-->

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ, Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΑΝΤΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΛΙΕΣ Η ΝΕΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

   Καλύτερα να μη μετρήσουμε πόσες φορές από αυτό το χώρο έχουμε αναπαραγάγει ειδήσεις από τα διάφορα ΜΜΕ σχετικά με την επικείμενη αλλαγή των Διοικήσεων στα νοσοκομεία. Σχολιάζοντας αυτές τις ειδήσεις έχουμε τονίσει πως μπορεί η αλλαγή των διοικήσεων να έχει μια σημασία, περισσότερο συμβολική, σε ό,τι αφορά στα πρόσωπα αυτά καθ' αυτά, η ουσία όμως δεν παύει να είναι η πολιτική βούληση για το αν θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, αν θα μπούν κι' άλλα λουκέτα, αν θα βελτιωθεί κάπως η κατάσταση στην περίθαλψη. 
  Πολλές φορές έχουμε πει ότι , προφανώς και οι διοικήσεις που διορίστηκαν από τους κ.κ. Γεωργιάδη και Βορίδη είχαν όχι μόνο σαφείς εντολές αλλά και την αντίληψη πως νοσοκομεία πρέπει να κλείσουν, παροχές να κοπούν, οι άρρωστοι να πληρώνουν, οι μισθοί μας να μειωθούν, οι αξιολογήσεις - ως πρόφαση - να κρέμονται απειλητικά πάνω απ' τα κεφάλια μας και πολλά δεινά ακόμα.
    Όσο για το Φλέμιγκ, διαπιστώνουμε καθημερινά τις προσπάθειες που γίνονται για τον στραγγαλισμό του με χίλιους δυό τρόπους από την Διοίκηση, που υποτίθεται πως είναι κοινή για Σισμανόγλειο, Φλέμιγκ και Πάιδων. 
   Τι να αξιολογήσουμε πρώτα; Τις τρικλοποδιές σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης της κατάστασης, της προσπάθειας σκορπίσματος της υποδομής του Νοσοκομείου , την παντελή αδιαφορία για οτιδήποτε, που ακόμα και χωρίς "κόστος", θα μπορούσε να στηρίξει το Νοσοκομείο; Ένα μόνο παράδειγμα είναι αρκετό: Το μηχάνημα της οστικής πυκνότητας που ενώ με δική τους ευθύνη αφησαν κλειστό από το '13, προσπάθησαν να το χαρίσουν αλλού και όταν δεν τα κατάφεραν μετά την αντίσταση εργαζομένων και κατοίκων, με χίλια κόλπα το έχουν και περιμένει επί τρία χρόνια έναν ακτινοφυσικό για να δώσει την άδεια λειτουργίας! Σε κάποια μάλιστα από τις απόπειρες να το διώξουν από το Φλέμιγκ έκαναν μάλιστα την αμοιβαία επωφελή (!) συμφωνία να το ανταλάξουν με ...ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ (δεν είναι πλάκα!). Μαθαίνουμε ότι και πρόσφατα, παρά το γεγονός ότι μετά από παρέμβασή μας στην ΥΠΕ, έγινε κάποια συμφωνία για να βρεθεί ο "δυσεύρετος" ακτινοφυσικός, πάλι κάνουν ταξίματα να το χαρίσουν αλλού που θα χρησιμοποιηθεί "κατάλληλα", γιατί εδώ τάχα "κάθεται". Τέτοιο θράσος!  ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ. 
   Ας γυρίσουμε όμως στην αφορμή αυτού του σημειώματος: Πάλι, ο κος Πολάκης αυτή τη φορά, δηλώνει πως θα γίνει "αυστηρή" αξιολόγηση και θα αντικατασταθούν οι περισσότερες διοικήσεις, μάλιστα εντός του Νοεμβρίου! Έχουμε όμως χάσει το λογαριασμό του πόσες φορές ως τώρα έχουμε καταγράψει αυτή την είδηση. Το ξαναλέμε: Λίγη σημασία έχουν τα πρόσωπα. Σημασία έχει τι είδους πολιτική ακολουθούν. Άλλωστε, μήνες τώρα πηγαινοέρχονται οι "κακές" Διοικήσεις στις ΥΠΕ και στο Υπουργείο, συννενοούνται και "συμβουλεύουν", συνεργάζονται και επηρεάζουν.
   Ταυτόχρονα έρχονται θύελλες που θα επηρεάσουν όλους τους εργαζόμενους. Νέο μισθολόγιο που άμεσα ή έμεσα θα φέρει μειώσεις στους σημερινούς μισθούς. Η διαφημιζόμενη "προσωπική διαφορά" που θα προστατέψει υποτίθεται τους μισθούς των παλιών εργαζόμενων, όχι μόνο είναι στην ουσία μείωση και απαγόρευση οποιασδήποτε αύξησης στο μέλλον, αλλά το πιθανότερο, θα αμφισβητηθεί μετά από λίγο διάστημα χάριν της "ισότητας"...προς τα κάτω! Ακόμα έρχεται νέα ("καλή" αυτή τη φορά;) αξιολόγηση που όχι μόνο θα φέρει πολυδιάσπαση και τρομοκρατία αλλά θα συνδεθεί με την κινητικότητα και το μισθό.
   Από κοντά και η "αναδιάταξη" του Υγειονομικού χάρτη που συχνά - πυκνά την ακούμε τελευταία και μυρίζει έντονα λουκέτα και υποβάθμιση νοσοκομείων.
   Όλα τούτα και άλλα ακόμα με τα οποία δεν καταπιαστήκαμε, δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία για το ότι αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να τα αντιμετωπίσουμε. Γι' αυτό ένας τρόπος υπάρχει:
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ. ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 12 /11 !

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.