-->

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

“Ετοιμόρροπος" και ο Ευαγγελισμός: Η υποχρηματοδότηση φέρνει απολύσεις. Χρυσώνονται οι εργολάβοι, απλήρωτοι οι εργαζόμενοι!

Ξανά και ξανά επιβεβαιώνονται από τους συναδέλφους και στα άλλα νοσοκομεία οι εκτιμήσεις που έχουμε κάνει τόσο για την κατάσταση όσο και για τις αιτίες της που οδηγούν εργαζόμενους και ασθενείς στην απόγνωση.
Κοινά λοιπόν τα προβλήματα, κοινή πρέπει να είναι και η αντιμετώπιση. Από κοινού και συντονισμένοι οι αγώνες των εργαζομένων. Κύρια ευθύνη γι' αυτό έχουν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις. Τόσο εκείνες, οι κυρίαρχες σήμερα, που με προσχηματικές <<κινητοποιήσεις>> στην ουσία κάνουν πλάτες στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών όσο και οι άλλες, οι οποίες οφείλουν να συντονίσουν τους εργαζόμενους, ενωμένους, στο δρόμο του αγώνα. Χωρίς βερμπαλισμούς και <<καθαρότητες>>. Στον αγώνα και στην πράξη αναδεικνύονται και ξεχωρίζουν οι σωστές απόψεις, στην κίνηση και όχι στην ακινησία των ατέλειωτων συνεδριάσεων.

Για του λόγου το αληθές το δημοσίευμα για τον Ευαγγελισμό παρακάτω.

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, ο Ευαγγελισμός, λόγω της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, σημειώνοντας ότι στο νοσοκομείο δεν έχει δοθεί ούτε το 50% της προβλεπόμενης επιχορήγησης και μάλιστα η πρόσθετη επιχορήγηση που δόθηκε πρόσφατα (9,6 εκατ. ευρώ), καλύπτει τις ανάγκες ενός μόνο μήνα.    Υποστηρίζουν ότι η έλλειψη προσωπικού έχει πάρει τραγικές διαστάσεις, ενώ «διευρύνονται οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις». Σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων μέχρι το τέλος του χρόνου θα απολυθούν 40 επικουρικοί - γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, τραυματιοφορείς και παραϊατρικό προσωπικό - οι 13 νοσηλευτές του ΚΕΕΛΠΝΟ στις ΜΕΘ του νοσοκομείου θα υποχρεωθούν να κάνουν σύμβαση έργου (μπλοκάκι), ενώ οι συνταξιοδοτήσεις από όλους τους κλάδους ανέρχονται σε πολλές δεκάδες.
    Μόνο ο Ευαγγελισμός με τους «πετσοκομμένους», όπως λένε, οργανισμούς του 2012, έχει πάνω από 780 κενές οργανικές θέσεις όλων των κλάδων, εκτιμώντας ότι οι πραγματικές ανάγκες είναι πολύ περισσότερες. Οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν “σταγόνα στον ωκεανό”, τις 907 προσλήψεις πανελλαδικά που είχαν ήδη εγκριθεί από πέρυσι, «η δε υπόσχεση για 2.500 προσλήψεις (με γιατρούς) μόνιμου προσωπικού για το 2016, δεν έχει διασφαλίσει τις σχετικές πιστώσεις από τον προϋπολογισμό».
    Γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου υπογραμμίζουν ότι η εντατικοποίηση της εργασίας είναι στο «κόκκινο», τονίζοντας ότι ήδη παρατηρούνται «βαριές ασθένειες στο προσωπικό ειδικά, των μονάδων, που φυσικά δεν καταγράφονται -όπως αναφέρουν- και δεν αξιολογούνται ως επαγγελματικός κίνδυνος, αφού δεν συγκροτείται η απολύτως αναγκαία (κι από το νόμο υποχρεωτική) Εσωτερική Υπηρεσία Υγείας και Πρόληψης με γιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφαλείας». Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καταγγέλλει ότι οι «εργολαβικοί εργάτες τρομοκρατούνται καθημερινά, ώστε να μην αντιδρούν στην καθυστέρηση της πληρωμής, έστω κι αυτής της απαράδεκτης αμοιβής των 500€, οι τραπεζοκόμες – μάγειροι – προσωπικό στην αποστείρωση είναι απλήρωτοι από τον Αύγουστο με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας». Και όλα αυτά, όπως λένε, τη στιγμή που οι εργολάβοι «τσεπώνουν από το δημόσιο κατά μέσο όρο 1.500 με 1.700 € για κάθε εργολαβικό εργάτη τον μήνα».

 Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.