-->

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΣΥΠΕ ΠΟΥ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΦΛΕΜΙΓΚ.


Σε συνέχεια της προηγούμενης παράστασης, από κοινού, των Σωματείων του Συγκροτήματος στην πολιτική ηγεσία, παραδώσαμε σήμερα στον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό τα αιτήματα του Σωματείου μας, εν όψει της αυριανής συνεδρίασης του ΚΕΣΥΠΕ. Όπως και προφορικά είχαμε, για πολλοστή φορά, ενημερώσει την πολιτική ηγεσία, τα κύρια (και όχι τα μοναδικά) αιτήματά μας ήταν και παραμένουν:
Η ΑΚΥΡΩΣΗ των αποφάσεων του ΚΕΣΥΠΕ που ουσιαστικά οδηγούν στο κλείσιμο του Νοσοκομείου. Όπως είναι γνωστό, πάρθηκαν στην περίοδο Γεωργιάδη - Βορίδη και παραμένουν σε ισχύ ως σήμερα.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ (όπως και για όλα τα νοσοκομεία του Συγκροτήματος) που να εξασφαλίζουν τη λειτουργία, τις δομές, το προσωπικό και το χαρακτήρα του Α. Φλέμιγκ με ό,τι συνεπάγεται αυτό. (Ανάπτυξη δομών που καταργήθηκαν, ενίσχυση σε προσωπικό, επαναλειτουργία υπηρεσιών.)

Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ  - ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ των αιτημάτων συναδέλφων που είτε χρονίζουν στο Υπουργείο είτε δεν έχουν προχωρήσει ακόμα. Η ομηρία των συνεχών τρίμηνων μετακινήσεων πρέπει να σταματήσει. Επίσης πρέπει να ικανοποιηθεί και επιτέλους να ολοκληρωθεί το αίτημα όσων συναδέλφων πρώην εργαζομένων του Νοσοκομείου επιθυμούν να επιστρέψουν.

ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ως εργαλείο για το κλείσιμο ή τη συρρίκνωση του Νοσοκομείου. Πρόκειται για υπόθεση που μπορεί εύκολα να διευθετηθεί μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων. Η χρησιμοποίησή του ως "μπαμπούλα" κρύβει σκοπιμότητες και συμφέροντα που είναι ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, των ασθενών και συνολικά του λαού της Αττικής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.