-->

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ.ΠΟΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΛΕΜΙΓΚ. ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΦΛΕΜΙΓΚ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ.

    Μετά την καταγγελία του Σωματείου μας και τις αντιδράσεις που εύλογα προκλήθηκαν, όχι μόνο μεταξύ των εργαζομένων του Νοσοκομείου αλλά και των άλλων συναδέλφων και του λαού της περιοχής. ο κ. Πολάκης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.
    Την αναρτούμε χωρίς άλλα σχόλια προς το παρόν, με μόνη επισήμανση πως το έγγραφο που κυκλοφόρησε είναι ιδιαιτέρως ξεκάθαρο ως προς τον προσανατολισμό του, όπως ξεκάθαρη είναι και η προσπάθεια του αν.Υπουργού να τα "μαζέψει" μετά τις αντιδράσεις.
    Περιοριζόμαστε τέλος να πούμε πως μετά από συνάντηση των σωματείων μας σήμερα (θα ακολουθήσει σχετικό Δελτίο Τύπου), αποφασίσαμε να απαιτήσουμε την ανάκληση του σχεδίου αυτού που, επιμένουμε, υλοποιεί τα πιο μαύρα μνημονιακά σχέδια των Γεωργιάδη - Βορίδη. Απόφασή μας ακόμη είναι να συναντηθούμε άμεσα με την πολιτική ηγεσία και τον κ. Πολάκη, ώστε να τεθούν τα αιτήματα μας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο και να πάρουμε, επιτέλους ξεκάθαρες απαντήσεις.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Αθήνα, 19-11- 2015 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Σε σχέση με την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ και για αποκατάσταση της αλήθειας έχουμε να δηλώσουμε ως Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου τα εξής : 

    Προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου αυτή την χρονική περίοδο είναι η ενίσχυση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας με προσωπικό και χρηματοδοτική στήριξη ώστε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες δημόσιας περίθαλψης προς τους πολίτες. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε όπως έχουμε αποδείξει από την πρώτη ημέρα ανάληψής της Κυβέρνησης (αύξηση ορίου δαπανών κατά 150.000.000 ευρώ, προκήρυξη 985 θέσεων μόνιμου προσωπικού πλην ιατρικού, διορισμός 150 επικουρικών γιατρών , παράταση της θητείας του επικουρικού προσωπικού που υπηρετεί, κ.λ.π ). Ζητήσαμε από όλες τις ΥΠΕ να προχωρήσουν σε μια αποτίμηση των αποτελεσμάτων δυσλειτουργιών και προβλημάτων της διαδικασίας συγχωνεύσεων που είχαν δομολογήσει οι προηγούμενες Μνημονιακές Κυβερνήσεις . Σ’ αυτά τα πλαίσια τους κοινοποιήσαμε και τις προτάσεις που είχαν εκπονήσει οι Υπηρεσίες του Υπουργείου εδώ και καιρό. Τέτοιο χαρακτήρα έχει και το έγγραφο στο οποίο αναφέρεται η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων . Καθώς όπως ξέρετε οι προηγούμενες Κυβερνήσεις άφησαν στον αέρα όλο το σύστημα μέσα από την ανυπαρξία οργανισμών που να καλύπτουν τις σημερινές ανάγκες τόσο στα Νοσοκομεία όσο και στις ΥΠΕ , τα ΚΥ και τα ΠΕΔΥ. 3. Η οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί είτε για τους οργανισμούς είτε για τον ανασχεδιασμό του νοσοκομειακού χάρτη σε όλες τις ΥΠΕ(άρα και στην 1η ΥΠΕ) θα προέλθει μέσα από ευρύ διάλογο και διαβούλευση με όλους τους φορείς των εργαζομένων στα νοσοκομεία και στις υγειονομικές περιφέρειες και σε συμφωνία με αυτούς ούτως ώστε να καλυφθούν με πλήρη, ισότιμο, έγκαιρο και αποτελεσματικό και δωρεάν τρόπο οι υγειονομικές ανάγκες του Ελληνικού πληθυσμού , να διαφυλαχτούν τα συμφέροντα των εργαζομένων στη δημόσια περίθαλψη και να βελτιωθεί η λειτουργικότητα του συστήματος.

 Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
 ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.