοιπόν (και παραμένει) προφανές πως η συγκεκριμένη ενέργεια αριστοτεχνικά προσπάθησε με ένα σμπάρο να πετύχει πολλά τρυγόνια μαζί!
   Εξυπηρετούσε το σχέδιο αποδυνάμωσης και  κατάρρευσης του χειρουργικό τομέα του Φλέμιγκ, και επιχειρούσε ταυτόχρονα να τακτοποιήσει διάφορες εκκρεμότητες, να βολευτούν ορισμένοι και να διατηρηθούν ισορροπίες στον "κορμό" του συγκροτήματος. (Ναι, όπως παντού, συμβαίνουν και τέτοια!)
   Μετά την αναμενόμενη αντίδραση του Σωματείου, του Χειρ/κου τμήματος και όχι μόνο, καθώς ήταν εξόφθαλμο το τι συνέβαινε, η ΥΠΕ, στην οποία είχαμε παρέμβει, αποφάσισε μια Σολομώντεια λύση, (δείτε εδώ εκείνη την απόφαση και τα σχόλιά μας) με αποτέλεσμα να την πληρώσει εν τέλει μια μόνο ειδικευόμενη συνάδελφος. Ήταν όχι μόνο ο πιο αδύναμος κρίκος αλλά και η πιο ανώφελη μετακίνηση. Της απέμενε μόλις ένα εξάμηνο και καθώς είχε προσωποπαγή θέση δεν θα έπαιρνε τη θέση της άλλος ειδικευόμενος. Είπαμε όμως, άλλα ήταν τα κίνητρα...
   Η εξέλιξη της ιστορίας ολοκληρώθηκε, χάρη στο πείσμα της συναδέλφου, στα δικαστήρια, από όπου και δικαιώθηκε, κερδίζοντας ασφαλιστικά μέτρα. ΕΤΣΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΛΑΒΕ ΞΑΝΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑΤΟΥ ΦΛΕΜΙΓΚ.  ΤΗΝ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ!

ΜΕ την ευκαιρία, τονίζουμε για μια ακόμα φορά πως τα προβλήματα των νοσοκομείων δεν μπορούν να λυθούν με μνημόνια, δεν μπορούν να λυθούν όσο και αν "ανακατεύεται" το προσωπικό, δεν μπορούν να λυθούν με συνεχείς μετακινήσεις και κινητικότητες. 
Από κοινού τα Σωματεία αγωνιζόμαστε ενάντια στα κλεισίματα, στηρίζουμε την ενότητα και αλληλεγγύη των εργαζομένων.
 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ  ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.